Σελίδες

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΜΝΗΜΟΝΙΑ : ΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ

Του Δημήτρη Καραμήτσα
Περίμενα καιρό την έκδοση της εισήγησης του ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικράτειας) για τις προσφυγές κατά του μνημονίου. Προέβλεπα ότι θα κρίνει πολιτικά και όχι νομικά και αυτό έπραξε.  Το πρόβλημα είναι πως το έπραξε κατά τρόπο που εκθέτει απόλυτα την συντάκτρια της εισήγησης και ουσιαστικά την λειτουργία της «δικαιοσύνης». Για την τελευταία, την «δικαιοσύνη», η «εισήγηση» και η ποιότητά της (εξ όσων ανακοινώθηκαν για το περιεχόμενό της) είναι απολύτως αντίστοιχη με την γενική εικόνα που παρουσιάζει το κράτος αυτός και όλες του οι λειτουργίες. Ας ανατρέξουν σε ομιλίες και θέσεις του σημερινού πρωθυπουργού, σε συνεντεύξεις ανωτάτων δικαστών κλπ, για να καταλάβουν τι εννοώ … .
Η εισήγηση ως έχει, όχι μόνο στοχοποιεί το ΣτΕ ως όργανο, όχι την «δικαιοσύνης» , αλλά της διοίκησης για την πολιτική του ταυτότητα, αλλά καταδεικνύει και πλήρεις τις αδυναμίες ενός άλλου πολιτειακού θεσμού.
Εάν, για παράδειγμα, η εισήγηση κρίνει ότι το μνημόνιο δεν αποτελεί διεθνή σύμβαση, θα όφειλε επακριβώς να αναφέρει τι είναι κατά την γνώμη της εισηγήτριας. Ποια δηλαδή είναι η ακριβής νομική του φύση και χαρακτήρας. Ξέρετε, είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού οι χαρακτήρες και οι «φύσεις» των συμβάσεων και όφειλε η εισήγηση να μας πει τι τελικά κατά την γνώμη της τι είναι αυτά τα «πρωτόκολλα». Μήπως είναι συμβάσεις ενοχικές μεταξύ ιδιωτών; Μήπως είναι ενοχικές συμβάσεις του κράτους ; άλλες λύσεις – χαρακτηρισμοί που να υφίστανται δεν υπάρχουν και είναι ευνόητο ότι τα μνημόνια από την ώρα που περιέχουν διατάξεις, ρυθμίσεις και δεσμεύσεις κανονιστικού χαρακτήρα (συμφωνίες για μέτρα γενικής εφαρμογής που δεσμεύουν νομοθετικά και εκτελεστικά το κράτος) δεν αποτελούν κανενός τύπου ενοχικές συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου και χαρακτήρα. Αρα και κατά την πάγια νομολογία του ίδιου του ΣτΕ, την θεωρία της επιστήμης και τις αποφάσεις των διεθνών δικαστηρίων,  πρόκειται για συμβάσεις δημόσιου χαρακτήρα και διεθνικής φύσης. Τα υπόλοιπα, όπως και η αίολη επίκληση από την εισήγηση ως επιχειρήματος και νομικής βάσης, της απόφασης του συμβουλίου κορυφής της Ε.Ε., με την οποία οι συμβαλλόμενοι χαρακτήρισαν τις αποφάσεις τους «όχι διεθνή σύμβαση»  είναι πραγματικά προκλητική για κάθε νομικό, αφού το έργο των Δικαστηρίων είναι να διαγνώσουν την φύση και το νομικό χαρακτήρα μιας έννομης σχέσης και όχι να αρκεστούν στο πως την βάφτισαν τα αντισυμβαλλόμενα μέρη.

Διαβάστε περισσότερα στο Στοχασμός Πολιτική

Σχόλιο δικό μου:
Το έχω ξαναπεί το χάλι αυτού του κράτους οφείλεται, πρωτίστως, στην αθλιότητα των λειτουργών της δικαιοσύνης! Αν αυτοί στέκονταν στο ύψος τους σήμερα δεν θα είχαμε φθάσει εδώ που φθάσαμε! Και τώρα δεν υπάρχει επιστροφή... Κανείς τελικά δεν θέλει ανεξάρτητη δικαιοσύνη! Από εκεί φαίνεται ότι το παιχνίδι είναι στημένο και ότι δεν υπάρχει δημοκρατία αλλά κοινοβουλευτική δικτατορία που δεν ελέγχεται από κανένα δικαστήριο!!! Όλα είναι ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ!! Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει, δηλαδή!!

Φοβάμαι πολύ για όσα θα έρθουν.... ήδη σήμερα σε προσπάθεια γνωστού μου να σηκώσει τα χρήματά του από την Τράπεζα του αρνήθηκαν... για να δούμε .... Μας καταληστεύουν και κανείς μας δεν αντιδρά!!

http://enomenoiblogers.blogspot.com

6 σχόλια:

Aνεμος είπε...

προδοσια .......και να σκεφτειτε οτι ακομα κια οι δικαστικοι της ουγγαριας απεριψαν το μνημονιο και το θεωρησαν αντισυνταγματικο..τα ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

Αθανασία είπε...

Καλέ μου καλημέρα..ε,κοίτα μπορείς να μου δώσεις,μιά ηχογράφηση από τη χθεσινή εκπομπή σου?(ή να τη στείλεις στο μέιλ μου?)έχω κάποιους λόγους που στη ζητάω απλώς θέλω να την έχω,όπως είχες κάνει και με κάποια,άλλη τότε με το 'αγάπης αίματα'΄που μου είχες αφιερώσει πάλι....pleaseeeeeeeeeee! καλημέρες....

BUTTERFLY είπε...

Ξαναρωτω. Με ποια αιτιολογια δεν του εδωσαν τα χρηματα; Παιδια, αυτα δεν γινονται! Αν ειναι το ποσο πανω απο 10000 ευρω πρεπει να το παραγγειλεις τουλαχιστον 1-2 μερες πριν, αλλα αν το κανεις αυτο η τραπεζα ειναι υποχρεωμενη να τα δωσει. Αν τα εχεις σε λογαριασμο "κλειστο" δεν μπορεις να τα παρεις πριν το περας του χρονικου οριου που εχεις θεσει. Πρεπει να μαθουμε λεπτομερειες λοιπον, αν οντως υπαρχουν τετοιες παρανομες αρνησεις, για να δουμε πως θα κινηθουμε. Δεν φτανει να πεταμε μια κουβεντα στον αερα...

Ανώνυμος είπε...

"these analytics sites which you usually hear about seriously do not know what they are carrying out, i indicate, take this site for instance, possibly not even bringing in as a lot of views as his stats say, get a better stat service or something"

--------------------------------------------
my website is
http://happykidskaraoke.info

Also welcome you!

Aνεμος είπε...

Χριστίνα το εξετάζουμε και ξέρεις ότι ελέγχουμε πηγες,δεν γράφουμε έτσι
Αθανασία, δεν ηχογραφήθηκε η εκπομπή είχε μόνο τραγούδια
Θα σου αφιερώσω και αλλά μην στεναχωριέσαι

BUTTERFLY είπε...

Το ξερω οτι τα εξεταζετε. Αυτο λεω κι εγω. Πρεπει να γραψουμε λεπτομερειες, οχι για την πηγη, αλλα για τον τροπο που γινεται αυτο, ειναι πολυ σημαντικο...
Καλημερα!