Σελίδες

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Η μικρή Φερστέ είδε ξανά τον ήλιο!


 Πριν από οκτώ μήνες ένιωσε την ψυχρή ανάσα του θανάτου να την αγκαλιάζει. Μία βόμβα σκότωσε τον αδελφό της και εκείνη κόντεψε να τη βυθίσει για πάντα στο σκοτάδι. Σήμερα η μικρή Φερστέ από το Αφγανιστάν, που έφυγε από την πατρίδα της για να γλιτώσει από τις βόμβες και τελικά χτυπήθηκε από μια τέτοια στα Πατήσια, χαμογελά και πάλι, καθώς μετά τις επανειλημμένες χειρουργικές επεμβάσεις στα μάτια της αντίκρισε ξανά το φως του ήλιου.
Η ελπίδα επέστρεψε στο πρόσωπο της μικρής Φερστέ, που η μοίρα τής έμελλε να ζήσει μια τραγωδία. Για μεγάλο χρονικό διάστημα η μικρή αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την όρασή της, καθώς από το δεξί της μάτι δεν έβλεπε καθόλου, ενώ από το δεξί δεν μπορούσε να διακρίνει τίποτε παρά μόνο κάποιες σκιές. Οι θεράποντες γιατροί της είχαν αρχίσει να χάνουν τις ελπίδες τους, μέχρι την τελευταία μικροχειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε το μικρό κορίτσι, τον περασμένο Μάιο, η οποία είχε απόλυτη επιτυχία. Σήμερα η 9χρονη χαμογελά και πάλι, καθώς ξαναβρήκε την όρασή της από το δεξί μάτι και πλέον μπορεί να αντικρίζει κατάματα το αύριο.
Ηταν το βράδυ της 28ης Μαρτίου του 2010 όταν τα Πατήσια τραντάχτηκαν από τον εκκωφαντικό θόρυβο μιας βόμβας που εξερράγη έξω από το κτίριο της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων, στην οδό Ιακωβάτων. Η έκρηξη είχε αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο ενός 15χρονου και τον σοβαρό τραυματισμό της μικρής αδελφής του. Το μικρό κορίτσι, η Φερστέ Νατζάφι, συγκλόνισε με το δράμα του το πανελλήνιο, που από την πρώτη κιόλας στιγμή στάθηκε στο πλευρό του, όπως και στην οικογένειά του.

Διαβάστε περισσότερα στην : Espresso

http://enomenoiblogers.blogspot.com

4 σχόλια:

Unknown είπε...

χαίρομαι για το κοριτσάκι, και για τους γονείς, γιατί η ελπιδα τους τώρα ακουμπά στο κοριτσάκι, και με την όραση που επανήλθε πρέπει να νιώθουν πιο δυνατοί οι ίδιοι.
μακάρι εδώ, όπου έχασαν το ένα τους παιδί, να ζήσουν πιο ειρηνικές μέρες...
εντύπωση μου κάνει η θλίψη τους.
όχι γιατί δεν την περίμενα, προς θεού.
μα είναι ολοφάνερη στα πρόσωπά τους.
εύχομαι κι ελπίζω το κοριτσάκι τούτο να μεγαλώσει όσο γίνεται μακριά από τους σκουπιδοντενεκέδες και τις παγίδες κάθε τύπου!

marianaonice είπε...

Ο/Η -
Mακάρι για όλους τους κατατρεγμένους του κόσμου να ξημερώσει η μέρα που θα ζουν μακριά από τους ...σκουπιδοτενεκέδες της άπληστης κοινωνίας μας!!

Unknown είπε...

και χωρίς παρωπίδες μακάρι, είτε της χώρας μας, είτε της δικής της! να είναι υπερήφανη για ό,τι είναι χωρίς δεύτερη κουβέντα και χωρίς πρόσθετα εξαρτήματα αξιοπρέπειας. να αρκεί το γεγονός ότι είναι άνθρωπος. της το εύχομαι κατάβαθα. θα έχει να αντιμετωπίσει πολλά από πολλές μεριές.
μαριανάκι την αγάπη μου και την εκτίμησή μου

marianaonice είπε...

Ο/Η -
Αμοιβαία πάντα η εκτίμηση και η αγάπη Ελένη μου... Το ξέρεις αυτό άλλωστε.
:)))