Σελίδες

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Πώς φθάσαμε από το "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" στο επικαιροποιημένο "ΜΝΗΜΟΝΙΟ"!

ΠΡΟΣΟΧΗ:  ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ!!


Και έφθασε η Κυριακή των εκλογών για την τοπική Αυτοδιοίκηση, έτσι όπως την κατάντησαν επ' ονόματι του Καλλικράτη, που θα τρίζουν τα ...κόκκαλά του...
Και μπήκε το δίλημμα τι ψηφίζουμε τώρα? και έπεσαν οι εκβιασμοί: Αν δεν ψηφίσουμε "μνημονιακά" θα μας πάνε σε εθνικές εκλογές!! Και εμείς τρελλαμένοι, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε! Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα! Και ξέρουμε ότι σε κάθε περίπτωση, μετά τις εκλογές θα μας πάρουν και το ...σκαλπ όλοι μαζί αυτοί οι αυτόκλητοι εθνοσωτήρες που κατάντησαν ...της τσέπης τους σωτήρες!!
Ακόμη ηχεί στ' αυτιά μας εκείνο το ηχηρό: "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"!
Και σκεφτόμαστε πώς από αυτό φθάσαμε στο "ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ σήμερα ΜΝΗΜΟΝΙΟ"!
Για να θυμηθούμε:
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009
Γ. Παπανδρέου στην 74η ΔΕΘ: "Αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά. Αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη. Και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης ... γιατί λεφτά υπάρχουν... έχουμε 31 δισ. ανείσπρακτους φόρους"
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009
Εκλογές και νίκη του ΠΑΣΟΚ : Τα spreads βρίσκονται στις 130 μονάδες. Ο κ. Παπακωνσταντίνου όμως τότε, με ...ελαφριά καρδιά, ανακοινώνει το διπλασιασμό του ελλείματος!
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009
Γ. Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο: "Αγωνιζόμαστε για να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία. Ξεκινάμε να πραγματοποιήσουμε όλα όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά..."
Εγκρίνεται ο προϋπολογισμός του 2010, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος στο 9,1% από 12,7% του ΑΕΠ. Ο κ. Προβόπουλος δηλώνει ότι είχε ενημερώσει προεκλογικά τόσο τον Κ. Καραμανλή όσο και το Γ. Παπανδρέου για το ύψος του ελλείμματος και τη δημοσιονομική κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ   ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΔΑ

http://enomenoiblogers.blogspot.com

1 σχόλιο:

Aνεμος είπε...

α). Ρήμαξαν τη λαϊκή οικογένεια, αλλά βρήκαν και χάρισαν 78 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες.

β). Χρεοκόπησαν τον χαμηλόμισθο, αλλά βρήκαν τα κατ’ έτος 10 δισ. ευρώ δαπάνες για το ΝΑΤΟ.

γ). Πτώχευσαν τον χαμηλοσυνταξιούχο, αλλά βρήκαν ακόμα 2,5 δισ. ευρώ για να απαλλάξουν από ασφαλιστικές εισφορές τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

δ). Βούλιαξαν τη χώρα στο ΔΝΤ και την ΕΕ , αλλά βρήκαν ακόμα 5 δισ. ευρώ για να κατασκευάζουν οι εφοπλιστές τα πλοία τους στην… Κίνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ανωτέρω στοιχεία τα πήραμε από το σημερινό άρθρο (4/11/10) του Νίκου Μπογιόπουλου στο «Ριζοσπάστη».