Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

"Οι εξοπλισμοί οδήγησαν την Ελλάδα στην κρίση"

ΤΟ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ
ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ

 ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ
ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΠΑΤΑΛΩΝΤΑΣ ΔΙΣ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ Αμερική
ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΤΟΥ
ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ?

Τα χρήματα που έδινε τόσα χρόνια η Ελλάδα για την αγορά οπλικών συστημάτων την οδήγησαν σε αυτή τη δεινή οικονομική κατάσταση! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που επισήμανε στους ομοεθνείς του: «Δεν θα πρέπει κι εμείς να υποπέσουμε στο ίδιο λάθος».

Μιλώντας στην έναρξη του ακαδημαϊκού έτους του Πανεπιστημίου Πίρι Ρέις στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Ερντογάν ανέφερε: «Στο παρελθόν υπήρχε η έκφραση ότι η Τουρκία είναι περιστοιχισμένη από τρεις πλευρές από θάλασσα και από τέσσερις πλευρές από εχθρούς. Επί χρόνια δεν κάναμε αυτά που έπρεπε για τη θάλασσα, αλλά ξοδεύτηκαν η ενέργεια και η ελπίδα της χώρας μας
στο όνομα των φανταστικών εχθρών. Η Τουρκία ασχολήθηκε επί χρόνια με τους φανταστικούς εχθρούς που κατασκευάστηκαν στο εσωτερικό και το εξωτερικό και δεν κατάφερε να αφιερώσει χρόνο στις θάλασσές της, τα μέταλλά της, τους ποταμούς της και, το κυριότερο, στον άνθρωπό της, στο ανθρώπινό της δυναμικό, στους νέους, τα παιδιά και την παιδεία, δηλαδή στο μέλλον της». Πρόσθεσε ακόμη ότι η κυβέρνησή του εδώ και οκτώ χρόνια προσπαθεί να αντιστρέψει την αντίληψη αυτή.

Αμέσως μετά είπε όλα αυτά για την οικονομική κρίση στη χώρα μας. «Πίσω από την κρίση αυτή βρίσκονται οι δαπάνες για τους εξοπλισμούς.
Επί χρόνια ξόδεψαν ό,τι είχαν και δεν είχαν στους εξοπλισμούς. Εναντίον τίνος; Αυτό είναι γνωστό. Και σε τι ωφέλησε αυτό; Η τεχνολογία των όπλων και η αμυντική βιομηχανία αλλάζουν και αναπτύσσονται συνεχώς. Οταν ξοδεύετε τα χρήματα αυτά, υποθηκεύετε και το μέλλον της χώρας σας. Αυτό ήταν το βαρύ τίμημα της κατασκευής φανταστικών εχθρών για τη γείτονά μας. Δεν πρέπει να υποπέσουμε στο ίδιο λάθος» ήταν τα λόγια του.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ 

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: