Σελίδες

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Η οικονομική διάσταση της παράνομης δράσης των καρτελ

ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ...ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ...... 
Του Γιώργου Φλωρά
Μιλάνε για το σκάνδαλο της siemens ,ίλιγγος από 2 δις ευρώ
Συγκλονιζόμαστε από το σκάνδαλο του Βατοπεδιου και τα εκατό εκατομμύρια ζημιά του δημοσίου
Αυτά όμως είναι ψίχουλα, από την κλοπή του ελληνικού λαού από τα καρτελ
Ας κάνουμε κάποιους υπολογισμούς
Από τις παράνομες πρακτικές τους
Πολλά από αυτά τα λεφτά ο Έλληνας τα δανείστηκε, και τώρα τα χρωστάει στις τράπεζες ,και δεν μπορεί να τα πληρώσει
Έχουμε και λεμέ χονδρικά
Πληρώνουμε ακριβότερα σε σχέση με την άλλη Ευρώπη 30% ποιο ακριβά τα τρόφιμα
Ο ετήσιος τζίρος των τροφίμων ανέρχεται σε 60 δις ευρώ

Κατά μέσο όρο κέρδη 30 δις ευρώ
Άρα η ετήσια κλοπή είναι 1 δις ευρώ
Σε 10 χρόνια 10 δις
Αυτό μόνο στα τρόφιμα
Σε παράνομες πρακτικές, σε καύσιμα, τράπεζες ,αυτοκίνητα, χάλυβα, κτλπ
Ετήσια κλοπή από την τσέπη του καταναλωτή 15 δις τουλάχιστον
Άρα σε δέκα χρονιά 150 δις
(με ότι απόκλιση θέλετε εσείς)
Τα δέκα χρόνια σπατάλης του Έλληνα πολίτη ,(σύμφωνα με τα παπαγαλάκια,)τα καρτελ κέρδισαν 120 δις ευρώ
Ξέρετε ποια είναι η ποινή για τον υπεύθυνο ενός καρτελ?
6 μήνες φυλάκιση
Ξέρετε τι ποινή έφαγε ένας τοξικομανής πριν χρόνια ,γιατί υπό επήρεια ναρκωτικών έκλεψε μια ζάντα αυτοκινήτου?
4 χρόνια ..γιατί θεωρήθηκε ληστεία
Ας σπάσουν κύριε Γιωργάκη τα ελεγχόμενα προς εσάς ΜΜΕ την ένοχη σιωπή τους, και μετά να μας υπάγεται στον νόμο περί τύπου
Καλά θα με κάνετε με αυτούς συνάδελφο?



http://enomenoiblogers.blogspot.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Κατσέλη, θέλατε δεν θέλατε το μυστικό σας διέρρευσε.

(Είδατε τι σημαίνει να ζείτε στο χάος;)

Η κα Λούκα Κατσέλη βιώνει, με τον πλέον απίθανο τρόπο, το χάος του κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε ημέρα, από τις 5 το απόγευμα και μετά, η υπουργός Εργασίας κα Λούκα Κατσέλη μαζί με το επιτελείο της και τους πιο στενούς της συνεργάτες μετακινείται – μετακομίζει από το κτήριο του υπουργείου Εργασίας την Κουμουνδούρου στο κτήριο του υπουργείου στη ... ... Σταδίου για λόγους ασφαλείας!
Ναι, είναι απίστευτο, είναι όμως ταυτόχρονα και πέρα για πέρα αληθινό. Για να αποφεύγουν την εγκληματικότητα και τους λαθρομετανάστες που σφάζονται μεταξύ τους, εγκαταλείπουν κυριολεκτικά το χώρο εργασίας τους και προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους σε ένα πιο ασφαλές κτήριο. Μετά φυσικά γυρνάνε στην ασφάλεια του σπιτιού τους.
Δεν μου λέτε κα Κατσέλη, και ο κόσμος που ζει Κεραμικό, Ψυρρή, Βοτανικό, Άγιο Παντελεήμονα, Πλατεία Αττικής και Ομόνοια τι να κάνει; Αυτοί πού να μετακομίσουν; Θα μου πείτε, τι σας νοιάζει εσάς! Εμ, βέβαια τι να σας νοιάζει. Να σώσουμε εμείς το τομαράκι μας κι ας πάνε όλοι οι υπόλοιποι στο διάολο.

Ανώνυμος είπε...

Η φυματίωση απειλεί 10 εκατομμύρια ανθρώπους


Περίπου δυο εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως


Αν οι αρμόδιοι δεν κινητοποιηθούν, 10 εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν από φυματίωση ως το 2015 προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Το ποσό που υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί τα επόμενα πέντε χρόνια για...
... να μειωθεί αυτός ο αριθμός στο μισό είναι 47 δισ. δολάρια, ανακοίνωσαν εμπειρογνώμονες του προγράμματος «Stop στη Φυματίωση».

Κάθε χρόνο, εννέα εκατομμύρια άνθρωποι προσβάλλονται από την ασθένεια, κυρίως στην αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας (το 55% των κρουσμάτων) και της Αφρικής (30%). Στην Κίνα και την Ινδία καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα.

Περίπου δυο εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως από την ασθένεια, παρά το γεγονός ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η φυματίωση είναι ιάσιμη, προσθέτουν οι εμπειρογνώμονες του προγράμματος κατά της φυματίωσης στον οποίο συμμετέχουν κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμοί, μη κυβερνητικές οργανώσεις και ιδιωτικές εταιρίες.

Οι εμπειρογνώμονες του προγράμματος τονίζουν ότι πρέπει να βελτιωθεί η παρακολούθηση των ασθενών και να δοθεί έμφαση στους πιο ευάλωτους: στους φορείς του AIDS, οι οποίοι προσβάλλονται από τη νόσο (900.000 κρούσματα κάθε χρόνο) και στους ασθενείς που αναπτύσσουν αντίσταση στα φάρμακα κατά της φυματίωσης (400.000 με 500.000 κρούσματα).

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, στον τομέα της έρευνας, πρέπει ν΄ αναπτυχθούν αποτελεσματικά διαγνωστικά τεστ, νέα φάρμακα ή εμβόλιο.

Εκτιμάται ότι 10 δισεκατομμύρια δολάρια θα χρειαστούν για την έρευνα και 37 δισεκατομμύρια για την εφαρμογή του προγράμματος δράσης κατά της φυματίωσης τα επόμενα πέντε χρόνια. Εάν συγκεντρωθούν τα χρήματα αυτά, θα σωθούν περίπου 5 εκατομμύρια άνθρωποι τα επόμενα πέντε χρόνια, μεταξύ των οποίων περισσότερα από δυο εκατομμύρια γυναίκες και παιδιά.

Η φυματίωση είναι μια μολυσματική νόσος των πνευμόνων που προκαλείται από βακτήριο και μεταδίδεται μέσω του αέρα. Ένας φορέας της ασθένειας μπορεί να μολύνει περίπου 15 άτομα κάθε χρόνο.