Σελίδες

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Το ρετιρέ της Αεροπαγίτου και τα νέα μέτρα!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ 32 ΧΡΟΝΙΑ!!


 STOP CARTEL 

Γράφει : Στέλιος Κράλογλου 18. 10. 2010

Στο πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου, στην αρχή, στο νούμερο 5, κοντά στην Πύλη του Αδριανού και κάτω από την σκιά του Βράχου της Ακρόπολης οι σκληροί της τρόικας Μπομπ Τραα και Πωλ Τόμσεν πίνουν ελληνικό καφεδάκι στην βεράντα της πολυτελέστατης μεζονέτας 250 τ.μ. με ενοίκιο 9.100 ευρώ κάθε μήνα, σχεδιάζουν τα νέα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμόσει η κυβέρνηση μετά από τις δημοτικές εκλογές και ετοιμάζουν τις νέες οδηγίες προς την ελληνική κυβέρνηση για να κάνει . . . οικονομία (!) και το 2011. Περιμένουν την eurostat να στρώσει χαλί με το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 (που φαίνεται ότι ξεπερνά το 15% έναντι 13,8% που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών) και την κυβέρνηση να τελειώσει με τις εκλογές για να φέρουν «τούμπα» και πάλι το μνημόνιο και να ξύσουν τον πάτο του προϋπολογισμού ζητώντας αιματηρές περικοπές στις δαπάνες των ΔΕΚΟ, των Νοσοκομείων αλλά και τις τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι ελεγκτές τους Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Κομισιόν εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα υπογράφοντας μισθωτήριο για 32 χρόνια και διαλέγουν πόστα για να φτιάξουν και γραφεία. Δύο εμπειρογνώμονές τους θα αναλάβουν δράση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στον φορολογικό μηχανισμό. Παράλληλα, η Eurostat έχει ήδη στείλει τον μόνιμο εκπρόσωπό της στην Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι Μποπ Τράα θα είναι ο επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Ελλάδα, ενώ θα έχει και μία συνεργάτιδα. Η Γερμανίδα Στέφανι Επλε θα είναι το «νούμερο δύο» του γραφείου. Η έδρα του κ. Τράα θα είναι στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ). Ο απεσταλμένος της Κομισιόν στην Αθήνα θα είναι ο κ. Καρλ Βάις, ο οποίος και θα εγκατασταθεί στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην πρωτεύουσα. Στην ΕΛΣΤΑΤ, έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του ο ισλανδικής καταγωγής κ. Σνόρασον Χάλγκριμουρ.
=======================================



Το κρίσιμο ταξίδι του Γ. Παπακωνσταντίνου

Την ευκαιρία για κάποιες πρώτες επαφές με τους ομολόγους του στην Ευρωζώνη για το θέμα της παράτασης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ θα έχει τη Δευτέρα και την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταν-τίνου, ο οποίος θα παραστεί στις συνεδριάσεις των συμβουλίων Eurogroup και ECOFIN

Ο υπουργός θα έχει την ευκαιρία, επίσης, να διαμορφώσει και γνώμη για το αντίκτυπο που θα έχει σε επίπεδο Ε.Ε. η αναμενόμενη αναθεώρηση του ελλείμματος για το 2009, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως στις 22 του μήνα κοντά στο 15% του ΑΕΠ με τις πληροφορίες να θέλουν την επίπτωση από το 2009 στο 2010 να είναι μικρή.

Ωστόσο, η θέση του Έλληνα υπουργού είναι πως, ανεξάρτητα από την παράταση ή μη της περιόδου αποπληρωμής, η Ελλάδα είναι προσανατολισμένη στην επίτευξη των στόχων του μνημονίου και της ολοκλήρωσης όλων των μεταρρυθμίσεων που έχουν δρομολογηθεί.

Η ανακοίνωση των στοιχείων στις 22 Οκτωβρίου φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, καθώς πηγές της Κομισιόν υποστηρίζουν ότι τα δεδομένα αλλάζουν και εάν τελικά το έλλειμμα του 2009 κλείσει πάνω από το 15%, είναι απαραίτητη η λήψη πρόσθετων μέτρων.

Τα νέα δεδομένα φέρνουν ανατροπές στους οικονομικούς σχεδιασμούς και για το 2010, καθώς αναμένεται να επηρεάσουν ανοδικά και το έλλειμμα του 2010.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Eurostat, θα διαμορφωθεί σε επίπεδα πάνω από το 8,1% και κάτω από το 9%, έναντι εκτίμησης του προσχεδίου του προϋπολογισμού για έλλειμμα στο 7,8%. Μια αύξηση του φετινού ελλείμματος κατά μισή μοναδα θα σήμαινε ότι απαιτούνται πρόσθετα μέτρα ύψους 1,2 ως 1,3 δισ. ευρώ.

πηγή : banksnews.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ:
Έχει κανείς αμφιβολία ότι έχουμε πλέον παραδοθεί άνευ όρων στο διεθνές καπιταλιστικό διευθυντήριο της μαφίας και των τοκογλύφων της?

http://enomenoiblogers.blogspot.com

3 σχόλια:

Aνεμος είπε...

Και τα ψέματα συνεχίζουν..πριν 3 μέρες είπε ο παπακωνσταντινιου δεν θα πάρουμε αλλά μετρα
Και εχτές οι εταιροι..μιλησαν για το δεύτερο πακέτο που έρχεται
Απλά περιμένουν τις εκλογές

Ανατολή είπε...

Να τους δείξουμε βρε συμπολίτες την ελληνική φιλοξενία. Μια και θα μείνουν τόσο πολύ. Να τους τρατάρουμε κάτι τις. Μήπως να τους στέλναμε τη Τζούλια με καμιά σαμπάνια...

marianaonice είπε...

Μα τώρα πια @Ανατολή, θα είμαστε εμείς οι φιλοξενούμενοι στη χώρα μας κι αυτοί οι νοικοκύρηδες!!