Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010

Εμφύλιο πόλεμο στη Ελλάδα βλέπει γερμανός οικονομολόγος

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός -


Κίνδυνο διάλυσης της πολιτικής τάξης στην Ελλάδα εφόσον τα μέτρα λιτότητας συνεχιστούν για μεγάλο διάστημα και κοινωνικές εντάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου διαβλέπει ο Γερμανός οικονομολόγος Χανς Βέρνερ Ζιν, επικεφαλής του έγκυρου Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών ΙΦΟ με έδρα το Μόναχο.
Όπως αναφέρει η Ντέιλι Τέλεγκραφ, μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο στην Ιταλία ο Χανς Βέρνερ Ζιν προειδοποίησε ότι τα μέτρα λιτότητας δεν πρόκειται να αποτρέψουν την πτώχευση. Αντίθετα, όπως είπε, «η πολιτική της επιβεβλημένης εσωτερικής υποτίμησης, αποπληθωρισμού και ύφεσης θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου».
Ο δρ Ζιν σημείωσε ότι η ελληνική κοινωνία έχει σε γενικές γραμμές διατηρήσει τη συνοχή της παρά τις απεργίες και τα επεισόδια, ωστόσο προειδοποίησε για τις συνέπειες της αύξησης της ανεργίας και της «πολιτικής κόπωσης», που όπως είπε συνήθως εμφανίζεται κατά το δεύτερο έτος σε περιπτώσεις τόσο αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής.
Κατά το Γερμανό οικονομολόγο, η Ελλάδα θα είχε χρεοκοπήσει αν δεν είχαν ληφθεί τα μέτρα «διάσωσης» από την ΕΕ. Πρόσθεσε δε ότι η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη είναι το λιγότερο δυσάρεστο σενάριο, ακόμα και αν αυτό «σκοτώσει» τις ελληνικές τράπεζες. Ο Χανς Βέρνερ Ζιν έκανε χαρακτηριστικά λόγο για έναρξη της δεύτερης ελληνικής κρίσης.http://enomenoiblogers.blogspot.com

1 σχόλιο:

marianaonice είπε...

Mα μετά από κάθε εξωτερική εισβολή, ακολουθεί ο εμφύλιος πόλεμος...
Το ίδιο και τώρα, έστω κι αν δεν εισέβαλε με όπλα, ο εχθρός είναι εντός της χώρας μας κι ο εμφύλιος μοιάζει όντως αναπόφευκτος...
Ας μην πέσουμε στην παγίδα τους!
Ο εχθρός είναι κοινός κι ας συσπειρωθούμε όλοι εναντίον του!
Δεν έχουμε τίποτε να μοιράσουμε μεταξύ μας, αντίθετα έχουμε πολλά να ενώσουμε και πάνω από όλα την αδικία που μας επιβάλλουν!