Σελίδες

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Όταν η πολιτική χειραγωγείται από την οικονομική εξουσία, δεν έχει σημασία ποιος κυβερνά, αλλά ποιος εξουσιάζει


Καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή για την Ζήμενς , ο πρώην υπουργός Άμυνας, επί κυβερνήσεως Καραμανλή, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, «κάρφωσε» τον προσφάτως διαγραφέντα από τη ΝΔ, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, λέγοντας ότι ο τελευταίος (ως υφυπουργός υπουργός Δημόσιας Τάξης), είχε την αρμοδιότητα για το πανάκριβο ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, C4i.
«Οι αποφάσεις λαμβάνονταν είτε από το ΚΥΣΕΑ, είτε από τη Διϋπουργική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων, της οποίας προήδρευε ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, κ.Μαρκογιαννάκης», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος έδωσε μάλιστα και την αλληλογραφία που είχε με την επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων από την οποία προκύπτει πως υπήρχε σημείωση για τη μη εφαρμογή των όρων της σύμβασης και τόνισε ότι δεν έγινε καταγγελία της σύμβασης μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος άφησε εξάλλου σαφέστατες αιχμές κατά της τότε πολιτικής ηγεσίας της χώρας λέγοντας οτι παρόλο που ήταν της άποψης πως υπήρχε υψηλό ρίσκο για την υλοποίηση της αρχικής σύμβασης και θα έπρεπε να συγκληθεί το ΚΥΣΕΑ για την αναθεώρηση της αρχικής απόφασης του, αυτό δεν συνήλθε.
Κατέθεσε μάλιστα και την επιστολή που είχε αποστείλει τότε προς τον κ. Καραμανλή στην οποία του εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους αρνείτο να συμμετάσχει στις εκλογές του 2007. Στην επιστολή αυτή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “το μέλλον θα δείξει ποιοι και γιατί ενέδωσαν και συμβιβάστηκαν ώστε να μην γίνει τότε η κάθαρση που είχε προαναγγελθεί πριν το 2004”.
Ερωτηθείς τέλος από τους βουλευτές γιατί κανείς δεν ήλεγξε τις καταγγελίες του, απάντησε πως:
Όταν η πολιτική χειραγωγείται από την οικονομική εξουσία, δεν έχει σημασία ποιος κυβερνά, αλλά ποιος εξουσιάζει.  
«Καλέστε όλους τους διατελέσαντες υπουργούς, υφυπουργούς και στελέχη των ΔΕΚΟ να δηλώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία πριν και μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους» είπε χαρακτηριστικά.

Τι άλλο να πούμε πια εμείς?? Μόνοι τους καρφώνονται και μόνοι τους υποδεικνύουν τον τρόπο για να πιαστούν αυτοί που πλούτισαν παράνομα, σε βάρος του ελληνικού λαού!! 
Απλά ΑΡΚΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ "ΥΠΗΡΕΣΙΑ"!! 
Τι να τις κάνουμε τις εξεταστικές επιτροπές και τις μακροχρόνιες έρευνες?? Σε δουλειά να βρισκόμαστε!! Φτάνει πια το δούλεμα!!

http://enomenoiblogers.blogspot.com

2 σχόλια:

Aνεμος είπε...

«Καλέστε όλους τους διατελέσαντες υπουργούς, υφυπουργούς και στελέχη των ΔΕΚΟ να δηλώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία πριν και μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους» είπε χαρακτηριστικά.
Όπως οι ίδιοι ξερνάνε ότι τα κλεμμένα είναι στο εξωτερικό
Οι ίδιοι λένε ότι κανένα ΜΜΕ δεν λέει για την siemens παρά τα blogs
Οι ίδιοι λένε ότι μας κάνουν ρουφιανους για το τσιγάρο ,και οι κλέφτες κυκλοφορούν ελεύθεροι
Ο ίδιος ο Γιωργάκης είπε προεκλογικά ότι οπού πάει το ΔΝΤ επικρατεί εξαθλίωση

marianaonice είπε...

Μας φλόμωσαν τόσα χρόνια όλοι τους δεξιοί και "αριστεροί" σοσιαλιστές στις εξεταστικές επιτροπές!
Μέχρι πότε πια θα τους ανεχόμαστε?