Σελίδες

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση της Ε.Σ.Π.Η.Τ. (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου)




«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Π.Η.Τ., στο πλαίσιο της πρόσφατης απόφασης των Ενώσεων στο χώρο των Μ.Μ.Ε. για τη δημιουργία κοινού αγωνιστικού μετώπου στις διεκδικήσεις των δημοσιογράφων και εν όψει των ραγδαίων εξελίξεων (απολύσεις, μείωση θέσεων εργασίας) που πραγματοποιούνται συνολικά στις εταιρείες ''Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.'' και ''Πήγασος Εκδοτική Α.Ε.'', αποφάσισε ομόφωνα να συμπαρασταθεί στην 48ωρη απεργία που κήρυξαν η Ε.Π.Η.Ε.Α. και η Ε.Π.Π.Η.Τ. από 6.00 πμ της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου έως 6.00 πμ του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου 2010 ζητώντας:


. Την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων.
. Την άμεση ακύρωση των σχεδίων για δραματική συρρίκνωση του συνόλου του προσωπικού και
. Την πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών συμβάσεων εργασίας.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Π.Η.Τ. καλεί τα μέλη της που εργάζονται στις παραπάνω εταιρείες να συμμετάσχουν μαζικά στην πιο πάνω 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα ανεχτούν ουδεμία περαιτέρω παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας όσον αφορά στην τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων και στην ενδεχόμενη μείωση θέσεων εργασίας των συναδέλφων μας»
http://enomenoiblogers.blogspot.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αδράνεια και προβληματικά μέτρα βλέπει η Greenpeace στην «πράσινη ανάπτυξη»

Την εκτίμησή της ότι η κρίση που πλήττει τη χώρα «δεν αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία για προώθηση πολιτικών που μπορούν να προστατεύσουν το περιβάλλον και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας» εξέφρασε η οργάνωση Greenpeace.
Σε ανακοίνωσή της, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση καταλογίζοντάς της «δειλά ή προβληματικά μέτρα (νόμος για τις ΑΠΕ), απόλυτη αδράνεια (αλιεία, μεταλλαγμένα) ή ακόμα και προσέλκυση επικίνδυνων επενδύσεων (μονάδα ηλεκτροπαραγωγής LPG στον Αστακό)».
«Οι εξαγγελίες και δεσμεύσεις της σημερινής κυβέρνησης, όπως διατυπώθηκαν προεκλογικά στο πλαίσιο της Πράσινης Ανάπτυξης, είχαν προκαλέσει αισιοδοξία για τη στροφή της εθνικής πολιτικής προς ένα μοντέλο ανάπτυξης που αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως μέρος της λύσης και όχι ως εμπόδιο. Αποδείχθηκε όμως ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η οικονομική κρίση ήταν η δικαιολογία για την απουσία των απαραίτητων τομών σε αυτή την κατεύθυνση, αντί να αποτελέσει αφορμή για θετικές αλλαγές», τόνισε ο Δημήτρης Ιμπραήμ, συντονιστής εκστρατειών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.