Σελίδες

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Η τελευταία ευκαιρία για το "όχι στο τζόγο"...



από Στοχασμός Πολιτική

Το άνοιγμα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, η νομιμοποίηση του παράνομου ιντερνετικού τζόγου και η σπορά δεκάδων χιλιάδων τυχερών ηλεκτρονικών παιχνιδιών αποτελούν δυστυχώς πια τη νέα πραγματικότητα που έρχεται να επιβαρύνει την ήδη δυσμενή οικονομική κατάσταση στη χώρα μας. Έτσι η κυβέρνηση προσπαθεί τώρα να προχωρήσει στην ψήφιση του περιβόητου νομοσχεδίου αφού πρώτα μας πείσει ότι με «διαφανείς» και «δημοκρατικές» διαδικασίες πήρε τη σύμφωνη γνώμη του ελληνικού λαού.

Αύριο λοιπόν, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010, η κυβέρνηση με ανακοίνωση του Υπ. Oικονομικών (www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/id/8550dc25-2f23-4d9c-9af7-a6b82b5fe493) διοργανώνει ημερίδα στην οποία θα παρουσιαστούν οι βασικές πτυχές του πλαισίου πολιτικής της κυβέρνησης και τα αποτελέσματα διαβούλευσης. Επειδή είναι σαφές ότι τα αποτελέσματα δεν θα ανακοινωθούν έτσι όπως πραγματικά είναι και ότι εντελώς κατά τύχη θα παραλείψουν να αναφέρουν τη δυσαρέσκεια των πολιτών και την εναντίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας τους προς το νομοσχέδιο ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, είναι η τελευταία ευκαιρία μας να αντιδράσουμε.

Όλοι εμείς που προσπαθούμε, χωρίς να έχουμε τα πολιτικά ή οικονομικά μέσα, να ...

Διαβάστε περισσότερα »


http://enomenoiblogers.blogspot.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Greenpeace: όχι στη μονάδα του Αστακού

Nα μην εγκρίνει την κατασκευή του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον Αστακό, καλεί την κυβέρνηση η Greenpeace ζητώντας από την τοπική κοινωνία να αντισταθεί σε ένα έργο που στο όνομα της “ανάπτυξης” απειλεί κυριολεκτικά να τινάξει την περιοχή στον αέρα και δημιουργεί μία κερκόπορτα, μέσα από την οποία θα ελλοχεύει για πάντα ο κίνδυνος πιο επικίνδυνων και καταστροφικών επενδύσεων.
.Η συγκεκριμένη μονάδα δε συμπεριλαμβάνεται σε κάποιο εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό και ακυρώνει σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες για την ικανοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πακέτου για το Κλίμα και την Ενέργεια.
Πέραν των προφανών κινδύνων για την περιοχή (αφού η εγκατάσταση υπάγεται στην Οδηγία ‘Σεβέζο’ για τις επικίνδυνες βιομηχανικές εγκαταστάσεις), η συγκεκριμένη μονάδα, με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά αναμένεται να εκλύει περί τα 3,5 εκατ. τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως. Η προώθηση της συγκεκριμένης μονάδας θέτει εν αμφιβόλω το εγχείρημα της Πράσινης Ανάπτυξης. Γεννά εύλογα ερωτηματικά το γεγονός ότι ενώ για μια μικρή μονάδα φωτοβολταϊκών χρειάζεται μια πολύμηνη διαδικασία, μέσα σε ένα μόλις μήνα μπορούν να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες εγκρίσεις για μια ρυπογόνο και επικίνδυνη μονάδα!

Aνεμος είπε...

Μάλλον ξεχνάμε και μια άλλη παράμετρο
Κατά τα αμερικανικά πάλι πρότυπα του Γιωργάκη
Το καζίνο ήταν ανέκαθεν πηγή ξεπλύματος μαύρου χρήματος
Τρανή απόδειξη το las vegas
Έτσι με την νομιμοποίηση του τζόγου, νομιμοποιείται και το κάθε λογής ξέπλυμα χρήματος από πορνεία όπλα και ναρκωτικά