Σελίδες

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Γ. Παπανδρέου στην "Η": "Ετσι θα κυβερνήσω"

Ο Γ. Παπανδρέου στην  Η :  Ετσι θα κυβερνήσω
Η συνέντευξη του Γιωργάκη στην  ΗΜΕΡΗΣΙΑ ένα μήνα προτού κυβερνήσει
τα σχόλια δικά σας
Εφόσον οι πολίτες μάς τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους, η πρώτη μου απόφαση θα είναι η συγκρότηση της νέας κυβέρνησης του ΠAΣOK. Θα είναι μια κυβέρνηση μάχης και ελπίδας για το δύσκολο δρόμο ανόρθωσης της χώρας που έχουμε μπροστά μας. Θα δίνει, όμως, επίσης ένας σαφές στίγμα της στροφής για μια εξουσία που σέβεται τον πολίτη και τους κόπους του Έλληνα φορολογούμενου. Θα είναι η πρώτη πράξη κήρυξης της καθολικής μάχης κατά της κρατικής σπατάλης. Θα ξεκινήσω από την ίδια την κυβέρνηση, ανακοινώνοντας ένα Yπουργικό Συμβούλιο με σημαντικά μειωμένο συνολικό αριθμό υπουργών και υφυπουργών.

Διαφωνούμε ριζικά με τον κ. Kαραμανλή, και όχι μόνο διότι είναι κοινωνικά άδικο και ανάλγητο εν ώρα κρίσης να θίγεις τα εισοδήματα των φτωχών και της μεσαίας τάξης, τη στιγμή, μάλιστα, που όχι μόνο δεν έχεις κάνει τίποτα για να συλλάβεις τον προκλητικό πλούτο που φοροδιαφεύγει, αλλά έχεις χαρίσει φόρους στους μεγαλοϊδιοκτήτες και τους μεγαλομετόχους.
Διαφωνούμε και διότι η πολιτική αυτή είναι παντελώς αναποτελεσματική. Aφαιρεί εισοδήματα από την αγορά, πλήττει τη ζήτηση και την οικονομική δραστηριότητα, επιταχύνει την κρίση και τελικά, ως αποτέλεσμα της ύφεσης, μειώνει τα κρατικά έσοδα σε μεγαλύτερο βαθμό από τις δαπάνες που εξοικονομούνται.
Bασική αρχή της πολιτικής που θα εφαρμόσουμε είναι καμία νέα επιβάρυνση στα χαμηλά και μεσαία στρώματα, και σταδιακή δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και των φορολογικών αρχών


http://enomenoiblogers.blogspot.com

2 σχόλια:

Πλούσιος Συνταξιούχος είπε...

Πρέπει να κοπούν τελείως οι μισθοί. Να μην υπάρχουν συντάξεις, πρίν από τα 80. Τέρμα τα επιδόματα. Ούτε συλλογικές συμβάσεις, ούτε τίποτε. Οι εργαζόμενοι να πληρώνουν τους εργοδότες που τους απασχολούν. Μόνο έτσι θα πάει μπρόστα το κράτος. Της πλήρους ασχετοσύνης το ανάγνωσμα, χιλιοστή εξηκοστή δεύτερη συνέχεια

marianaonice είπε...

"Διαφωνούμε και διότι η πολιτική αυτή είναι παντελώς αναποτελεσματική. Aφαιρεί εισοδήματα από την αγορά, πλήττει τη ζήτηση και την οικονομική δραστηριότητα, επιταχύνει την κρίση και τελικά, ως αποτέλεσμα της ύφεσης, μειώνει τα κρατικά έσοδα σε μεγαλύτερο βαθμό από τις δαπάνες που εξοικονομούνται.
Bασική αρχή της πολιτικής που θα εφαρμόσουμε είναι καμία νέα επιβάρυνση στα χαμηλά και μεσαία στρώματα, και σταδιακή δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και των φορολογικών αρχών"

Ποιός τα λέει!!!!!!!!!!!!!!!