Σελίδες

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Η Κιβωτός της Μυτιλήνης

 Ο ήρωας Μάμπρουκ 
Ο ήρωας Μάμπρουκ 


Μια χούφτα άνθρωποι προσφέρουν τόσα πολλά! Ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός», έχει έδρα τη Μυτιλήνη αλλά έχει καταφέρει να μπει στις καρδιές ανθρώπων από όλο τον κόσμο! Αφορμή γι’ αυτό είναι φυσικά το πολύ σημαντικά έργο που προσφέρει στα εγκατελειμένα και κακοποιημένα ζώα του νησιού, χωρίς όχι μόνο να έχει την παραμικρή κρατική βοήθεια, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δέχεται παρεμπόδιση του έργου του από τους δημοτικούς άρχοντες.

Ο ήρωας Μάμπρουκ Ο ήρωας Μάμπρουκ Ένα από τα δεκάδες περιστατικά που περιέθαλψε το σωματείο και έχει κάνει το γύρω το κόσμου, είναι αυτό του σκυλάκου Μάμπρουκ, ο οποίος βρέθηκε στις 10 Αυγούστου, σε άθλια κατάσταση με το κεφαλάκι του πρησμένο από τα απίστευτα σφιχτά λουριά που κάποιος του είχε φορέσει. Τα λουριά είχαν δημιουργήσει μια τεράστια ουλή 6,5 εκατοστών, ο σκύλος φυσικά δεν μπορούσε να φάει, ήταν εξουθενωμένος και απίστευτα φοβισμένος. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το μέλλον αυτού του ζώου. Κι όμως σήμερα, χάρη στη βοήθεια της προέδρου της Κιβωτού κας Βασιλίας Μαυραγάνη, του κτηνιάτρου και φυσικά των εθελοντών που το φιλοξενούν, ο Μάμπρουκ ζει και βασιλεύει!

Η Κιβωτός έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 2 χρόνια και έχει σαν βασικές αρχές της, τη συνύπαρξη ανθρώπων και σκύλων στο νησί, την εκπαίδευση του κόσμου και φυσικά τις υιοθεσίες αδέσποτων ζώων. Μέσα σε αυτό το διάστημα έχουν περιθάλψει 250 ζώα, έχουν φιλοξενήσει 180 και έχουν κατορθώσει να δώσουν για υιοθεσία 120, πάντα με τσιπάκι. Αυτή τη στιγμή ψάχνουν για υιοθεσία 45 σκύλοι και 8 γάτες, μέσα σε αυτούς φυσικά είναι και ο ήρωας Μάμπρουκ αλλά και πολλά ακόμη κακοποιημένα σκυλάκια τα οποία χρειάζονται την υποστήριξη όλων μας! Ο σύλλογος έχει μεγάλη ανάγκη από τροφές, σπιτάκια, φάρμακα, αντιπαρασσιτικά, ακόμα και τα παλιά λουράκια του σκύλου σας, χρειάζονται! Όποιος θέλει να βοηθήσει το έργο της Κιβωτού μπορεί να επικοινωνήσει με τα vasmavra@yahoo.gr και 6937 400469 begin_of_the_skype_highlighting 6937 400469 end_of_the_skype_highlighting.
Δήμητρα Βασιλοπούλου

Πηγή: Ελευθεροτυπία

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: