Σελίδες

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Στον "αέρα" τα χρήματα για τους πυρόπληκτους?

«Λουκέτα» και συγχωνεύσεις σε δεκάδες οργανισμούς, φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου φέρνει το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. Οπως διαπιστώνεται με το νομοσχέδιο καταργείται το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτακτων Αναγκών (ΕΤΑΕΑ), γνωστό και ως «Ταμείο Μολυβιάτη», το οποίο είχε συσταθεί έπειτα από τις πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία, για τη συγκέντρωση εισφορών και δωρεών για τους πληγέντες.

Ετσι, βρίσκονται στον «αέρα» τα ταμειακά υπόλοιπα από τα οποία περίμενε ο νομός Ηλείας και φυσικά και άλλοι πυρόπληκτοι νομοί για την επούλωση των πληγών από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, αυτή την περίοδο το νέο διοικητικό συμβούλιο που είχε αναλάβει θα εξέταζε αίτημα του νομού Ηλείας για την αποδέσμευση μεγάλου ποσού για τους πυρόπληκτους έπειτα από μελέτη που είχε υποβληθεί. Μέχρι πριν από λίγους μήνες το ΕΤΑΕΑ είχε στο ταμείο του δωρεές ύψους 197.803.548,24 ευρώ. Το ποσό αυτό είναι κατατεθειμένο εντόκως σε ειδικό λογαριασμό υπ' αριθμ. 26107916 της Τραπέζης της Ελλάδος. Τονίζεται ακόμη ότι τα πέντε μέλη του Δ.Σ. παρείχαν τις υπηρεσίες τους αμισθί, άνευ ουδεμίας αποζημιώσεως ή άλλης αμοιβής.

Η γραμματειακή υποστήριξη του ΕΤΑΕΑ παρεχόταν από το υπουργείο Οικονομίας. Στη γραμματεία εργάζονταν τρεις μόνο υπάλληλοι, οι δύο αποσπασμένοι από άλλη υπηρεσία και ο άλλος εθελοντικώς. Πρέπει να τονιστεί ότι στο ενημερωτικό σημείωμα του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση αναφέρονται τα εξής: «Καταργείται από την 1η Ιανουαρίου 2011, προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο του που αναφέρεται στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του 2010. Το σύνολο των εισφορών του ταμείου και τα πάσης φύσεως ταμειακά υπόλοιπά τους περιέχονται στην αρμοδιότητα του υπουργού Οικονομικών και διατίθενται για την υλοποίηση του σκοπού των εισφορών ή δωρεών που αυτές έχουν δοθεί ή θα δοθούν».

Πηγή Εσπρέσσο

Aοριστολογίες κατά τη γνώμη μου, του Γιάννη Ραγκούση, λες και δεν ξέρουμε πως μπορούν διά μαγείας τα χρήματα να χαθούν μέσα στις γραφειοκρατικές διαδικασίες της, από εδώ και πέρα διαχείρισής τους, από τους αρμόδιους του Υπουργείου Οικονομικών, πλέον, που σίγουρα αν μη τι άλλο, δεν θα έχει την ευελιξία και την αμεσότητα του καταργηθέντος ΕΤΑΕΑ, που κι αυτό  κατάφερε μετά από τόσα χρόνια, να εξετάζει τώρα, το αίτημα του Νομού Ηλείας, για τη διάθεση των χρημάτων στο σκοπό για τον οποίο διατέθηκαν!!!
Ας ελπίσουμε η αναίτια κατάργηση και συγχώνευση αυτή, των παραπάνω υπηρεσιών, να έχει ως αποτέλεσμα μόνο την καθυστέρηση της αποδέσμευσης του παραπάνω ποσού για την επούλωση των καταστροφών και να μη καταντήσει κάποια στιγμή αυτό, άφαντο σε αόρατους σκοπούς αόρατων ανευθυνοϋπεύθυνων αρμόδιων μανταρίνων!
Εδώ αυξήσαμε τους υπουργούς κατά 10 περίπου παραπάνω, και δεν σκεφθήκαμε το κόστος τους, από την κατάργηση του παραπάνω Ταμείου θα σωθούμε?? 


http://enomenoiblogers.blogspot.com

1 σχόλιο:

Aνεμος είπε...

Μάλλον και αυτά θα πάνε για το ΔΝΤ
Κρίμα στους δυστυχισμένους
Και ακόμα δεν έχουν δώσει τα λεφτά για την Παλαιστίνη από τον τηλεμαραθωνιιο στην ΕΡΤ
Για ποια Ελλάδα και ποιο πολιτισμό μιλάμε?