Σελίδες

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΛΛΗΝΕΣ


Η Ελλάδα κατρακυλάει άσχημα στο υπόγειο (και οι πιστωτές μαζί της)

"Για μια χώρα στην οποία η ιδιωτική κατανάλωση αντιπροσωπεύει το 70% των οικονομικών δραστηριοτήτων, και μόνο η συρρίκνωση της κατανάλωσης σημαίνει μια τεράστια καταστροφή"


Μεγεθύνατε
του Dr. Joachim Jahnke*
Μετάφραση: Εμμανουήλ Σαρίδης
 
Τα οικονομικά στοιχεία που έρχονται από την Ελλάδα δείχνουν μια κατάρρευση του συνόλου της οικονομίας της, που προκλήθηκε απο το επιβληθέν αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας. Σε σύγκριση με τα κορυφαία σημεία πριν από την κρίση, οι επενδύσεις σε βιομηχανικό εξοπλισμό, που εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας, έχουν πέσει κάτω από το 27%, οι άδειες οικοδομής κατά ένα τέταρτο και οι λιανικές πωλήσεις περισσότερο από 19%, ενώ οι συνολικές οικονομικές επιδόσεις μειώθηκαν μέχρι σήμερα σχεδόν κατά 5% (Σχήμα 15 253, 12 255).

 

1 σχόλιο:

marianaonice είπε...

Oi Έλληνες του εξωτερικού είναι πιο πολύ Έλληνες γιατί κουβαλάνε μνήμες μιας πατρίδας πονεμένης, μιας πατρίδας που το όνειρό τους ήταν να την ξαναβρούν πιο δίκαιη, πιο ανθρώπινη, πιο αληθινή...
Έφυγαν από εδώ και πήραν μαζί τους τα ιερά και τα όσιά τους και δεν θέλουν να τα αλλάξουν και θλίβονται όταν βλέπουν ότι εμείς τα ποδοπατάμε αλύπητα!