Σελίδες

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ο Έλληνας της Τουρκίας. O Koυτλουάι



ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ 9

Εμείς, λοιπόν, στον "τελικό" της Άγκυρας, πρέπει να εφαρμόσουμε άψογα το πικ εν ρολ και να τρέξουμε πρώτοι πίσω στην άμυνά μας. Γιατί; "Τις πρώτες δύο αγωνιστικές δεν είδα μία καλή ποιότητα, αλλά η τρίτη μέρα μας προσέφερε πραγματική μπασκετική ποιότητα. Ο αγώνας ανάμεσα στην Κροατία και τη Σλοβενία ήταν μεγάλη μάχη.


 Έπεφταν πάνω στο παρκέ, συγκρούσεις, πείσμα, μάχη μέχρι το τέλος, με συνέπεια να γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Επίσης, η Βραζιλία κόντρα στις ΗΠΑ, ήταν ωραίο να το δεις, αν και έγιναν πολλά λάθη στο τέλος. Γενικά, όμως, ήταν ωραίο μπάσκετ. Μέχρι τώρα, όλα είναι καλά. Ελπίζω πως ο αγώνας της Τουρκίας με την Ελλάδα θα είναι ωραίος για όλους". Πάμε λοιπόν στο "ψωμί".

Ο Κουτλουάι που αναλύει κάθε βράδυ τα πεπραγμένα του Μουντομπάσκετ στην τουρκική τηλεόραση, εξηγεί:"



Για μένα, είναι τελικός για την κορυφή του ομίλου. Και οι δύο θέλουν να τερματίσουν πρώτοι για να αποφύγουν τις ΗΠΑ στα προημιτελικά, επομένως, θα είναι μια σπουδαία μάχη στο παρκέ. Έχουμε κάποια πλεονεκτήματα, όπως κι εσείς. Εμείς είμαστε μια σπουδαία ομάδα στην άμυνα, παλεύουμε συνέχεια. Έχουμε όμως πρόβλημα στην επίθεση, αν δεν έχουμε τον αιφνιδιασμό και πάμε σε οργανωμένη επίθεση πέντε με πέντε, τότε έχουμε πρόβλημα.


 Αν τα λύσουμε αυτά τα προβλήματα, θα ανέβουμε ένα επίπεδο ως ομάδα. Πάντα λέω πως αν θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό στο Μουντομπάσκετ, πρέπει να δημιουργήσουμε επιθέσεις, αλλά με την Ελλάδα θα είναι πολύ δύσκολος αγώνας επειδή έχετε σπουδαία εμπειρία.

Οι Έλληνες παίκτες ξέρουν πως πρέπει να παίξουν σε τέτοιου είδους παιχνίδια, μέσα σε ένα τέτοιο γήπεδο και ατμόσφαιρα, ο Σπανούλης, ο Διαμαντίδης, ο Ζήσης, ο Φώτσης, ο Τσαρτσαρής. Είναι όλοι πολύ καλοί και έμπειροι παίκτες, ενώ υπάρχει ο γιαγαντόσωμος Σχορτσανίτης μέσα στη ρακέτα, καθώς επιστρέφει από την τιμωρία.

 Νομίζω πως θα είναι δύσκολος αγώνας". Ο Ίμπο δεν δίστασε να αποκαλύψει τους προσανατολισμούς που θα έχει η Τουρκία στο αποψινό ντέρμπι: "Νομίζω πως το κλειδί του αγώνα για μας, θα είναι η άμυνα στο πικ εν ρολ. Ο Σπανούλης, ο Διαμαντίδης και ο Ζήσης είναι εξαιρετικοί σ’ αυτό το κομμάτι, αν επομένως, σταματήσουμε αυτό το πικ εν ρολ μπορούμε να πετύχουμε. Επίσης, μέσα στο καλάθι, ο Ασίκ, ο Ερντέν και ο Γκονλούμ, είναι καλοί πραγματικά και γι’ αυτό είναι δύσκολο να σκοράρει κάποιος απέναντί τους. Ο Μπουρούσης και ο Σχορτσανίτης είναι καλοί επιθετικά, εδικά ο Μπουρούσης μετά από πικ εν ρολ καθώς μπορεί να τραβηχτεί και να σουτάρει καλά για τρίποντο…


 Καλούμαστε να βρούμε πολλές λύσεις μέσα στο παιχνίδι". Άλλο ζητούμενο, συνιστά η ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί στο γήπεδο. Εδώ, ο εμβληματικός για τους Τούρκους βετεράνος παίκτης σημειώνει με έμφαση: "Ελπίζω να είναι καλός αγώνας για τους φιλάθλους, τους θεατές. Το σημαντικότερο είναι να διεξαχθεί το παιχνίδι μέσα σε σωστή ατμόσφαιρα. Αυτό είναι μπάσκετ, είναι αθλητισμός. Εγώ πάλεψα πέντε χρόνια γι’ αυτό, παίζοντας στην Ελλάδα. Πάντα λέω πως τα καλύτερα χρόνια μου τα πέρασα στην Ελλάδα. Μου αρέσουν οι Έλληνες κι ελπίζω πως και σε σας αρέσω. ΟΚ, θα υπάρχει πολύς κόσμος, ας είναι ενθουσιώδης, δίχως όμως να γίνει τίποτα περισσότερο.


Αυτό πραγματικά ελπίζω, στο τέλος και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, να χειροκροτήσουν το νικητή". Οι Τούρκοι, ωστόσο, χρειάζονται διακαώς τη διάκριση σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Όχι άδικα, ο Κουτλουάι εξηγεί: "


Όλοι μιλούν τώρα στην Τουρκία, ζουν με το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ελπίζω να πετύχουμε σαν ομάδα γιατί το χρειαζόμαστε. Εσείς θυμάστε πως το 1987 κερδίσατε το Πανευρωπαϊκό και όλοι στράφηκαν στο μπάσκετ. Πρέπει να το κάνουμε κι εμείς αυτό".

http://contra.gr/
http://enomenoiblogers.blogspot.com

2 σχόλια:

mundobetakias είπε...

αν κερδίσουμε σήμερα εχω ρίξει φράγκα στην Sportingbet για να το σηκώσουμε πάντως.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον την πατησαμε φιλαρακι