Σελίδες

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Ετοιμοι οι "κανόνες" για τη φίμωση στη bloggόσφαιρα????

 
Σύμφωνα με άρθρο της Ελευθεροτυπίας σχεδιάζεται να επιβληθεί ένα "ρυθμιστικό πλαίσιο" βάσει του οποίου θα ιδρύονται και θα ελέγχονται, από τη Δικαιοσύνη και όχι μόνο, όλα τα blogs και όλες οι ιστοσελίδες που υπάρχουν στο Διαδίκτυο. 

1. Το άρθρο συνεχίζει λέγοντας πως ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης προτίθεται, αμέσως μετά το καλοκαίρι, να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πολίτες σ' έναν ανοικτό, δημόσιο διάλογο, ώστε να ρυθμισθούν μέχρι το τέλος του έτους όλες οι εκκρεμότητες. Οπως πιστεύουν στο υπουργείο, στην πλειονότητά τους οι άνθρωποι του Διαδικτύου επιθυμούν να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, ώστε να γνωρίζουν όλοι τους «κανόνες του παιχνιδιού» και να αποφευχθούν στο μέλλον φαινόμενα «κανιβαλισμού» και άλλων παράνομων προσωπικών επιθέσεων μέσω δημοφιλών ιστοσελίδων.  
Σημ. δική μας : Είναι δυνατόν να μας γνωστοποιηθεί ποιοί είναι "οι του υπουργείου" οι οποίοι πιστεύουν πως στη πλειονότητά τους οι άνθρωποι του Διαδικτύου επιθυμούν να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση?  Με βάση ποιά έρευνα στοιχειοθετούν αυτή τους την πεποίθηση?

2.«Λίαν συντόμως θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι φορείς -οργανώσεις προστασίας ανθρώπινων δικαιωμάτων, η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ο Συνήγορος του Πολίτη- νομικοί αλλά και όσο το δυνατόν περισσότεροι bloggers- να πάρουν μέρος σε ανοικτή δημόσια διαβούλευση, προτείνοντας πρακτικά και νομικής φύσης μέτρα. Ο διάλογος αυτός θα διεξαχθεί και μέσω Διαδικτύου αλλά και «ζωντανά», με απευθείας προσωπική συζήτηση των συμμετεχόντων. 
Σημ δική μας : Κανένας blogger δεν έχει την νόμιμη εξουσιοδότηση να εκπροσωπήσει  άλλους bloggers πλην του εαυτού του. Εφ' όσον δεν υφίσταται επίσημο σωματείο με εκλεγμένους αντιπροσώπους κανείς δεν νομιμοποιείται να εκπροσωπήσει το σύνολο των bloggers που δραστηριοποιούνται στην ελλάδα αλλά και να εκφέρει άποψη η οποία να θεωρηθεί πως εκπροσωπεί/δεσμεύει και τους υπολοίπους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΥΟΣΜΑΡΑΚΙ


Μοιραστείτε http://enomenoiblogers.blogspot.com

4 σχόλια:

Αθανασία είπε...

Γειάσας παιδιά...μα καλά μας δουλέυουν??...ή μας ΄επεξεργάζονται'??(που λέγαμε μικρά)..'με δουλέυεις,ή με επεξεργάζεσε?...'χαχαχααααααααααχαχααααααααααχααααααααχα!μάλλον μας δουλέυουν όπως δίχνει...αυτό που λένε ότι θα κάνουν,είναι εντελώς αδύνατον...δεν γίνεται ούτε πρακτικά ούτε θεωριτικά..είναι αδύνατον να ελέγξουν τους εκατομμύρια μπλόγκερς που υπάρχουν στην Ελλάδα..γιανά μη πούμε,τώρα γι αυτούς που υπάρχουν παγκοσμίως...πάνε καλά οι άνθρωποι???ας το χωνέψουν επιτέλους κάποτε..ΔΕΝ γίνεται με τίποτε όμως να ελέγξουν αυτό το τεράστιο ποτάμι,ή το τσουνάμι όπως λέω εγώ...που λέγεται ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ.. ό,τι κ να κάνουν...πάντως πως φαίνεται ότι έχουν χεστεί πάνω τους??(να το πώ κ έτσι??)....καλησπέρες...

Ανώνυμος είπε...

Ποιός το περίμενε από ένα κόμμα σοσιαλιστικό να έχει τέτοια συμπεριφορά!Υποδύονται τους δημοκράτες και είναι χειρότεροι κι από λύκοι φασίστες!Όταν μιλάνε για δικαιοσύνη καλό είναι να το βάζουμε στα πόδια,οι βαθύτατα άδικοι και διεφθαρμένοι μιλάνε για δικαιοσύνη!Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η μάσα,η διατήρηση της εξουσίας με όποιο κόστος,ακόμη και δολοφονίες είναι διατεθειμένοι να προκαλέσουν στο όνομα της δήθεν δημοκρατίας τους που δεν είναι τίποτε άλλο από στυγνός φασισμός περιβεβλημένος με μανδύα σοσιαλισμού τρομάρα τους.

Aνεμος είπε...

Κανένας blogger δεν έχει την νόμιμη εξουσιοδότηση να εκπροσωπήσει άλλους bloggers πλην του εαυτού του. Εφ' όσον δεν υφίσταται επίσημο σωματείο με εκλεγμένους αντιπροσώπους κανείς δεν νομιμοποιείται να εκπροσωπήσει το σύνολο των bloggers που δραστηριοποιούνται στην ελλάδα αλλά και να εκφέρει άποψη η οποία να θεωρηθεί πως εκπροσωπεί/δεσμεύει και τους υπολοίπους.

marianaonice είπε...

@Αθανασία μου
Άστα να πάνε!
Δούλεμα χοντρό!!
Που θα πάει όμως? Θ' αντέξουμε μέχρι να τους φτύσουμε όλους!

@ανώνυμε
Ο σοσια...ληστικός φασισμός είναι ο χειρότερος, γιατί σε πιάνει στον ύπνο, ενώ ο μαύρος είναι γνωστός και ξέρεις να τον ...αποφεύγεις!

@Άνεμε
Αποφασίζουν για μας χωρις εμάς με τους διαπλεκόμενους ημετέρους ...δήθεν μπλόγκερ, αφού τους ξέρουμε ήδη τι να ρωτάμε?