Σελίδες

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να πανηγυρίζει για αυτόν τον “απογαλακτισμό


 Αναρτήθηκε από σίβυλλα 
Γράφει ο Νεοκλής Θεοδωρόπουλος
Ως μεγάλη “επικοινωνιακή” και πολιτική νίκη θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τη στροφή 180 μοιρών του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, από τις σοσιαλιστικές πολιτικές του Κινήματος που ίδρυσε ο πατέρας του.
Ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να πανηγυρίζει για αυτόν τον “απογαλακτισμό” και για τους παρακάτω λόγους:
1. Έθεσε μια «κόκκινη διαχωριστική γραμμή» με τις ιδεολογικές αντιλήψεις του πατέρα του και συνεπώς μπορεί να ισχυρίζεται ότι ο Γιώργος δεν βρίσκεται στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ και της Ελλάδας, ελέω της συγγένειας με τον Ανδρέα Παπανδρέου.
2. Στην επίσκεψη ενός δολοφόνου, τρομοκράτη και καταδικασμένου από τον ίδιο τον ΟΗΕ, εξασφάλισε την απόλυτη σιωπή όλων των βουλευτών του, ακόμη κι αυτών που στηρίζουν παραδοσιακά την Παλαιστινιακή υπόθεση.
Επιπροσθέτως, ακόμη και οι προσφάτως διαγραφέντες τρεις βουλευτές για την μη ψήφιση του μνημονίου (ΔΝΤ). Μεταξύ αυτών, «σιώπησε» και η κυρία Σοφία Σακοράφα, που έχει την Παλαιστινιακή υπηκοότητα…
3. Κατόρθωσε να δημιουργήσει μια νέα κομματική συμμαχία με το ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη και τη Νέα Δημοκρατία του κ. Αντώνη Σαμαρά.
Όντως, το να σε στηρίξει η δεξιά και η ακροδεξιά σε μια τέτοια πολιτική και...

ιδεολογική στροφή, δημιουργώντας μια νέα πολιτική συμμαχία (ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΝΔ), 


σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, είναι μια αναμφισβήτητη επιτυχία.
Πόσω μάλλον, όταν αποκτάς τη στήριξη του ΛΑΟΣ με τις γνωστές παλιότερες αντιλήψεις του για το ρόλο του Ισραήλ και την απόλυτη ταύτιση όλων των βουλευτών του κ. Καρατζαφέρη με την πολιτική συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ.
4. Εξασφάλισε την πλήρη υποταγή του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, μιας και δεν αντέδρασε σ’ αυτή την αλλαγή της ιδεολογικής πολιτικής, καμία οργάνωση του ΠΑΣΟΚ (ούτε η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, παραδοσιακά σε σταθερές θέσεις υποστήριξης της Παλαιστινιακής αντίστασης), αλλά ούτε οι λεγόμενες τάσεις (Αριστερή Πρωτοβουλία - Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, Ελληνες Σοσιαλιστές - Παντελής Οικονόμου), αντέδρασαν... έστω για την "τιμή των όπλων"...
5. Είχε την πλήρη πολιτική κάλυψη και επιβράβευση από ΟΛΑ τα ΜΜΕ: συγκροτήματα τύπου, κανάλια, μεγαλοδημοσιογράφους, που πέρασαν την αντίληψη της συμμαχίας με ένα ρατσιστικό καθεστώς για ν’ αντιμετωπιστεί η Τουρκία.
Τώρα, αν αυτή ιδεολογική και πολιτική μετάλλαξη ενός σοσιαλιστικού Κινήματος, που ακολουθεί κατά πόδας την ευρωπαϊκή δεξιά και ακροδεξιά σε πλειοδοσία υπέρ του σιωνισμού (Λεπέν, Φίνι, Μπερλουσκόνι), υπερασπίζοντας τον χωροφύλακα των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο, έχει «επιπτώσεις», θα αργήσουμε μάλλον να τις δούμε…
Εκτός αν εμφανιστούν στις Περιφερειακές εκλογές...

* Η αναπόφευκτη αναγνώριση της κατεχόμενης Κύπρου από τις ισλαμικές χώρες, θα διευκολύνει και τις αντιδράσεις από ένα νέο σχέδιο Ανάν... την αποδοχή τετελεσμένων...
Με ένα σμπάρο... πολλά τρυγόνια...


Αναρτήθηκε από σίβυλλα 


http://enomenoiblogers.blogspot.com

5 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Μωρε δε φταιει κανενας αλλος εμεις φταιμε που δε μαζευτηκαμε εξω απο τη συναντηση να πεταμε αβγα και ντοματες στους τοιχους...

Ανώνυμος είπε...

● Κάνει την Ελλάδα συνεταίρο – ή, καλύτερα, σερβιτόρο – των σφαγέων της Παλαιστίνης και του λαού της, την ώρα που η Τουρκία κατέχει παράνομα τη βόρεια Κύπρο.

πανος είπε...

Σε λίγο, αφού θα έχει, από το φθινόπωρο και τις αρχές του 2011, παραδώσει την κοινωνία στην καταστροφή και την περιουσία τηςστους δανειστές και επιτηρητές, ο μόνος δρόμος που θα της έχει απομείνει θα είναι μια επίσημη πτώχευση.

Όπως σιγοψιθυρίζουν ακόμη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ήδη κάθε πολιτικός αυτής της χώρας, πόσω μάλλον κάθε μέλος της παρούσας κυβέρνησης, θα έπρεπε να έχει ήδη στο χέρι ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή. Εμείς όμως πάντα ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ. Κι ο μόνος δρόμος που μας έμεινε είναι να διεκδικήσουμε και να πάρουμε πίσω τη χώρα μας, τις δουλειές μας, την ίδια τη ζωή μας. Μπορούμε; Η καταγγελία δεν αρκεί πια...

marianaonice είπε...

Μας επαληθεύει κάθε μέρα και περισσότερο, δυστυχώς!
Η προδοσία του ξεπέρασε κάθε αναμενόμενο φόβο μας!
Κανείς δεν ξέρει πλέον που θα οδηγηθούμε.

Aνεμος είπε...

● Κάνει την Ελλάδα συνεταίρο – ή, καλύτερα, σερβιτόρο – των σφαγέων της Παλαιστίνης και του λαού της, την ώρα που η Τουρκία κατέχει παράνομα τη βόρεια Κύπρο.