Σελίδες

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Άρση του απορρήτου μόνο για συκοφαντική δυσφήμηση?? Προσοχή το τυράκι στη φάκα!!


Ετοιμάζουν νόμο για να βάλουν λένε τάξη στο ...χάος της μπλογκόσφαιρας.
Φυσικά και είμαστε αντίθετοι σε οποιοδήποτε τέτοιο νομικό κατασκεύασμα, που θα έρχεται σε οξεία αντίθεση με το Σύνταγμα της Ελλάδας. Και δεν πρόκειται να έρθουμε σε καμία διαπραγμάτευση με κανέναν γι' αυτό!!
Ακούγεται ότι η επιβολή υποχρέωσης να δηλώνουμε τα στοιχεία μας και να παίρνουμε άδεια, προκειμένου να έχουμε την ιστοσελίδα μας, όπως με τα καρτοκινητά ας πούμε, δεν είναι επιθυμητή από κανέναν μπλόγκερ, εύλογα βέβαια, αφού το δικαίωμα να αρθρογραφεί κάποιος με ψευδώνυμο είτε στην έντυπη αρθρογραφία είτε στην ηλεκτρονική, είναι αναφαίρετο, παγκόσμιο και διαχρονικό ανά τους αιώνες.
Όμως υπάρχουν μπλόγκερ που διατείνονται ότι η άρση του απορρήτου σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και μάλιστα σε σοβαρά αδικήματα, όπως η συκοφαντική δυσφήμηση, είναι ίσως επιβεβλημένη.
Τους επιστρατευμένους που επικαλούνται κάτι τέτοιο και έχουν λόγο να υποστηρίξουν το σύστημα για να περάσει τους αντισυνταγματικούς νόμους του, τους καταλαβαίνω.
Αυτούς που δεν καταλαβαίνω είναι τους απλούς ιδιώτες, μπλόγκερ, ψευδώνυμους και επώνυμους, που υποστηρίζουν την ίδια άποψη πιστεύοντας ότι αυτό θα ωφελήσει την μπλογκόσφαιρα και θα την απαλλάξει από τα μπλογκ τύπου τρωκτικού κ.ά. και θα αποβάλει τους συκοφάντες και υβριστές.
Μα είναι τόσο βαθειά νυχτωμένοι?
Δεν καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνος είναι ένας τέτοιος νόμος σε μία τέτοια χώρα με μία τέτοια δικαιοσύνη??
Δεν άκουσαν, δεν είδαν ότι οι νόμοι τσιμπάνε τον αδύναμο κρίκο, που είμαστε όλοι εμείς οι ερασιτέχνες ιδιώτες πολίτες και μπλόγκερ, που εκφράζουμε την άποψή μας και κρίνουμε τα δημόσια πρόσωπα έτσι όπως τους αρμόζει? Είναι ποτέ δυνατόν να τσιμπήσουν το μεγαλόσχημο συκοφάντη και ψεύτη διαπλεκόμενο μπλόγκερ, αν αυτός τύχει να συκοφαντεί εμάς?
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!
Αυτόν που θα τσιμπάνε θα είναι όποιον τολμήσει να κρίνει δημόσιο πρόσωπο, αμέσως θα τον μπουζουριάζουν για ...συκοφαντική δυσφήμηση, εξύβριση και δεν συμμαζεύεται...
Έλεος ξυπνείστε και δείτε τον κίνδυνο που παραμονεύει αν περάσει ένας τέτοιος νόμος!!
Ακόμη και σε κόντρες μεταξύ απλών μπλόγκερ και τυχόν εξυβρίσεις μεταξύ τους, οι εισαγγελείς  δεν έχουν καμία θέση. Η μπλογκόσφαιρα αυτοπροστατεύεται με την απομόνωση των φαύλων και ψευτών που γίνονται αντιληπτοί και ξεβράζονται μόνοι τους.
Σκεφτείτε ακόμη κι αν θελήσετε να καταγγείλετε κάποιον που τυχόν σας εξύβρισε και σας συκοφάντησε, με ψευδώνυμο, (αφήστε που μπορεί να σας βρίζει και ως ανώνυμος) και τον πάτε στο δικαστήριο, μετά από άρση του απορρήτου του, θα βρείτε οπωσδήποτε το δίκιο σας?
Και αν το βρείτε με την τυφλή, αργή και κουτσή δικαιοσύνη μας, θα έχετε ξοδέψει τόσο χρόνο και τόσο χρήμα που οι μόνοι κερδισμένοι της υπόθεσης θα είναι οι δικηγόροι και το κράτος τους!!!
Η νομοθεσία που ισχύει σήμερα στα πλαίσια του Συντάγματός μας και της Αμερικάνικης νομοθεσίας είναι υπεραρκετή και δεν χρειαζόμαστε κανένα νόμο και καμία διαπραγμάτευση!!


http://enomenoiblogers.blogspot.com

1 σχόλιο:

Aνεμος είπε...

Η νομοθεσία που ισχύει σήμερα στα πλαίσια του Συντάγματός μας και της Αμερικάνικης νομοθεσίας είναι υπεραρκετή και δεν χρειαζόμαστε κανένα νόμο και καμία διαπραγμάτευση!!