Σελίδες

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας!!


Ισοβίτης κυκλοφορούσε ελεύθερος και ωραίος επί μια επταετία!

Ελεύθερος και ωραίος κυκλοφορούσε επί μία επταετία στην Κω ένας ισοβίτης από το Ηράκλειο Κρήτης, ο οποίος πριν από είκοσι έξι χρόνια είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία όταν είχε σκοτώσει με κυνηγετική καραμπίνα τη σύζυγο του αδερφού του! Ο 49χρονος είχε δραπετεύσει το 2003 από τις φυλακές Κέρκυρας, όπου εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον φόνο της άτυχης γυναίκας, και από τότε κατάφερνε να παραμένει ασύλληπτος αφού χρησιμοποιούσε τα στοιχεία ενός ξαδέρφου του που είχε αυτοκτονήσει πριν από αρκετά χρόνια!


Ο ισοβίτης στις 17 Σεπτεμβρίου 1984 είχε δολοφονήσει τη νύφη του την ώρα που εκείνη κοιμόταν (!) επειδή θεωρούσε ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση. Το άγριο φονικό είχε γίνει στις 02.30 τα ξημερώματα στην περιοχή του Αγίου Σύλλα, όταν ο αδίστακτος δολοφόνος στήθηκε έξω από ένα μικρό παράθυρο του σπιτιού του αδερφού του, που εκείνη τη μέρα έλειπε σε αγροτικές δουλειές, και σημάδεψε προς το κρεβάτι όπου είχαν ξαπλώσει η 25χρονη Σταυρούλα Μαραγκουδάκη και ο μόλις τριών ετών γιος της. Χωρίς δισταγμό πυροβόλησε δύο φορές εναντίον τους, σκοτώνοντας την άτυχη κοπέλα και τραυματίζοντας τον ανιψιό του στα πόδια και στα γεννητικά όργανα. Τη στυγερή δολοφονία αντιλήφθηκε η αδερφή του, που έντρομη έτρεξε και ενημέρωσε τον πρόεδρο της κοινότητας και εκείνος με τη σειρά του ειδοποίησε την αστυνομία, άνδρες της οποίας προχώρησαν στη σύλληψη του δράστη.
Ο ίδιος ο 49χρονος ομολόγησε επίσης ότι κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του στις φυλακές ενεπλάκη σε ανθρωποκτονία συγκρατούμενού του μαζί με άλλους είκοσι πέντε κρατούμενους!

Γι' αυτό προσωπικά θα ήμουν υπέρ της θανατικής ποινής, σε τέτοιες ειδεχθείς περιπτώσεις όπου η πράξη μάλιστα είναι ομολογημένη!! Για να μη βλέπουμε τέρατα να κυκλοφορούν ανάμεσά μας, όπως μπορεί φυσικά να συμβεί άνετα και με το σατανά που βίασε και έριξε στο πηγάδι τη μικρή 11χρονη ενώ αυτή του φώναζε  "Μη με πετάς στο πηγάδι..." 


http://enomenoiblogers.blogspot.com

14 σχόλια:

Aνεμος είπε...

Και όμως πόσο θα τρόμαζε ένας πολίτης αν ήξερε οτι ανάμεσα του κυκλοφορεί ένας δολοφόνος η με κανονική άδεια η με λήξη της ποινής του
Εξάλλου πόσοι ξέρουν οτι τα ισόβια είναι 17 χρόνια που με ευεργετήματα όπως τα μεροκάματα, κάποιος δολοφόνος αποφυλακίζεται σε 12 χρόνια

marianaonice είπε...

'Ετσι είναι Άνεμε.
κανείς δεν μένει ισόβια στη φυλακή κι ας έχει αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή!

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα!
Εξαρταται...Υποτιθεται οτι εκανες ενα εγκλημα, το πληρωσες και βγηκες απο τη φυλακη να αρχισεις μια νεα ζωη...Κανεις δεν εχει δικαιωμα να στο στερησει αυτο.
Το κενο στους νομους ειναι αυτο που δημιουργει τα θεματα. Δεν μπορει ενας ανθρωπος που εκανε πχ φονο εξ' αμελειας να μενει μεσα καποια χρονια και οι διαφοροι παιδοφιλοι που ανακαλυτπονται κατα καιρους με υλικο πορνογραφιας στο κομπιουτερ τους να μπαινουν ενα-εναμιση χρονο μεσα!
απο τη στιγμη που καποιος δραπετευει, σημαινει πως δεν εχει μετανοησει ουτε επανενταχθει και παραμενει επικινδυνος.
Ομως, οταν καποιος εκτισει την ποινη του και βγει, ποσο δικαιο και ηθικο ειναι να απομονωθει απο την κοινωνια, στην οποια υποτιθεται οτι επανεντασσεται;
Ειναι μεγαλο το θεμα και εχει πολλες παραμετρους, αδυνατον να εξαντληθει σε μια μονο συζητηση...

marianaonice είπε...

@πεταλουδίτσα μας
Φυσικά και εξαρτάται από τις περιστάσεις.
Είναι όμως κάποια τόσο ειδεχθή εγκλήματα που μαρτυρούν ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν θα επανενταχθεί ποτέ στην κοινωνία, γιατί η εγκληματικότητα αυτής της φύσης είναι συνυφασμένη με την ίδια του την παθολογία και αποτελεί στοιχείο αναπόσπαστο του χαρακτήρα του. Π.χ. ένας βιαστής ή ένας παιδόφιλος έχουν κάτι το σατανικό μέσα τους που δεν επανορθώνεται ποτέ, κατά τη γνώμη μου. Αν κάποιος σκοτώσει από αμέλεια, συνήθως δεν μπαίνει φυλακή (εξαρτάται από το βαθμό της αμέλειας του) αλλά πληρώνει τη φυλακή του που μετατρέπεται σε χρηματική ποινή. Αν πάλι κάποιος σκοτώσει για συγκεκριμένους λόγους μίσους και ζήλιας ή συμφέροντος κι αυτός με βάση το νόμο θα έχει ανάλογη αντιμετώπιση και ευνοϊκότερη φυσικά μεταχείριση αν εγκλημάτισε εν βρασμώ ψυχής! Αυτού του είδους οι εγκληματίες μπορούν να ξαναβρούν το χαμένο εαυτό τους και το ανθρώπινο προσωπείο τους. Γι' αυτούς φυσικά και συμφωνώ να προβλέπεται η πλήρης επανένταξή τους στην κοινωνία.

Michelangelo 23 είπε...

Σταύρος Παπαγιαννόπουλος, ετών κάπου 43 τώρα, αν ζει ακόμα. Το 1985 στις 4 Απριλίου πήρε το όπλο τής σκοπιάς (αυτό ονομάζεται "φυλακή" από τα αρχαία χρόνια, στον στρατό) και άφησε δύο στον τόπο μέσα στον θάλαμο, την ώρα που κοιμόντουσαν. Άλλος ένας υπέκυψε στα τραύματά του αργότερα. Τι λέτε, αυτός ο τύπος να κυκλοφορεί ελεύθερος?

Τι λες κυρά μου, marianaonice, έχεις γνωρίσει κανέναν ζηλόφθονο μανιακό μισαλέο? Κάνε μια και δες την ταινία "The talented Mr Ripley" (Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλει) και μετά έλα να μας πεις αν ακόμα και η χρήση τού κινητού (έχει δυνατότητα re-play) για καταγραφή συνομιλιών, εν αγνοία τού καταγραφόμενου, συνιστά αδίκημα ή όχι, απ'την στιγμή που δεν γίνεται δεκτή από κανένα δικαστήριο (μιας και μπορεί ήδη να έχει χρησιμοποιηθεί για εκβιασμούς). Μετά βγες απ' τον πάγο σου και γίνε "on the rocks". Η άγνοια σκοτώνει!

Α, και κάτι άλλο!: Οι αρχαίοι νομοθέτες -πιθανότατα- γνώριζαν οτι ακόμα και το να βρίσκεσαι ΠΛΗΣΙΟΝ εγκλήματος συνιστά κάποιου είδους αδίκημα. Αυτό έχει αποτυπωθεί,ίσως λανθασμένα -υπάρχει καν Δικαιοσύνη?-, στον ελληνικό όρο "ΠΡΟΞΕΝΟΣ ατυχήματος", λέξη που κατάγεται από την λατινική PROSSIMO = πλησίον.

Αυτά για σκέψη. Τα ιστολόγιά μου www.pyrepower.blogspot.com (Universal Justice) και "Πλακούντας Αλήθειας" μπορεί και να σε διαφωτίσουν περαιτέρω σχετικά με την φύση τού εκάστοτε ΕΓΚΛΗΜΑΝ (= ugly man).

Τα ξαναλέμε εν καιρώ!
Και προσοχή στους άσχημους (αίσχιστους) διότι κυβερνούν τους ομοίους τους!

Aνεμος είπε...

@ Michelangelo 23
Όντως όπως είπε η Χριστίνα το θέμα θέλει πολύ συζήτηση
Ακόμα δεν κατάλαβα όμως την σαφή σου θέση
Μια ένσταση
Εδώ βέβαια δεν μιλάμε με αποφθέγματα ,και ο καθένας λέει την άποψη του
Αλλά η Μαριάννα δεν είναι άσχετη με τα νομικά
Αυτά πληροφοριακά

marianaonice είπε...

@Michelangelo 23
Κατ' αρχάς ο τρόπος που μπαίνεις στην κουβέντα και ο τρόπος που μου απευθύνεσαι κατά τη γνώμη μου δυσκολεύει την ανάπτυξη ενός δημιουργικού και καλοπροαίρετου διαλόγου.
Το "κυρά" μου δεν μειώνει εμένα, αλλά εσένα που το χρησιμοποιείς με τον απαξιωτικό αυτό τρόπο.
Τέλος πάντων, όπως λέει και ο Άνεμος το θέμα παίρνει πολλή συζήτηση και ο κάθε άνθρωπος που εγκληματεί λέει ο Γαρδίκας (καθηγητής εγκληματολογίας) είναι φύσει αδύνατον να είναι μία εντελώς νορμάλ προσωπικότητα!
Ο τρελλαμένος φαντάρος που άρπαξε το όπλο και θέρισε τη ζωή των συναδέλφων του, δεν ξέρω από τι τελικά αποδείχθηκε ότι ωθήθηκε στην πράξη του αυτή, εμένα περισσότερο μου πάει ότι ο άνθρωπος έχρηζε νοσηλείας για ψυχιατρικούς λόγους και αντ' αυτού βρέθηκε να φυλάει σκοπός!! Αυτό είναι το μεγαλείο του ελληνικού κράτους που δίνει όπλο στον κάθε ψυχάκια. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα για το άτομο αυτό είναι θέμα πρόληψης και νοσηλείας και όχι σωφρονισμού και τιμωρίας. Εκτός αν είχε κάτι εναντίον των θυμάτων του, οπότε θεωρειται ψυχρός εκτελεστής!! και καλά θα ήταν να σαπίσει τη φυλακή αλλά βλέπεις οι νομοθέτες μας αλλιώς έχουν αποφασίσει... ακόμη και γι' αυτόν μετά την έκτιση κάποιου ορίου της ποινής του να δικαιούται να βγει από τη φυλακή υπό όρους.

marianaonice είπε...

@Michelangelo 23
Ααα και κάνε τον κόπο να διαβάσεις ολόκληρη την ανάρτηση την οποία όπως θα δεις έχω εγώ προσωπικά αναρτήσει σ' αυτό το ιστολόγιο, εκφράζοντας τη δική μου άποψη για τους εγκληματίες.

Michelangelo 23 είπε...

Ναι, ξέχασα να σου πω - σημαντική παράλειψη, και συγνώμη για το ύφος "κυρά μου", αλλά το άτομο αυτό είχε νοσηλευθεί -όπως μας είπαν ΜΕΤΑ το έγκλημα- στο εξωτερικό πριν τα 15 (?) του (οι γονείς του Έλληνες ήταν μετανάστες εκεί) αλλά οι γονείς του το απέκρυψαν "για να μην μείνει στάμπα στην οικογένεια". Μην σου κάνει εντύπωση οτι δεν στρατωνίστηκα ποτέ μετά το συμβάν (ήμουν 14 το 1985). Αρνητής στράτευσης, δηλαδή! Irrevocably! Είμαι ο "Σαίξπηρ" τής ταινίας "Ανάμεσα σε δυο κόσμους" (The Postman), αν και ο "Στρατηγός Βηθλεέμ-άπειρο" κλέβει την παράσταση σ'αυτήν την ταινία με την κατανόησή του...

Ξέρω, προσωπικά, κι άλλους "ψυχάκιες" που έχουν αξιώματα στο στράτευμα και πρόσβαση σε αρχεία και φακέλους -και με τη συνδρομή συγγενών τους στην Ασφάλεια- που, εσύ, πιθανότατα δεν θα αποκτήσεις ποτέ, Μαριάννα ον άις!

Το βασικό δόγμα τού Στρατεύματος είναι -ούτως ή άλλως- το: "Η ζωή σου είναι απόρρητη - Αν σου αποκαλυφθεί, θα πρέπει να πεθάνεις!"

Μην με παρεξηγήσεις. Είμαι φριχτά ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ και ΔΙΨΑΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (μεταφραζόμενη σε ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ)! Κι έχω διαβάσει από γνωστούς συγγραφείς (Μπουσκάλια) οτι "Δεν υπάρχει πάντα δικαιοσύνη". Αυτά!

marianaonice είπε...

@Michelangelo 23
@Φίλε μου κατανοώ την οργή σου, γιατί κι εγώ την ίδια οργή έχω μέσα μου. Προσοχή όμως στην παγίδα να μην την εκτοξεύσουμε σε λάθος κατεύθυνση!
Ένα θα σου πω:
Η δικαιοσύνη δυστυχώς δεν είναι με τους δίκαιους αλλά με τους ισχυρούς!
Αυτό το έχω πλέον εμπεδώσει και τίποτε δεν με ξενίζει...
Και δεν ξέρω αν ποτέ θα βιώσουμε σ' αυτή τη χώρα αληθινή και άτεγκτη δικαιοσύνη!

Michelangelo 23 είπε...

@Marianaonice
Χρησιμοποίησα την λέξη ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ διότι αυτό που λέμε "Χρόνος" εκλαμβάνεται διαφορετικά ανάλογα με την ψυχική μας κατάσταση, ανάλογα με τον Θυμό μας, δηλαδή (TIME=THYME, όπου thyme μπορεί είτε να σημαίνει Φόβος είτε Θυμός). "Όσα φέρνει μια στιγμή δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος"

Εγώ χρειάστηκε, πριν 7 χρόνια, να χρησιμοποιήσω εκτοξευτήρα θειικού οξέως για να εξοντώσω την σκύλα ενός κωλογείτονα, που έψαχνε και για άλλοθι στην περιρρέουσα συκοφαντία, και την άφηνε σε ανοιχτό χώρο να ενοχλεί όλην την γειτονιά, μιας και κάποιους κοντινούς του γείτονες τους είχε ήδη "μαντρώσει" ο ίδιος με την μαριχουάνα που μοιραζόταν μαζί τους παλαιότερα. Τι καλά παιδιά που έχει ο κόσμος...!
Ο ένας απ' τους δυο μοτοσυκλετιστές τής αστυνομίας που είχαν έρθει μια φορά με κλήση μου και διαπίστωσαν οι ίδιοι την όχληση όλων, μου είπε αυτολεξεί: "Όταν έρθω, μπορεί η σκύλα να γαυγίζει, μπορεί και να μην γαυγίζει!" Μετάφραση: ο μπάτσος δεν ήρθε ποτέ, απ'την στιγμή που υπήρξε μάρτυρας ο ίδιος! Δεν άκουσε ποτέ ό,τι μόλις είχε ακούσει. Ποιος μπάτσος είναι μάρτυρας σε κάτι που δεν έχει γίνει δική του υπόθεση? Ααααα, καταλάβατε? "Όταν έρθει..." (ότε+αν έρθει)...
Οπότε κι εγώ απέδειξα οτι η σκύλα δεν έκλεινε ποτέ το στόμα της (ιδίως όταν το αφεντικό της έκανε το "γάρο" του μέσα και πίσω από τις γρίλιες) και κατάφερα να την πεθάνω από εσωτερική αιμορραγία (κατάπιε αυτό που της έριξα). Τουλάχιστον αυτό δεν θεωρείται ανθρωποκτονία.

Αν με ρωτήσεις, αγαπάω όλα τα ζώα και το καταλαβαίνουν και τα ίδια. Ούτε φίδι δεν θα πείραζα. Όμως το αφεντικό τής σκύλας εκείνης είχε ισχυριστεί οτι πήγα και στην Εταιρεία Προστασίας Ζώων για να τού κάνω καταγγελία κι οτι υπήρχε κι η υπογραφή μου κάπου εκεί. Ας πρόσεχε. Αν θέλει να πεθάνει, ας πάει αλλού! Πού τού τα μάθανε αυτά τα πρακτικά των passive-aggressive, στον Στρατό?

Κάποιοι άλλοι τής ομάδας "Δίας" στις 19 Ιουνίου φέτος, μας ζήτησαν ταυτότητες όταν καθόμασταν στο παρκάκι τής γειτονιάς μας (και πιο πίσω μας καθόντουσαν 3 Πακιστανοί, που εγώ δεν τους είχα δει καν), 50 μέτρα απ'το σπίτι μου εγώ, δέκα μέτρα απ' το σπίτι του ο άλλος. Ο άλλος ισχυρίστηκε οτι δεν είχε ταυτότητα μαζί του). Δεν πήγε 10 μέτρα να την φέρει, όμως (υπήρξε πάντοτε αν-επίσημος μπάστ4ρ6ος)! Αποτέλεσμα: οι τρεις απ'τους έξι "Δίες" -ο ένας τους ήταν σίγουρα Μεσανατολίτης, τόσο μελαμψος που ήταν- πήραν στοιχεία μόνο από μένα, έκαναν την επιβεβαίωση κι έφυγαν. Όταν ανέφερα το συμβάν σε έναν άλλον αστυνομικό μού είπε οτι αυτό δεν μπορεί να συνέβη, κι αν συνέβη να πάω στην Γ.Α.Δ.Α. να το καταγγείλω! Πώς να καταγγείλεις κάτι που -εξ'ορισμού- "δεν συνέβη"? Όλοι είμαστε τρελοί όταν αυθαιρετεί -ή κάνει αγγαρεία- η Ελληνική Αστυνομία αλλά αυτοί που είναι πιο τρελοί απ' όλους μας επέλεξαν το καθήκον να φέρουν όπλα, με δικαίωμα χρήσης τους. Πού ζούμε, αλήθεια? Να ετοιμάσω τον καταπέλτη?

marianaonice είπε...

@Michelangelo 23
Βεβαιώθηκα τελικά από τα δικά σου λεγόμενα ότι έχεις όντως θολώσει από την οργή σου και εκτοξεύεις το δηλητηριώδες ...οξύ σου σε λάθος κατευθύνσεις.
Δεν θα μπορέσω ποτέ να καταλάβω γιατί αφού αυτός που θα έπρεπε να φάει τα βέλη σου ήταν ο γείτονας, εσύ προτίμησες να θανατώσεις φρικτά το άκακο ζώο του? Γιατί τα ζώα @φίλε μου είναι άκακα και αθώα από τις ανθρώπινες πονηριές και πανουργίες!
Προφανώς το ζώο αυτό ήταν ο αδύναμος κρίκος της φθαρμένης αλυσίδας μεταξύ εσού και του γείτονα και έτσι έδωσες μια και τον έσπασες...
Δεν σε κατηγορώ μα φυσικα και δεν μπορώ να πω ότι δίκαια έπραξες!
Απλά στο άδικο έκανες κι εσύ μια άλλη αδικία μεγάλη, προσθέτοντας ακόμη μια παραφροσύνη στη ζωή σου!

Όσο για τους αστυνομικούς μας και τις ομάδες ΔΙΑΣ, ποτέ δεν περίμενα ότι θα έπρατταν σωστά τη δουλειά τους!
Σου είπα δεν με εκπλήσσει τίποτε πλέον!

Michelangelo 23 είπε...

@marianaonice
Μπααα! Μην ανησυχείς για μένα! Έχω περάσει στο στάδιο τού οδηγού τής παλιάς γραμμής 420 Πειραιάς-Αγ.Παρασκευή που, όταν αγανακτισμένη κυρία μπήκε στις 16:30 στο Χαλάνδρι και τού έκανε καυγά (εκ τού "γαύ-γαύ") γιατί άργησε, εκείνος ατάραχος τής αποκάλυψε οτι ήταν το δρομολόγιο των 12:00 ...

"Τα ζώα μου αργά" σ'αυτήν την χώρα. Άσε που πάνε και προς τα πίσω για να δημιουργήσουν τα προηγούμενα, τα άλλοθι για την μετέπειτα συμπεριφορά τους... Πολύ μεγάλα ζώα. Το σχήμα πρωθύστερον είναι το κατόρθωμά τους. Είναι πολλοί σ' αυτήν τη χώρα που συγχέουν το "επειδή" με το "για να". Το λένε "γιατί" και εννοούνε "ώσπου". Η γριά μάνα τού μπάστ4ρ6ου που λέγαμε (IQ = 0.5, η μάνα), υπό την ανύπαρκτη επίβλεψη τής οποίας ήταν η σκύλα όλη μέρα, συνήθιζε να μου λέει "δεν θά'χουμε καλά τελειώματα με το θέμα τού σκύλου". Βέβαια, η περήφανη μαμά τού μπάστ4ρ6ου δεν είχε ιδέα για την μαριχουάνα... Καναρίνι η σκύλα!

Εάν ενενόησες, το θέμα δεν έπαιρνε τέλος ώσπου "δεν θά'χαμε καλά τελειώματα". Ξέχασα να τους πω οτι η αδερφή μου η γοργόνα...

Α,ναι! Καθυστερημένοι με μαστουρωμένο σκύλο ως όπλο! Δεν επιτρέπεται, αλλά επιβάλλεται από τον "νόμο" τού υποκόσμου!

marianaonice είπε...

@Michelangelo 23
??????
Αδυνατώ να καταλάβω...
Δεν πειράζει νάσαι καλά!
:))