Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Εκπαιδεύονται στην καταστολή διαδηλώσεων Στόχος ο «εχθρός λαός»

Με τον πλέον επίσημο τρόπο, το περιοδικό του ΓΕΣ δημοσιοποιεί άσκηση ελληνικού λόχου στο Κοσσυφοπέδιο από ειδικό σώμα της γαλλικής αστυνομίας
Τον επικίνδυνο προσανατολισμό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ρόλους κατασταλτικής δύναμης, όπως και την αντίστοιχη διαπαιδαγώγηση των στελεχών τους για την αντιμετώπιση του «εχθρού λαού», αποκαλύπτει η συμμετοχή της ελληνικής δύναμης Κοσσυφοπεδίου σε μεγάλη άσκηση καταστολής διαδηλωτών («ταραξιών»!) που πραγματοποιήθηκε στο Νόβο Σόλο κοντά στην πόλη Μιτρόβιτσα.
Το γεγονός δημοσιοποιήθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο, από το περιοδικό που εκδίδει το Γενικό Επιτελείο Στρατού «ΣΤΡΑΤΟΣ και Ενημέρωση» (τεύχος 16), κάτω από τον τίτλο «Πιστοποίηση Λόχου Καταστολής». Στο δημοσίευμα σημειώνεται:
«Την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010, πραγματοποιήθηκε άσκηση πιστοποίησης σε αντικείμενα καταστολής - CRC - (σ.σ. Crowd Riot Control - Ελεγχος πλήθους ταραξιών) του 3ου Ειδικού Μηχανοκίνητου Λόχου του 646 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού στο Στρατόπεδο "MARCHAL TASSIGNY" στο Novo Selo από τη γαλλική Gendarmerie. Στην άσκηση πιστοποίησης χρησιμοποιήθηκε σημαντικός αριθμός χημικών και καπνογόνων ουσιών, προκειμένου οι συνθήκες να προσομοιάζουν σε πραγματική κατάσταση, και ήταν απόλυτα επιτυχής».
Οπως ομολογείται επίσημα, η άσκηση στοχεύει στην «πιστοποίηση» του συγκεκριμένου λόχου να συμμετέχει στην αντιμετώπιση διαδηλωτών, δηλαδή να συνδράμει τις άλλες δυνάμεις καταστολής στο χτύπημα του λαϊκού κινήματος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την εκπαίδευση έχει αναλάβει η γαλλική Gendarmerie, το ειδικό σώμα της γαλλικής αστυνομίας που αναλαμβάνει τέτοιες αποστολές.
Το σχετικό δημοσίευμα από το περιοδικό του ΓΕΣ
Την όλη δραστηριότητα επιβεβαίωσε χτες στον «Ρ» τόσο το ΓΕΣ, στο οποίο υπάγεται η μονάδα, όσο και το ΓΕΕΘΑ, που έχει την ευθύνη των λεγόμενων ειρηνευτικών αποστολών. Η αιτιολογία που προβάλλεται είναι πως τέτοιες ασκήσεις «γίνονται μόνο για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων σε αποστολές του εξωτερικού».
Ο ισχυρισμός αυτός σε τίποτα δεν αλλάζει την ουσία, αφού η διαπαιδαγώγηση, ο προσανατολισμός και η εκπαίδευση μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων σε ρόλους κατασταλτικής δύναμης σε βάρος του «εχθρού λαού», ανεξάρτητα από το χώρο εφαρμογής - εντός ή εκτός Ελλάδας - αποτελούν αντικειμενικά εκτροπή από το ρόλο τους, που είναι η υπεράσπιση των ελληνικών συνόρων και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.
Υπόθεση με μεγάλη «ουρά»

Η συγκεκριμένη άσκηση αποτελεί μέρος της προετοιμασίας του Ελληνικού Στρατού για αποστολές και ρόλους εσωτερικής κατασταλτικής δύναμης, σύμφωνα με τα νέα ιμπεριαλιστικά δόγματα. Πρόκειται για προετοιμασία που εξελίσσεται εδώ και καιρό με διάφορα μέσα και σε καμιά περίπτωση δεν αφορά μόνο στις αποστολές στο εξωτερικό.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν σειρά ασκήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια:
-- Στις 29 του Ιούλη 2008, σε Πεδίο Βολής της Νέας Περάμου Αττικής, έγινε άσκηση - επίδειξη, στην οποία, σύμφωνα με το ΓΕΣ, «δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαίδευση τμημάτων σε επιχειρήσεις εντός κατοικημένου τόπου» και ειδικότερα σε «Στρατιωτικές Επιχειρήσεις σε Αστικό Εδαφος» (ΣΕΑΕ). Πρόκειται, όπως υπογραμμίζεται, για «στρατιωτικές ενέργειες, που σχεδιάζονται σε έδαφος, όπου οι τεχνικές κατασκευές (οικίσκοι) επηρεάζουν τις διαθέσιμες τακτικές επιλογές του Διοικητή». Επίσης, «διεξάγονται εναντίον εχθρού που μπορεί να έχει αναμειχθεί με ομάδες πολιτών».
-- Στις 13 - 15 του Ιούνη 2006, στο 951 Τάγμα Στρατονομίας στου Παπάγου, έγινε άσκηση «αντιμετώπισης διαδηλωτών που, σύμφωνα με το σενάριο, διαδήλωναν κατά του ΝΑΤΟ και ένας αριθμός τους επιχείρησε να περάσει την πύλη του στρατοπέδου». Ο ισχυρισμός, που είχε προβληθεί και τότε από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ήταν πως η άσκηση αναφερόταν στην αντιμετώπιση διαδηλωτών που θα επιχειρούσαν να μπουν σε ελληνικό στρατόπεδο στα πλαίσια των - εκτός ελληνικών συνόρων - «ειρηνευτικών αποστολών».
-- Η πρώτη άσκηση καταστολής διαδηλώσεων από ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποιήθηκε στις 13 του Μάρτη 2002, στη Βέροια, στο πλαίσιο άσκησης του Β΄ Σώματος Στρατού, με σκοπό την προετοιμασία των «ειρηνευτικών αποστολών» για την αντιμετώπιση διαδηλωτών. Ηταν μια άσκηση τμήματος του Β' Σώματος Στρατού, το οποίο, στο πλαίσιο του νέου ΝΑΤΟικού δόγματος, έχει μετατραπεί στο σύνολό του σε δύναμη ταχείας ανάπτυξης και σε αυτό έχουν ενταχθεί όλες οι επίλεκτες δυνάμεις του Στρατού Ξηράς. Και στην περίπτωση αυτή, το πρόσχημα ήταν η προετοιμασία των «ειρηνευτικών αποστολών» για την αντιμετώπιση «ατάκτων ομάδων» αμάχων πολιτών.
-- Το διάστημα 7 - 10 του Γενάρη 2010 έγινε «άσκηση» εκπαίδευσης παραστρατιωτικών οργανώσεων, υπό την παρακολούθηση παρατηρητών του Γενικού Επιτελείου Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, με διοργανωτές το «Κέντρο Εκπαίδευσης Σκοποβολής της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αλεξιπτωτιστών» και τη «Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Χαλκιδικής» (απόστρατοι καταδρομείς). Εγινε εκπαίδευση σε «σχολείο SWAT» (ομάδες ειδικών όπλων και τακτικής), με αντικείμενα «ειδικών δυνάμεων αστυνομικών υπηρεσιών».
-- Στις 11 του Σεπτέμβρη 2008 κορυφώθηκε στην περιοχή του Πεδίου Ασκήσεων Ασκός - Προφήτης του Νομού Θεσσαλονίκης η άσκηση του Ευρωστρατού με την επωνυμία «ΕΥΡΩΠΗ - ΙΙ/2008», όπου στρατιωτικές δυνάμεις (στρατονόμοι) καταδίωκαν, για τις ανάγκες του σεναρίου της άσκησης, «διαδηλωτές» που κρατούσαν πανό με το σύνθημα «EU go home», δηλαδή «Ευρωπαϊκή Ενωση έξω από εδώ». Ηταν τμήμα της άσκησης πολεμικής προετοιμασίας για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και εφαρμογή του νεοταξικού δόγματος περί «ασύμμετρων απειλών».
Στόχος ο «εχθρός λαός»
Οι ασκήσεις αυτές, καθώς και άλλες που δε γίνονται γνωστές, είναι μια ισχυρή επιβεβαίωση ότι στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιείται εκπαίδευση σε ρόλους κατασταλτικής δύναμης, ώστε ν' ανταποκρίνονται στο δόγμα περί αντιμετώπισης των λεγόμενων ασύμμετρων απειλών, στις οποίες συγκαταλέγεται το λαϊκό κίνημα και οι αντιιμπεριαλιστικές του κινητοποιήσεις.
Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις και ειδικότερα ο Στρατός Ξηράς, κυρίως μετά την 11η Σεπτέμβρη 2001 και την ενεργοποίηση του «αντιτρομοκρατικού» δόγματος εκ μέρους των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, εκπαιδεύονται καθαρά σε ρόλους κατασταλτικής δύναμης και προετοιμάζονται για αποστολές «εσωτερικής ασφάλειας». Το πλαίσιο μέσα στο οποίο εκτυλίσσεται αυτή η εκτροπή του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων είναι οι διάφοροι αντιτρομοκρατικοί νόμοι, σε συνδυασμό και με τα νεοταξικά δόγματα του ΝΑΤΟ.
Δεν είναι τυχαίο ότι στις απειλές που συνιστούν την «τρομοκρατία» συγκαταλέγονται ενέργειες και δραστηριότητες του μαζικού λαϊκού κινήματος. Σύμφωνα με τον «ευρωτρομονόμο», στις «ασύμμετρες απειλές» που καλούνται ν' αντιμετωπίσουν οι Ενοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο του γενικευμένου «αντιτρομοκρατικού αγώνα», περιλαμβάνονται εκτός από τα τρομοκρατικά χτυπήματα και όποια άλλη ενέργεια και δραστηριότητα επιδιώκει «τη σοβαρή προσβολή ή την καταστροφή των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών δομών». Δηλαδή, η αντιμετώπιση «απειλών» κατά της οικονομικής δραστηριότητας, όπως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μία απεργία ή μία κατάληψη, κλπ.
Επίσης, στο δόγμα του ελληνικού Στρατού Ξηράς περιλαμβάνεται η αντιμετώπιση απειλών εντός των αστικών περιοχών και η σχετική προπαρασκευή. Αμεση σύνδεση με αυτά έχει και η μετατροπή του Στρατού σε επαγγελματικό - μισθοφορικό, με την πρόσληψη δεκάδων χιλιάδων επαγγελματιών οπλιτών με παράλληλη υποβάθμιση της στρατιωτικής θητείας και της υποχρεωτικής στράτευσης των νέων.
Πρόκειται για επαναφορά του δόγματος περί «εσωτερικού εχθρού», με το λαό να μπαίνει δραστικά στο στόχαστρο των νέων κατασταλτικών μηχανισμών, που συγκροτούνται με πρόσχημα την αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας».
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5797625&publDate=20/8/2010http://enomenoiblogers.blogspot.com

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όχι ότι είχαμε καμιά αμφιβολία ότι ο στρατός, όπως και κάθε αστικός στρατός, έχει στο βασικό του στόχαστρο το λαό. Αυταπάτες γι' αυτό δεν είχαμε ούτε στη περίοδο του ανέμου (ή αλλιώς άερα κοπανιστού) της ...αλλαγής τη δεκαετία του '80. Άλλωστε και τότε ακόμη είναι αρκετά τα παραδείγματα το πως χρησιμοποιούταν, π.χ. ως απεργοσπαστικός μηχανισμός.
Ο "εσωτερικός εχθρός" δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει, απλώς τον παρουσίαζαν με διαφορετικό πιο ...δημοκρατικό τρόπο.
Ειδικά για το ελληνικό η όλη ιστορία και ο ρόλος που του επιφύλλασε η αστική τάξη είναι γνωστή με αποκρύφωμα το πραξικόπημα του 1967.
Αλλά και μετά την αντιπολίτευση εκτός από απεργοσπαστικό μηχανισμό τον χρησιμοποιούσαν για αρκετά χρόνια ως το παμπούλα (από το "Καραμανλής ή τανκς" έως τις κινήσεις του '82 - '84) που μπορεί να ξυπνήσει και να μας ξαναβάλει στο γύψο!
Ο ελληνικός στρατός, ως στρατός μιας καθόλα εξαρτημένης χώρας χρησιμοποιήθηκε και σε αποστολές - επεμβάσεις στο εξωτερικό ως συμπληρωματική δύναμη σε αυτές των ιμπεριαλιστών.
Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Συμμετέχει εθνικά υπερήφανα σε νατοϊκές και "ειρηνευτικές" αποστολές καθυπόταξης λαών.
Και απ' ότι φαίνεται το εκμεταλλεύεται για την εκπάιδευσή του δεόντος στην αντιμετώπιση του εχθρού λαού.

nolongersafe είπε...

να σημειώσω κάτι που βγήκε μέσα από την πραγματικότητα του Δεκέμβρη του 2008:
όταν συζητήθηκε η περίπτωση να κυρηχτεί η χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να κατέβει ο στρατός, που ήδη είχε μπει σε “πορτοκαλί” συναγερμό, επιτελείς εισηγήθηκαν το αντίθετο και έτσι απέτρεψαν τον Κωστάκη.
Ο λόγος απλός: όχι μόνο οι φαντάροι θα στασίαζαν είτε οργανωμένα είτε λιποτακτώντας κατά μονάδες, αλλά υπήρχε εξαιρετικός κίνδυνος να περάσει τμήμα του οπλισμού τους στα χέρια των διαδηλωτών.
Και τότε το σκηνικό άλλαζε με μιας.
Είναι προφανές ότι αν ο στρατός ΔΕΝ είναι μισθοφορικός είναι με βάση τον τωρινό κοινωνικό συσχετισμό αδύνατον να ΄παίξει τον ρόλο της κατασταλτικής δύναμης.
Και φυσικά οι κοινωνικοί συσχετισμοί ΔΕΝ είναι ίδιοι με το 1967 όταν ένας “λαϊκός” στρατός (μη-μισθοφορικός δηλαδή) έκανε πραξικόπημα.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι αδύνατον να γίνει ανταρσία ακόμη και σε μισθοφορικό στρατό αν τελικά αυτός μετατραπεί σε τέτοιον.

Από την άλλη μεριά η μη-μισθοφορική δομή του από μόνη της δεν είναι εγγύηση.
όλα κρίνονται από την διαπάλη ζωντανών κοινωνικών δυνάμεων.

Αυτό που σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαίο για κάθε έναν που μιλά στο όνομα της επανάστασης είναι η οικοδόμηση μιας στρατηγικής που καταστρέφει τον στρατό, μαζί με το κράτος και δεν παλεύει να τον εκδημοκρατίσει.
Δεν γίνεται αυτό και όσοι το κυρήττουν απλά καλλιεργούν εφησυχασμό στον κόσμο.
Αυτό δνε σημαίνει ότι δεν παλεύουμε για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των στρατευμένων και για δημοκρατικές ελευθερίες, αλλα΄ότι όλα αυτά εντάσσονται μέσα στην συνολικότερη στρατηγική ανατροπής των θεσμών του αστικού κράτους μαζί και του στρατού.

marianaonice είπε...

Σενάρια που φοβόμασταν και δυστυχώς πλέον έγιναν πραγματικότητα!
Με το στρατό ελπίζω ότι δεν θα καταφέρουν πολλά όσο αυτός δεν είναι μισθοφορικός. Ακριβώς γιατί κι αυτός αποτελείται από εμάς τους ίδιους και τα παιδιά μας. Τα δύσκολα θα έρθουν όταν θα κάνουν μισθοφόρους στρατιώτες και όχι μόνον. Είναι βέβαιο ότι θα φέρουν δυνάμεις αστυνομικές από την Αμερική που θα τις ντύσουν με τις στολές της ΕΛΑΣ και θα τους ξαμολύσουν ανάμεσα μας!
Αυτοί θα χτυπούν αλύπητα τους διαδηλώτες που είμαι σιγουρη οι Νεοταξίτες κυβερνήτες μας τους περιμένουν στη ...γωνία!!
Δεν ξέρω τι μας περιμένει, αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει να αντισταθούμε!

Γραφεας Πεζικου είπε...

Που το πάνε τελικά...ο Περίφημος Αντρέας ο σιδερένιος,με τον Αραφάτ χρόνια αγκαλιασμένος..ο γιος του ο ΓΑΠ με το Νετανιάχου κολλημένος ...και ο Στρατός κατά του εχθρού Λαού εκπαιδευόμενος...Αφήστε που για τους άλλους ΔΕΝ έχω τίποτα να πω,με τους σοσιαλιστές τα έχω,οι" άλλοι" τουλάχιστον είπαν την μισή ή ολόκληρη την αλήθεια,για να μην επανεκλεγούν ενδεχομένως!Η.... Αριστερά όμως,ποια αριστερά?!. Όταν στις μέρες μας έγινε η θάλασσα γιαούρτι..ΔΕΝ είχε και δεν έχει κουτάλια έστω κάτι να τσιμπήσει υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.... κι ασχολείται ως συνήθως "επαγγελματικά" με το ποιος θα εκλεγεί για επάξια να την εκπροσωπήσει και τιποτ'αλλο δυστυχώς! ..Γιατί άραγε;Τελικά ένα μεγάλο γιατί με ακολουθεί από την μέρα που κατάλαβα το κόσμο μέχρι σήμερα που έγινα 70 τρομάρα μου..ΚΡΙΜΑ και χαρά στην υπομονή μας τουλάχιστον....τόσα χρόνια στη γωνία και με πλάτη στο τοίχο!