Σελίδες

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Ο...Μπομπ Σφουγγαράκης δίδυμο με τον Δον Τομάζο


Όταν σύσσωμη η κυβέρνηση έλεγε ότι μετά το Μνημόνιο η χώρα δεν θα είναι η ίδια, ήξερε πολύ καλά τι έλεγε. Από το 2014 και μετά, όταν επισήμως θα έχουν (αν έχουν...) αποχωρήσει οι τροϊκανοί, ο οικονομικός χάρτης της Ελλάδας αναμένεται να είναι παραδομένος σε ξένα συμφέροντα, που μαζί με εγχώρια (για βιτρίνα) θα ελέγχουν πλέον τις μελλοντικές κυβερνήσεις και τις γεωπολιτικές εξελίξεις, που θα είναι το επόμενο στάδιο της επιτήρησης, έστω και παρασκηνιακά.
Τον στόχο αυτόν εξυπηρετούν από κάθε άποψη και οι κινήσεις του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος είναι απολύτως κυρίαρχος στο εσωτερικό της τρόικας των επιτηρητών της ελληνικής οικονομίας.
Μετά την τοποθέτηση λοιπόν από το ΔΝΤ του φίλτατου Δον Τομάζο (Σκιόπα) ως αρχιεπιτηρητή της κυβέρνησης, έρχεται κι άλλο μεγαλοστέλεχος του ΔΝΤ, ο Μπομπ Τράα (για σας... Σφουγγαράκης), ως μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Οι ρόλοι τους θα είναι διαφορετικοί:


● Ο Τράα θα βρίσκεται στο προσκήνιο και ο Σκιόπα στο παρασκήνιο.


● Ο Τράα θα αναλάβει να επιτηρεί όλα τα υπουργεία και θα περνάει από κόσκινο τις κυβερνητικές αποφάσεις, ώστε να μην παρεκκλίνουμε από το Μνημόνιο. Σε περίπτωση απόκλισης έχει τη δικαιοδοσία να επιβάλει μέτρα.


● Ο Σκιόπα θα έχει πάρε - δώσε μόνο με τον πρωθυπουργό και ενίοτε με τον υπουργό Οικονομικών και θα συντονίσει την πρόωρη αλλά «ομαλή» έξοδό μας στις αγορές (από το 2011) για δανεισμό, ώστε να μην λάβουμε και τα 110 δισεκατομμύρια ευρώ που προνοεί η συμφωνία! Κοινώς, ως μεσάζων, θα αναλάβει να διαπραγματευτεί και την πώληση της περιουσίας του κράτους σε φίλα προσκείμενες εταιρείες και επενδυτικά κεφάλαια.

Δορυφόροι του ΔΝΤ υπάρχουν πολλοί. Οι αγορές βεβαίως είναι και ελέγξιμες και διαχειρίσιμες. Όταν ανοίξουν οι ελληνικές αγορές, πωληθούν, ιδιωτικοποιηθούν σχεδόν τα πάντα και «σπάσουν» οριστικά οι εργασιακές ενώσεις, δεν θα υπάρχει λόγος να ανεβαίνουν πλέον τα σπρεντ των ελληνικών ομολόγων στις 800 μονάδες.
TO ΠONTIKI

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: