Σελίδες

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Στο στόχαστρο και πάλι η μπλογκόσφαιρα!


Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΩΝ ΒLΟGGΕRS, τα προϊόντα υποκλοπής ως αποδεικτικά στοιχεία και η προβολή των ποινικών δικών από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τέθηκαν υπό την κρίση πανεπιστημιακών, δικαστικών λειτουργών και δικηγόρων σε ημερίδα που διοργάνωσαν από κοινού η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος και ο Τομέας Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της ημερίδας αυτής, που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 17 Μαίου 2010 σε ειδική αίθουσα του εκδοτικού οίκου Νομική Βιβλιοθήκη, με θέμα: "Ζητήματα των ΜΜΕ" υπήρξε ομόφωνη καταδίκη της ανωνυμίας των bloggers, από όλους τους συμμετέχοντες ομιλητές και διοργανωτές που αξίζει να δούμε ποιοί ήταν:
Προεδρία
Ιωάννης Τέντες, Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Εισηγήσεις
Γενική Εισήγηση
Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης, Καθηγητής Ποινικού Δικαίου Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
Παρουσίαση της δίκης μέσω των Μ.Μ.Ε
Νικόλαος Κωνσταντόπουλος, Βουλευτής, Δικηγόρος
Εγκλήματα διά του Τύπου (...υποτίθεται αριστερός και δημοκράτης, τι δουλειά έχει να συμφωνεί με όλους τους άλλους, που είναι σε κάθε περίπτωση φορείς εξουσίας??).
Φώτης Μακρής, Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Παράνομη βιντεοσκόπηση ή μαγνητοφώνηση και αξιοποίηση του προϊόντος της υποκλοπής από τα Μ.Μ.Ε
Δημήτριος Ζημιανίτης, Εισαγγελέας Πρωτοδικών
Κλείσιμο της συζήτησης - Συμπεράσματα:
Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, Αντεισαγγελέας Εφετών, Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε Έθνος και ΝΕΑ

Νομίζω ότι οι καιροί που έρχονται είναι δύσκολοι! Ενοχλούμε πολλοί οι απλοί ιδιώτες μπλόγκερ, δεν μπορούν να μας ελέγξουν, δεν μπορούν να μας εξαγοράσουν ή να μας κλείσουν με οποιοδήποτε τρόπο το στόμα, και αυτό τους κάνει να αισθάνονται συνεχή την ανάγκη εξόντωσής μας!
Η ανωνυμία στη μπλογκόσφαιρα, ενός ιδιώτη, απλού ενεργού πολίτη, που θέλει να εκφραστεί ελεύθερα, είναι δικαίωμα αναφαίρετο και κατοχυρωμένο παγκοσμίως!
Τα ΜΜΕ δεν έχουν καμία σχέση με μία ιδιωτική ιστοσελίδα, χωρίς καμία επιχειρηματική οργάνωση και στελέχωση, που είναι καθαρά προσωπικό ημερολόγιο έκφρασης και γιατί όχι και κρίσης πολιτικών προσώπων και πολιτικών επιλογών!
Η νομολογία έκρινε ότι Ο νόμος περί τύπου δεν ισχύει για τα ιδιωτικά ιστολόγια!
Έχουμε δικαίωμα κύριοι να σας κρίνουμε για τις ανομίες σας!
Και φυσικά έχουμε δικαίωμα να σας κρίνουμε ανώνυμα, αφού το απόρρητο του διαδικτύου υπάγεται στο νόμο περί απορρήτου των τηλεπικοινωνιών. 
Και πάνω από όλα το διαδίκτυο έχει τους δικούς του κανόνες προστασίας και αποπομπής των υβριστικών και αντιδεοντολογικών blogs, που καθορίζονται από την Google.
Έξ άλλου είναι αστείο να ισχυρίζεστε ότι αν το κάνουμε επώνυμα, θα έχουμε την ευκαιρία να σας αντιμετωπίσουμε με ίσους όρους!
Είναι βέβαιο ότι θα μας τσακίσετε αφού εσείς έχετε το μαχαίρι εσείς και το πεπόνι!
Που να τρέχει ένας έρημος, επώνυμος μπλόγκερ να υπερασπιστεί τον εαυτό του στις άδικες καταμηνύσεις και αγωγές που θα του ασκήσετε με τους μεγαλοδικηγόρους σας, αν τολμήσει να σας κρίνει και να σας καταγγείλει και μάλιστα μέσα σ' αυτό το τόσο σκοτεινό και χωλό σύστημα της ελληνικής δικαιοσύνης, που σήμερα καμία εμπιστοσύνη δεν εμπνέει πλέον στους απλούς πολίτες??
Άδικα ονειρεύεστε να μας θέσετε εκτός μάχης!!
Η μπλογκόσφαιρα είναι εδώ, είτε ανώνυμη είτε επώνυμη, θα σας παρακολουθεί, θα σας κρίνει και θα σας καταγγέλλει!!

Αυτό να το βάλετε καλά στο μυαλό σας!!!
 
Μοιραστείτε http://enomenoiblogers.blogspot.com

5 σχόλια:

Aνεμος είπε...

και βέβαια με την φίμωση κανένας δεν θα καταγγελει σκάνδαλα και παρανομίες απο τα ελεγχόμενα ΜΜΕ
και όλα καλά
το ίδιο νόμο πάνε να περάσουν και στην ιταλια

marianaonice είπε...

Άνεμε φοβάμαι ότι με το πρόσχημα δήθεν των συκοφαντιών κάποιων πολιτών από ανεγκέφαλους ίσως και προβοκάτορες μπλόγκερ, θα φιμώσουν τη μπλογκόσφαιρα για να μη τους κράζει και κρίνει με οξύτητα τα δημόσια πρόσωπα για τις πολιτικές τους επιλογές και συμπεριφορές!

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που κρύβονται πίσω από τη βουλευτική ασυλία ενοχλόυνται από τη δήθεν ασυλία τωμ bloggers.

Αθανασία είπε...

Καλημέρα καλή μου...κ Άλκη μου... ε,ναί ρε παιδιά..βρήκαν τώρα θέμα να μας τα ζαλίζουν,για καμιά εικοσαριά χρόνια,πάλι...εμάς βρήκαν τόοσους άλλους,που βγαίνουν στη τιβί κάθε,τρίς κ λίγο κ ξερνάνε τα αντερά,τους ΔΗΜΟΣΙΑ Κ ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΛΥΜΕΝΑ ΠΡΩΣΟΠΑ,ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ,ΜΑΣΚΕΣ ΚΛΠ,ΚΛΠ βρίζουν κατηγορούν,τους πάντες κ τα πάντα κ βγάζουν όοολη τη βρωμιά κ τη σαπίλα που έχει η ψυχή τους...ΕΚΕΙ ΔΕ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Κ Α ΘΟ ΛΟΥ,κιόλας έτσι???..ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ,ΚΑΤΩ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΚ?? ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ...ε,τι να πώ.. ντρέπομαι αυτό μόνο...αλλά...είτε τους αρέσει,είτε κ όχι την αλήθεια θα συνεχίσουμε να τη λέμε παντού κ πάντα...δεν θα μας κλείσουν τα στόματα τόσο απλά....καλημέρες...

marianaonice είπε...

@Ανώνυμε
Έτσι όπως το λες! Τη δήθεν ασυλία των μπλόγκερ, γιατί στην ουσία ελέγχονται από την google σε περίπτωση απρεπούς περιεχομένου αλλά και σε κάθε περίπτωση το ίδιο το διαδίκτυο ξεβράζει τους υβριστές και συκοφάντες!
Στο κάτω κάτω της γραφής η "ασυλία" η δική μας είναι χωρίς κόστος, ενώ η δική τους μας κόστισε την ίδια την καταστροφή της χώρας μας!!

@Αθανασία μου
Πες τα!!!
Σαφώς και δεν θα μας κλείσουν τα στόματα!
Ας μη τα κάνουν για να μη τ' ακούνε!
:))