Σελίδες

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ!

 
Ο απλός επενδυτής όταν πουλάει, πουλάει ομόλογα που έχει.
Οι κερδοσκόποι (επενδυτές) πουλάνε  ομόλογα που δεν έχουν, αλλά πρέπει σε διάστημα τριών ημερών να τα βρουν και να τα παραδώσουν στον αγοραστή. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ: Το διάστημα των τριών ημερών (Τ3), η νέα κυβέρνηση το έκανε δέκα μέρες (Τ10)!!!
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:                                                                                                                      Παράδειγμα: Η συμφωνία πώλησης κλείνεται με τα spread στα 250. Άρα ο κερδοσκόπος π.χ. Σόρος προσπαθεί να ανεβούν τα spread για να πέσουν οι τιμές των ελληνικών ομολόγων, ώστε να τα πάρει φθηνότερα και να κερδίσει από την πώληση που έχει ήδη συμφωνήσει…                                               Πολύ απλό και σίγουρα κερδοφόρο…
Βοήθησε αποφασιστικά και η κυβέρνηση με απειλές  για πιστόλια και εκβιασμούς στην ΕΕ για προσφυγή στο ΝΔΤ και όχι μόνο… Έτσι τα spread  πάνε στη…  Σελήνη και η χώρα βρίσκεται στη χειρότερη κρίση της σύγχρονη ιστορίας της…

Παρέμβαση εισαγγελέα για το «σορτάρισμα»

Την άμεση παρέμβαση της νεοεκλεγείσας προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ελένης Ράικου, προκάλεσε καταγγελία του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου, σε εκπομπή του Μέγκα την περασμένη Δευτέρα, σε βάρος διευθυντού της Τράπεζας της Ελλάδος, για καθυστέρηση στην εκκαθάριση ομολόγων του Δημοσίου.
Η κ. Ράικου ζήτησε από το κανάλι την αποστολή του επίμαχου βίντεο, προκειμένου να ενημερωθεί για το ακριβές περιεχόμενο της καταγγελίας Μίχαλου, ώστε να κρίνει εάν πρέπει να διατάξει τη διενέργεια προτακαρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν διαπραχθεί και από ποιους ποινικώς κολάσιμα αδικήματα.
Ο κ. Μίχαλος ανέφερε:
«Από τη μία ο πρωθυπουργός της χώρας αγωνίζεται εναντίον της κερδοσκοπίας το τελευταίο διάστημα, σε παγκόσμιο επίπεδο, και εσωτερικά ακυρώνεται από αυτοκτονικές πράξεις, που θα τις χαρακτήριζα πράξεις εσχάτης προδοσίας.
Και εξηγώ γιατί: την εποπτεία της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων την έχει η Τράπεζα της Ελλάδος. Το σορτάρισμα των ομολόγων έχει έναν τύπο βάσει του οποίου ρυθμίζεται η εκκαθάρισή τους. Αυτή η εκκαθάριση μέχρι και πριν τρεις μήνες ήταν Τ+3. Δηλαδή εντός 3 ημερών γινόταν η εκκαθάριση. Το τελευταίο τρίμηνο με υπογραφή διευθυντού, ο οποίος απομακρύνθηκε σήμερα από την Τράπεζα της Ελλάδος (ενώ θα έπρεπε να ήταν απόφαση διοικητού), πήγε Τ+10. Δηλαδή, η εκκαθάριση να γίνεται σε 10 ημέρες. Παράλληλα, με την απομάκρυνσή του επέστρεψε το σύστημα του Τ+1, στα μουλουχτά. Εμείς οι ίδιοι ανοίξαμε την πόρτα στους κερδοσκόπους

 
Μοιραστείτε http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: