Σελίδες

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Αναζητούν το "βαθύ λαρύγγι"



Το «βαθύ λαρύγγι» που εξαιτίας του διέρρευσε σε διεθνή ΜΜΕ ότι η Ελλάδα επιδίωκε αποκλεισμό του ΔΝΤ από τον μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας, με αποτέλεσμα τα spreads να εκτοξευτούν στα ύψη, αναζητεί η κυβέρνηση, αλλά οι μέχρι τώρα έρευνες δεν έχουν αποδώσει.

Βέβαια υπάρχουν υποψίες για δυο-τρία πρόσωπα, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις. Κορυφαίοι υπουργοί, προσερχόμενοι χθες στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, παραδέχτηκαν ότι το πλήθος των δηλώσεων και το όργιο των φημών ευθύνονται για την προχθεσινή, νέα εκτόξευση των επιτοκίων δανεισμού, αλλά υποστήριξαν ότι δεν είναι υπουργός ο αξιωματούχος.



Χθες το πρωί έγινε στο μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με στενούς συνεργάτες του και τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί και επικοινωνιακά το θέμα. Αποφασίστηκε να κλείσει το θέμα και να μη γίνουν δηλώσεις ούτε από τον πρωθυπουργό, επειδή υπάρχει κίνδυνος αυτές να ερμηνευθούν κακόπιστα από διεθνή κέντρα και να προκληθεί νέα αναστάτωση.

Την ίδια στιγμή υπήρχε έντονη κινητικότητα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην πλατεία Συντάγματος. Για δέκα μέρες δύο κλιμάκια του διεθνούς οργανισμού θα εξετάζουν την πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, ενώ χθες είχαν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών. Οπως ανέφερε ο υπουργός μετά τη συνάντηση, στην οποία ήταν παρών και ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, με τους εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ εξετάστηκε η εφαρμογή του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, με αιχμή την υλοποίηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, τη διενέργεια εκτεταμένων διασταυρώσεων και την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών.

Διαβάστε περισσότερα στην espresso

Μοιραστείτε
http://enomenoiblogers.blogspot.com

2 σχόλια:

KOSTAS PAP είπε...

Αντί να αναζητούν το βαθύ λαρύγγι ας σοβαρευτούν καλύτερα μπας και πάρουν και καμιά σωστή απόφαση, γιατί όπως πάμε τη βάψαμε.
Καλή μέρα.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Παιδιά, να μη χρησιμοποιούμε όρους τους οποίους έχουν επιβάλλει οι αμερικάνοι! Στην προκειμένη περίπτωση, αναζητούμε αυτόν που τα πήρε χοντρά για να κάνει ότι έκανε ή σε ένα πιό λαϊτ σενάριο το μαλάκα που το έκανε!