Σελίδες

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

"Έφυγε" ο δικαστής και ειδικός εφέτης ανακριτής Δημήτρης Φλέγκας...

Σε ηλικία μόλις 55 ετών, ο έλληνας δικαστής και Πειραιώτης Δημήτρης Φλέγκας, «χάθηκε» ξαφνικά το βράδυ της Τρίτης.
Ο Δημήτρης Φλέγκας ξεχώριζε όχι μόνο για τις γνώσεις του, αλλά και για την προσήλωση του στις αρχές της Δημοκρατίας, και για το σπάνιο ήθος του, την σεμνότητά του...




Υπηρέτησε επί σειρά ετών στο Πρωτοδικείο Πειραιά, στο οποίο εκλέχθηκε και Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησής του, ως Πρόεδρος Πρωτοδικών. Όσοι τον παρακολούθησαν στη διαδρομή που διέγραψε στο χώρο της δικαιοσύνης, έχουν να λένε για έναν δικαστή ξεχωριστό, από κάθε άποψη.

Εφέτης πλέον, επί πενταετία περίπου, τους τελευταίους μήνες, στις αρχές Οκτωβρίου, ανέλαβε με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας Εφετών Αθηνών, το Φάκελο της Τρομοκρατίας, ο οποίος στην πραγματικότητα αποτελείται από τουλάχιστον δέκα αδιόρατα συσχετιζόμενες υποθέσεις, τις οποίες και έπρεπε να συσχετίσει και να «δέσει», νομικά.
Όσοι τον ήξεραν, διαισθάνθηκαν το άγχος που φορτώθηκε, ως ουσιαστικός και τελειομανής δικαστής που ήταν.



Κατά τραγική εξέλιξη, η αναγνώριση του και η ανάδειξή του σε μια θέση κύρους, σχεδόν συνέπεσε με τον θάνατό του. Αδόκητο και οπωσδήποτε πρόωρο. Συντετριμμένοι οι φίλοι και συμμαθητές του απ’ την Ιωνίδειο, ήταν το πρωί της Τετάρτης.
Επίσης τον πενθούν οι συνάδελφοί του στο Δικαστικό Σώμα, αλλά και ευρύτερα ο νομικός κόσμος.
Ίσως με τον πιο τραγικό τρόπο έκανε την ορθότερη διάγνωση των αιτίων του θανάτου του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Στέλιος Μανουσάκης, που είπε στο Portnet.gr, πως:
«ο Φλέγκας έφυγε από οξύ έμφραγμα της Δικαιοσύνης…»

Αύριο το πρωί η κηδεία του στον Πειραιά.
Αιωνία του η μνήμη.

Μοιραστείτε

Δεν υπάρχουν σχόλια: