Σελίδες

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Αντιδρά και η οικογένεια του Αλέξη Γρηγορόπουλου για την μεταφορά της δίκης στην Άμφισσα.

Από το foreignpress





Η οικογένεια του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που δολοφονήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 στα Εξάρχεια, εκφράζει μέσω των συνηγόρων της την έντονη δυσαρέσκειά της για την απόφαση να εκδικαστεί τελικά στην Άμφισσα και όχι στη Χαλκίδα.



«Η όψιμη και αιφνιδιαστική αλλαγή του τόπου του δικαστηρίου ρίχνει λάδι στη φωτιά, ενώ καταστρατηγεί τα δικαιώματα της οικογένειας του θύματος και δυσκολεύει την αποκάλυψη της αλήθειας», παρατήρησε ο εκ των συνηγόρων της οικογένειας, Δημήτρης Τσοβόλας, και πρόσθεσε: 

«Ως συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου διαμαρτύρομαι έντονα και ζητώ την άμεση επανεξέταση του θέματος, ώστε η δίκη να γίνει στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών του Κορυδαλλού» (σ.σ. όπου είχε γίνει και η δίκη των κατηγορουμένων της 17 Νοέμβρη και του ΕΛΑ).


Tι λέγαμε? Τώρα οι πόλεις της Ελλάδας θα παίξουν την κολοκυθιά, ποια θα δεχθεί να γίνει η δίκη του άτυχου παιδιού??

Πάντως είναι αλήθεια ότι η μεγάλη απόσταση από τον τόπο διαμονής των διαδίκων και των μαρτύρων, αλλά και γενικά όλων των παραγόντων της δίκης, θα δυσχεράνει πολύ την ομαλή διεξαγωγή της και την αναζήτηση της πλήρους αλήθειας.

Νομίζω ότι η Χαλκίδα ήταν η καλύτερη περίπτωση για όλους. 


Αλλά δυστυχώς, η ηγεσία της δικαιοσύνης, ακόμη παραπέει και άγεται και φέρεται, ανάλογα με τα κελεύσματα ποιός ξέρει ποιών!

Αλλοίμονο αν κάθε απόφαση της δικαιοσύνης που αφορά είτε διαδικαστικά είτε ουσιαστικά θέματα άλλαζε, ανάλογα με το αν αρέσει ή όχι!

3 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Οπως βλεπεις ομως αυτο γινεται!
Και η δικη θα επρεπε να γινει εδω. Εδω δεν εγινε το εγκλημα; Απο που κι ως που θα δικαστει αλλου;
Καλησπερα Μαριανα!

marianaonice είπε...

Kαλησπέρα @πεταλουδίτσα μας!
Αλλοίμονο στους γονείς του παιδιού, που θα τους τραβολογάνε ποιός ξέρει πόσα χρόνια, μέχρι να τελειώσει αυτή η δίκη, με τις αναβολές της και της διακοπές της.
:)))

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Οπως ειπες κι εσυ Μαριάννα αλιμονο στους γονεις τους παιδιου, μα πιο πολυ αλιμονο στο παιδι που εφαγε η μουρη του χώμα, γιατι ακομα κι οι γονεις του, αργά η γρήγορα θα γελάσουν εστω και με μισό χείλι
Ετσι ομως λειτουργει ο χρόνος ο πανδαματωρ κι ετσι πρέπει να λειτουργει
Απο εκει κι επειτα, το να ρίχνει ομως κάποιος λαδι στη φωτια νομιζεις ειναι το σωστο;
Το να αρχισουν παλι τα επεισόδια και να εχουμε κανενα νεο Αλέξη στο χωμα οφελει;
Ή εστω ακομα και να την πληρωσει η περιουσια του κοσμακη, αυτο θα φέρει πισω το παιδι;
Γνωμη μου λοιπον ειναι οτι όσο πιο μακρια, τοσο το καλυτερο για να αποφευχθουν νεα ασχημα γεγονοτα