Σελίδες

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Και η Θέμις «κρύφτηκε» πίσω από το... στρατηγό άνεμο!

ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΝΙΚΕΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΟΥ 2007, ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΗΛΕΙΑΣ...

Ο «στρατηγός άνεμος» και οι «ασύμμετρες απειλές», και όχι η ανικανότητα και ο κακός συντονισμός των αρμοδίων υπηρεσιών, ευθύνονται κατά τις δικαστικές αρχές της Ηλείας για τον τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες συνολικά 46 πολιτών στη διάρκεια των φονικών και καταστροφικών πυρκαγιών του 2007 στην Ηλεία...

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας δύο χρόνια μετά την καταστροφή, με μια πρωτοφανή διάταξη είκοσι σελίδων (42/2009) που εκδόθηκε στις 22.7.2009 και «θάφτηκε» μυστηριωδώς προεκλογικά και άρχισε να δίνεται από προχθές στους ενδιαφερόμενους,... απέρριψε τις εγκλήσεις των συγγενών των θυμάτων που στρέφονταν κατά της Νομαρχίας Ηλείας, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της δημοτικής αρχής της Ζαχάρως, με το σκεπτικό ότι δεν εντοπίστηκαν σε κανέναν (!) ποινικές ευθύνες, υιοθετώντας ουσιαστικά την άποψη της πρώην κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ότι η κρατική μηχανή λειτούργησε τότε άψογα και αποτελεσματικά.
διαβάστε εδώ όλο το άρθρο

Η κατηφόρα στη δικαιοσύνη με τις εισαγγελικές διατάξεις που θέτουν στο αρχείο σοβαρότατες υποθέσεις ξεκίνησε με το νόμο που έφτιαξε, δυστυχώς, το έτος 2003 και λίγο πριν αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ! (ν. 3160/2003).
Αν δεν αλλάξει ο νόμος αυτός, και οι εισαγγελείς μόνοι τους αποφασίζουν, ως δικαιοδοτικά όργανα, εκεί που άλλοτε έπρεπε να αποφασίσει τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο, τότε πολλές υποθέσεις θα μπαίνουν στο αρχείο.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: