Σελίδες

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Προτίμησαν τις ψήφους αντί για το δάσος στη Β. Αττική


Ποιος αντιτίθεται στην προστασία της βόρειας Αττικής;
Μα φυσικά... μερικοί από τους εκλεγμένους της άρχοντες: δήμαρχοι και βουλευτές. Η προσπάθεια του Οργανισμού Αθήνας πριν από δεκαέξι χρόνια να θεσπίσει ένα συνολικό πλαίσιο για την προστασία της βόρειας Αττικής έπεσε στο κενό εξαιτίας των εντονότατων αντιδράσεων των τοπικών παραγόντων. Αιτία, η πρόταση της μελέτης να μην υπάρξουν νέες οικιστικές επεκτάσεις για τα επόμενα 30 χρόνια, εκτός από όσες ήδη μελετούνταν εκείνη την εποχή Οι αντιδράσεις ήταν τέτοιες που παρά τις τρεις αναθεωρήσεις της μελέτης, το ΥΠΕΧΩΔΕ τελικά υποχώρησε και η Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου της βόρειας Αττικής μπήκε για πάντα στα συρτάρια του οργανισμού, με τον φόβο του πολιτικού κόστους... ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Να λοιπόν η αιτία που βουλιάξαμε στη στάχτη και στο κάρβουνο!! Το μαύρο χρήμα είναι καλύτερο και αποδοτικότερο και περισσότερο, όταν υπάρχει αυθαίρετη οικοπεδοποίηση! Η μόνη λύση ήταν να χωροθετούσαν, πριν χρόνια, την περιοχή και να επέτρεπαν τη νόμιμη και ελεγχόμενη δόμηση ανά 20 στρέμματα!

Τότε ίσως τα γλύτωναν τα έρημα τα δάση της Ανατολικής Αττικής!!

Όμως το πολιτικό κόστος είναι η μεζούρα που μετράει τα πάντα στην Ελλάδα, ακόμη και τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας! Υποκρισία και διαφθορά! Κάποιος ίσως να έλεγε ότι μάλλον μοιάζει με εκχώρηση των δασών και του οξυγόνου μας σε όσους έχουν το χρήμα (μαύρο τις περισσότερες φορές) να αγοράζουν τα 20 στρέμματα και ίσως πιστεύουν πως για να σωθεί ότι έχει απομείνει πρέπει επιτέλους να γίνει το δασολόγιο και να γίνει βαρύ ποινικό αδίκημα με αυστηρές ποινές σε όποιον καθ΄ οιονδήποτε τρόπο προβάλλει εμπράγματα δικαιώματα σε καμμένες περιοχές.. Αυτό θα ήταν το ιδανικό.
Επειδή όμως, ζούμε στην Ελλάδα και δασολόγιο δεν βλέπω να γίνεται στους αιώνες τους άπαντες, όσο για τους νόμους, και θανατική ποινή να πρόβλεπαν στους καταπατητές, ξέρουμε καλά ότι δεν τηρούνται και όποιος έχει τις άκρες του ή είναι Ρωσοπόντιος χτίζει σε εκτός σχεδίου περιοχές και παίρνει και ρεύμα και νερό, και επομένως εύκολα χτίζει και στα δάση αν έχει χρήμα μαύρο ή άσπρο που θα μαυρίσει στη συνέχεια στις τσέπες κάποιων υπουργών ή και βουλευτών που θα περνάνε κατά καιρούς διατάξεις νομιμοποίησης των εκτρωμάτων που προκαταβολικά θα έχουν πλέον χτιστεί άναρχα πληγώνοντας βάρβαρα το περιβάλλον και τη φύση, γι' αυτό λέω, μεταξύ των δύο κακών το μη χείρον βέλτιστον.

Τουλάχιστον ας δώσουν, νόμιμα τη δυνατότητα δόμησης ανά 20 στρέμματα, θα τα αγοράσουν αυτοί που έχουν και κατέχουν φυσικά, αλλά θα σώσουν το γύρω περιβάλλον τους! Και εμείς που ποτέ δεν θα χτίζαμε εκεί ούτε νόμιμα ούτε παράνομα τουλάχιστον θα αναπνέουμε το οξυγόνο τους και θα νοιώθουμε τον αέρα των δασών μας.
Φοβάμαι ότι είναι η μόνη λύση σ' αυτό το μπάχαλο που λέγεται κράτος! Δεν την προωθούν όμως, γιατί α) η νόμιμη ανοικοδόμηση φρενάρει το άφθονο και ανεξέλεγκτο μαύρο χρήμα προς όλους τους αρμόδιους και αναρμόδιους και β) οι όροι δόμησης ανά 20 στρέμματα φυσικά είναι ασύμφοροι για τους άπληστους κτηματίες και τους εργολάβους τους!!
Είναι βαριά βιομηχανία τα οικόπεδα.!!
Και οι κυβερνητικοί και αντιπολιτευτικοί σήμερα φωστήρες μας νοιάζονται μόνον για το πολιτικό κόστος!!


Σκεφτείτε και την Ιπποκράτειο Πολιτεία που έγινε σχέδιο πόλεως παρακαλώ μέσα πυκνό πευκοδάσος!!!
Πουλούνται οικόπεδα 2 στρεμμάτων τίγκα στο πεύκο, προς 600.000 Ευρώ σήμερα περίπου!! Βάζεις μπουλντόζα κόβεις τα πεύκα και κτίζεις νόμιμα 400 τ.μ., χωρίς άδειες δασαρχών και λοιπών εκβιαστών!!
Όμως τουλάχιστον γλυτώνει η περιοχή από την πυρά και δεν καίγεται!
Κι ας είναι στους πρόποδες της Πάρνηθας!!


Και αυτό οφείλεται στο ότι αφαιρέθηκαν τα κίνητρα από τους αυθαίρετους οικοπεδούχους και τους άπληστους εργολάβους τους!!

3 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Μα εχει καταντησει μοτιβο πια...
Καιμε την Ηλεια...μετα απο λιγο εκλογες.
Καιμε την Αθηνα...μετα απο λιγο εκλογες.
Και στις δυο περιπτωσεις προωρες. Και στις δυο περιπτωσεις σε μια χρονικη στιγμη που ο καθε νοημων ανθρωπος θα τη θεωρουσε τραγικα λαθος.
Στην πρωτη περιπτωση θριαμβευσε, μενει να δουμε σε αυτην τη δευτερη.
Αφου μια τεραστια ομαδα ανθρωπων οφελουνται εστω και κρυφα απο το ολοκαυτωμα.
Τραπεζες (δανεισμος)
Μεγαλοκτηματιες
Απλα κτηματιες
Εργολαβοι
Οικοδομοι
Δημαρχαιοι-Νομαρχαιοι κτλ
Δικηγοροι
Επιχειρηματιες

Ο καταλογος με οσους θελουν να χτισουν -κυριολεκτικα και μεταφορικα- στα αποκαϊδια ειναι τεραστιος.

Το ποιον των πολιτικων μας το ξερουμε;
Τι μας λενε ομως ολα τα παραπανω για το ποιον το δικο μας, των ψηφοφορων αυτης της χωρας;
Τα ευκολως εννοουμενα παραλειπονται...

marianaonice είπε...

@BUTTERFLY μου
Αν ...υποψιαστώ ότι θα ξαναψηφιστούν έεε τότε θα κάνω χαρακίριιι!!

Δεν χωρά αμφιβολία!
Αυτοί μας αξίζουν αφού στην πλειοψηφία του ο ελληνικός λαός είναι κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσή τους!!

BUTTERFLY είπε...

Περνα μια βολτα να μου πεις τη γνωμη σου κι εσυ και ο Ανεμος!