Σελίδες

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Όταν βροντερές είναι οι πράξεις ενός ηγέτη και όχι τα λόγια, μήπως υπάρχει ελπίδα??

πατηστε στο τιτλο να δειτε το αρθρο




Λένε ότι η ρήξη επήλθε!!
"Η τελευταία πράξη της προαναγγελθείσας και πολλάκις αναβληθείσας εσωκομματικής ρήξης στο ΠΑΣΟΚ συνετελέσθη και είναι πλέον γεγονός".

Δεν ξέρω αν πρόκειται για ρήξη, ή απομάκρυνση των μη αρεστών στο Γιώργο ή ο,τιδήποτε άλλο, τέλος πάντων!


Εγώ πάντως θέλω να το βλέπω σαν την κάθαρση ενός λαϊκού κινήματος, από τα τρωκτικά που επί τόσα χρόνια είχαν κατακλύσει τους χώρους του και ροκάνιζαν την αίγλη του, την αξιοπιστία του, τη δύναμή του!!
Που πρόδιδαν την εμπιστοσύνη στο κίνημα αυτό, του βασανισμένου, μη προνομιούχου κόσμου, την ελπίδα που του είχε τάξει, εκείνο τον πρώτο καιρό του 1981, που το ΠΑΣΟΚ σάρωσε, αγκαλιάζοντας και αγκαλιαζόμενο, από όσους ήθελαν, επιτέλους να οραματιστούν μία αληθινή δημοκρατία, με ίσες ευκαιρίες στους πολίτες της και με κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και πρόνοια!!

Ο Γιωργάκης έπαψε να είναι Γιωργάκης.
Έγινε Γιώργος Παπανδρέου!

Απέδειξε μάλλον ότι δεν χρειάζονται στομφώδεις εκφράσεις, τυμπανοκρουσίες και κομπασμοί για θαρραλέες πράξεις που πρέπει να κάνεις!
Μπορείς να κάνεις τα λόγια πράξεις, χωρίς καν να τα διατυμπανίσεις και να τα αναγγείλεις βροντερά!

Βροντερές αρκεί να είναι οι πράξεις του ηγέτη και όχι τα λόγια! Χορτάσαμε από λόγια!
Και ο Γιώργος, στη φάση αυτή απέδειξε ότι ξέρει να ξεχωρίζει την ήρα από το στάρι και έχει και το θάρρος να κάνει το διαχωρισμό αυτό!!


Το χρονικό της κάθαρσης αυτής, ξεκίνησε με τις προνοητικές παραιτήσεις από τις υποψηφιότητες κορυφαίων κάποτε, στελεχών. Αποχωρώντας από το άρμα της εκλογικής τους υποψηφιότητας, απελευθέρωσαν το Γιώργο Παπανδρέου και το ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ από τα "βαρίδια" που το έσυραν στον πάτο.

Ακολούθησε η δεύτερη παρτίδα ξεκαθαρίσματος. Και αφορά τα στελέχη που έθεσαν εαυτούς και τις υποψηφιότητές τους στην κρίση του ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ.
Η τρίτη φάση φαίνεται να ολοκληρώνεται με τον αποκλεισμό του Σημίτη από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Αν πετύχει να αποχωρήσει και ο Πάγκαλος, τότε εε.. ναι θα πω ότι καλά πάμε!!

Η αποφασιστικότητα του Γιώργου Παπανδρέου να κόψει τις γέφυρες πίσω του, εμένα μου άρεσε!!

Οι κινήσεις του αυτές δείχνουν ότι είναι ένας αρχηγός αποφασισμένος να απελευθερωθεί από το σκοτεινό παρελθόν και να ακολουθήσει τους φωτεινούς δρόμους του μέλλοντος.

Ο λαός έφθασε πλέον στο τελευταίο όριο της υπομονής του!! Δεν έχει άλλα περιθώρια να αναμένει τίποτε χειρότερο!! Ίσως λοιπόν, ήρθε η ώρα να αρχίζει να ελπίζει σε μία ελπιδοφόρα ανάταση!
Ας περιμένουμε να ακούσουμε και τις εξαγγελίες του, αύριο στην ΔΕΘ.
Για να δούμε, έχουν δίκιο όσοι λένε ότι:

Aφού έφαγε κοτζάμ Σημίτη, θα κολώσει στους κρατικοδίαιτους νταβατζήδες;

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι σκοπός του είναι να υπηρετήσει τη χώρα, προκειμένου να τη βγάλει από το τέλμα, και να ξημερώσει και μία άσπρη μέρα για τους φτωχούς και αδύναμους πολίτες της...
FOTO ΑΠΟ  
http://apolitistosteki.blogspot.com/

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άπόψεις φίλε μου, απόψεις. Ο Σημίτης είναι μεγάλος πολιτικός, με ήθος. Έκανε το καλύτερο που μπορούσε σε ένα κόμμα γεμάτο καρχαρίες. Ο μοναδικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ που έφυγε αήττητος. Δεν έχει χάσει ποτέ του εκλογές. Και μάλιστα δεν μέθυσε από εξουσία και δύναμη. Είχε πει στην αρχή "θα είμαι για 8 χρόνια" και έτσι έκανε. Την σωστή στιγμή ανέβασε τον Γιωργάκη. Άσχετο που τα σκάτωσε μόνος του μετά γιατί ήταν χλιαρός. Το οτι ο Γιώργος είναι χλιαρός δεν του φταίει ο Σημίτης.

Ο Γιώργος δείχνει συμπεριφορά μικρού παιδιού και ανωριμότητα απίστευτη! Δεν απομακρύνεις έτσι τον Πρώην προθυπουργό που μάλιστα σε εκανε και άνθρωπο όταν κυβερνούσε. Επί 8 χρόνια τον ετοίμαζε για διάδοχο.

Αν κάποιος είναι δεινόσαυρος είναι ο Παπανδρέου. Ο ιδιος απόγονος μίας σάπιας εποχής.

Όχι. Ο Γιώργος τώρα έγινε Γιωργάκης.

marianaonice είπε...

@Ανώνυμε
Συμφωνώ. Όπως λες κι εσύ απόψεις...
Επίσης συμφωνώ και στο ότι δεν πετάς έτσι εύκολα έναν πρώην πρωθυπουργό!
Θέλει κότσια!!
:)))

Aνεμος είπε...

οτι του παρεδωσε την εξουσια οταν εχανε με 10% ο σημιτης δεν ειναι αποψη και μετα εξαφανιστηκε υπαρχουν και γεγονοτα

Manos είπε...

Για το μόνο που φοβάμαι ότι θα μας διαψεύσει είναι ο Πάγκαλος... πολύ φοβάμαι για το τι θα γίνει εκεί.

Aνεμος είπε...

@Manos μου διαβαζεις την σκεψη ήση εχει κανει μεγαλη πατάτα που δεν εχει αφ΄ησει ήσυχη την αριστερά χωρ'ις να βρίσει μετά θέλει ψήφους απο αυτούς

Ανώνυμος είπε...

@marianaonice
Οι καουμπόικες κινήσεις και τα ... "κότσια" δεν λείπουν από την πολιτική μας. Η σεμνότητα λείπει. Θέλει σεμνότητα για να αναγνωρίσεις αξίες ανθρώπων. Δες την ΝΔ για παράδειγμα. Δεν θέλει νομίζεις ο Καραμανλής να πετάξει τον Μητσοτάκη; Νομίζεις οτί του αρέσει; Αλλά η ΝΔ τον έκανε επίτημο πρόεδρο. Σεβασμός. Σεμνότητα.

@Άνεμος
Ας μήν τα βλέπουμε σε στενά χρονικά περιθώρια. Ο Σημίτης από τότε που ανέλαβε εξουσία έλεγε οτι το κάνει για 8 χρόνια. Απλά δεν τον έπερνε στα σοβαρά ο κόσμος γιατί σου λέει "εχ μια από τα ίδια θα είναι κι αυτός. Σιγά μην αφήσει την καρέκλα αφού στρογγυλοκαθήσει." Και τέτοια σχόλια. Δεν ήξερε οτι θα είναι 10 πόντους πίσω ή μπροστά. Αυτά είναι τα γεγονότα.

Όπως και νάχει, το ΠΑΣΟΚ όσο είχε τον Σημίτη είχε ελπίδα να πάρει και μερικούς ψήφους από νεοδημοκράτες (όπως την δική μου, που ψηφίζω ΠΑΣΟΚ από την 2η 4ετία Σημίτη και μετά). Τώρα γνώμη μου είναι οτι θα τις χάσει αυτές τις ψήφους.

Aνεμος είπε...

@Ανώνυμος και βέβαια έχεις δίκιο αλλα φτάνει ποια με το πολιτικό κόστος
ο κοσμος δεν εχει αλλη υπομονη
και ουτε θα ξανακυβερνήσει το πασοκ για άλλα 20 χρόνια με την ίδια λογική το πασοκ έχασε πολλους ψήφους από την αριστερά επειδη τους καταξέσκισε ο πάγκαλος
δε θέλουμε ψήφους απο δοσίλογους
ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΘΕΛΟΥΜΕ

marianaonice είπε...

@Ανώνυμε
Η Ν.Δ. τώρα λιβανίζει και το Σημίτη, που τον έλεγε αρχιερέα της διαφθοράς κάποτε...
Και μόνο γι' αυτό το λιβάνισμα ευγνωμονώ το Γιώργο που τον "αδειασε"!
Είναι πλέον ή βέβαιο ότι ο Σημίτης ήταν άνθρωπος της δεξιάς και όχι του ΠΑΣΟΚ!!
Γι' αυτό τον ...αγαπούν τόσο πολλοί οι όμοιοί του!

Ανώνυμος είπε...

@Άνεμος Μα ο μόνος τρόπος (τουλάχιστο θεωρητικά) για να πάρει πλειοψηφία ένα κόμμα είναι να υποστηρίζει μια ιδεολογία που να εκφράζει τους περισσότερους Έλληνες. Έχοντας στελέχη που ελκύουν ψηφοφόρους από άλλα κόμματα, σημαίνει οτι απευθύνεται σε μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου και συνεπώς δίκαια κερδίζει τις εκλογές. Έχοντας αυτή την νοοτροπία, δηλαδή το πόσο πολυφωνικό είναι το κόμμα σου, φυσικά και πρέπει να σκεφτείς το πολιτικό κόστος. Στα μάτια ανθρώπων σαν εμένα, που δεν είμαστε στρατευμένοι σε μία παράταξη (τύπου "εγώ ψηφίζω ΝΔ και πάντα θα ψηφίζω ΝΔ"), η ελπίδα μας ήταν να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ και να μπει ο Σημίτης υπουργός οικονομίας. Είναι αρκετά τεχνοκράτης για να πιστεύω οτι θα έκανε μεγάλη διαφορά. Αυτό που λες κι εσύ "έργα για τον λαό". Τώρα ο μόνος λόγος που θα ρίξω την ψήφο μου στο ΠΑΣΟΚ είναι γιατί δεν δέχομαι να ψηφίσω τον χοντρό! Πρίν είχα επιλογή και ελπίδα. Τώρα έχω απλά μια έλλειψη επιλογών. Η θέση μου σαν ψηφοφόρο άλλαξε. Δεν είναι μόνο θέμα πολιτικού κόστους.

@marianaonice Δεν νομίζω να δεις ποτέ τον Σημίτη στην ομάδα της ΝΔ. Άλλοι κάνουν τέτοια. Αν περάσει στην ΝΔ πάντως θα τον χάσει τον σεβασμό μου αυθημερόν.

Aνεμος είπε...

@Ανώνυμος ο λαός δεν εχει άλλες αντοχές και όταν κυβερνήσει ο γιωργάκης τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα
γι αυτό τον πρειδοπειούμε
η καθαρή άποψη σου τα λέει όλα