Σελίδες

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πλήθος ηθοποιών, τραγουδιστών και λοιπών καλλιτεχνών θα διεκδικήσει και σε αυτές τις εθνικές εκλογές την ψήφο των πολιτών. Κάποιοι κατεβαίνουν για πρώτη φορά στον στίβο της πολιτικής και κάποιοι άλλοι δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους για ακόμη μία φορά, μήπως και τα καταφέρουν. Αλλωστε, το φαινόμενο των πολιτικοποιημένων καλλιτεχνών που εισέρχονται στο Κοινοβούλιο δεν είναι καινούργιο. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη από το ΠΑΣΟΚ ή την Αννα Συνοδινού από τη Νέα Δημοκρατία; Βέβαια και σήμερα έχουμε αξιόλογους εκπροσώπους των τεχνών, αλλά όχι του ίδιου βεληνεκούς. Ποντάρουν όμως πολλά στην αναγνωρισιμότητα που έχουν από τους ψηφοφόρους. Ας δούμε αναλυτικά ποιοι είναι οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου που θα κατέβουν στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.
πατηστε στον τιτλο για ολο το άρθρο

Τη γνωστή ηθοποιό Αννα Βαγενά κατεβάζει το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθηνών. Πρόκειται για ένα πρόσωπο βαθύτατα πολιτικοποιημένο, που και κατά το παρελθόν επιθυμούσε να δοκιμαστεί στον στίβο της πολιτικής.

- Στην ίδια εκλογική περιφέρεια και με το ίδιο κόμμα θα κατέλθει υποψήφια και ακόμη μία ηθοποιός, η Πέμη (Παναγιώτα) Ζούνη, η οποία επίσης ασχολείται εδώ και καιρό με την πολιτική, παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις και έχοντας άποψη για όλα όσα συμβαίνουν στην περιοχή της πρωτεύουσας.

- Το τρίπτυχο των ηθοποιών στην πρώτη εκλογική περιφέρεια της Αθήνας με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ κλείνει η Αννα Φόνσου, που είχε δοκιμάσει την τύχη της και κατά το παρελθόν, αλλά δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί. Ενδεχομένως αυτήν τη φορά να είναι πιο τυχερή.

- Την ψήφο των πολιτών της Α’ Αθηνών θα ζητήσει επίσης ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Κώστας Παταβούκας, ο οποίος εντάχθηκε και επισήμως στα ψηφοδέλτια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

- Στη Β’ Αθηνών το ΠΑΣΟΚ θα κατεβάσει τον ηθοποιό Γιάννη Βούρο, που παρά τις αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις του βρίσκει τον χρόνο να γυρίζει στις γειτονιές της πρωτεύουσας, πραγματοποιώντας περιοδείες και μιλώντας με κόσμο.

- Για ακόμη μία φορά ευελπιστεί ότι θα καθίσει στα έδρανα του Κοινοβουλίου ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Δημαράς, ο οποίος κατέρχεται στη Β’ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Δημαράς είχε ψηφιστεί για τρεις συνεχόμενες χρονιές (1997, 1998, 1999) από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ως ένας εκ των πέντε διακριθέντων βουλευτών, όσον αφορά την κοινοβουλευτική παρέμβαση και παρουσία του.

- Σταυρό ζητάει και η σύζυγος του τραγουδιστή Γιώργου Νταλάρα Αννα, η οποία μεταξύ άλλων είναι και μάνατζέρ του. Η κ. Νταλάρα διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και θα είναι υποψήφια στην αχανή Β’ Αθηνών.

- Το μεγάλο «ναι» είπε για ακόμη μία φορά και η ακοντίστρια -πριν από χρόνια- και βουλευτής μέχρι πρότινος στη Β’ Αθηνών Σοφία Σακοράφα. Είχε εκλεγεί για πρώτη φορά στις εκλογές του 2000.

- Η δημοσιογράφος Δάφνη Μπόκοτα, γνωστή από τις παρουσιάσεις των μουσικών διαγωνισμών της Eurovision, κατεβαίνει υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Πειραιά και Νήσων. Να σημειωθεί ότι μέχρι και σήμερα είναι δημοτική σύμβουλος στην πόλη του Πειραιά με τον συνδυασμό του δημάρχου Παναγιώτη Φασούλα.

- Η αθλητικογράφος Αρια (Αριάδνη) Αγάτσα ευελπιστεί ότι θα τιμηθεί από τους ψηφοφόρους της Βοιωτίας και θα μπει στη Βουλή. Κατέρχεται με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ.

- Οσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία, θα είναι εκ νέου υποψήφιο το γνωστό πρώην τοπ μόντελ και νυν εκδότρια Ελενα Κουντουρά στην Α’ Αθηνών. Φιλοδοξεί να καθίσει για ακόμη μία φορά στα έδρανα του Κοινοβουλίου, καθώς στις εκλογές του 2007 δεν μπήκε στο Κοινοβούλιο για ελάχιστες ψήφους. Πάντως, μόλις έγινε γνωστή η πρόθεση υποψηφιότητάς της, άρχισαν τα… πισώπλατα μαχαιρώματα. Κάποιοι άφησαν να διαρρεύσει ότι κουβεντιάζει και με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό! Μάλιστα η ίδια αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση για να κλείσει μια και καλή το ζήτημα αυτό. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται στο όνομά μου και αφορούν σε πιθανή προσχώρησή μου στον ΛΑΟΣ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για τη νίκη της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης και του Κώστα Καραμανλή».

- Στον ΛΑΟΣ πάντως προσχώρησε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Γιώργος Ανατολάκης, αφού τα βρήκε σε όλα με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και θα θέσει υποψηφιότητα στη Β’ Πειραιά. Και είναι φυσικό ο παλαίμαχος αθλητής να ποντάρει στην προτίμηση των οπαδών των «ερυθρολεύκων».

- Τον πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ και παλαίμαχο επιθετικό της ομάδας Ντέμη Νικολαΐδη επιχείρησε για ακόμη μία φορά να προσεγγίσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου ώστε να είναι υποψήφιος, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο κ. Νικολαΐδης είναι επί χρόνια μέλος του Κινήματος και είχε ακουστεί ότι ίσως ήταν υποψήφιος και στις εκλογές του 2007.

- Δεν θα κατέβει τελικά υποψήφιος στις εκλογές ο δημοσιογράφος Γιώργος Λιάγκας. Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος ο παρουσιαστής στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και στους πολίτες της Λάρισας, όπου θα κατέβαινε υποψήφιος όπως είχε συμβεί το 2007. Θα συνεχίσει τα ραδιοτηλεοπτικά καθήκοντά του αλλά και τις ρομαντικές βόλτες με τη Φαίη Σκορδά! Πάντως, όπως λένε οι κακές γλώσσες, επέλεξε να μην κατέβει γιατί τα μηνύματα από τον νομό δεν ήταν και τόσο αισιόδοξα!

- Ως γνωστόν, «ναυάγησε» τελικά το ειδύλλιο Καρατζαφέρη- Ψινάκη. Οι δύο άνδρες τα είπαν σε καφέ του Κολωνακίου, αλλά τελικά δεν τα βρήκαν. Η εξέλιξη αυτή φαίνεται πως ανακούφισε κάποια στελέχη του ΛΑΟΣ, καθώς δεν έβλεπαν με καθόλου καλό μάτι την υποψηφιότητα του γνωστού μάνατζερ στη Β’ Αθήνας. Αρκετοί λένε μάλιστα ότι το «ναυάγιο» προήλθε ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο. Επειδή ήταν έντονες οι εσωκομματικές αντιδράσεις. «Δυστυχώς, δεν είχαμε τον απαραίτητο χρόνο για να μπορέσουμε να επωάσουμε την ιδέα» ήταν πάντως η επίσημη απάντηση του κόμματος. Οπως και να έχει πάντως, ακόμη και διαφημιστικό κόλπο να ήταν, ο σκοπός να γίνει… ντόρος επετεύχθη. Αλλωστε, μάνατζερ ήταν και ο Γιώργος Καρατζαφέρης στα νιάτα του και ξέρει!

- Η γνωστή δικηγόρος και ηθοποιός σε μικρότερη ηλικία Ελίζα Βόζεμπεργκ, που είχε παίξει στο πλευρό της Ρένας Βλαχοπούλου, φλερτάρει αυτόν τον καιρό με την Α’ Αθηνών και εκτιμά ότι μπορεί να εκλεγεί βουλευτής, μια και στις αρχές της εβδομάδας είχαμε την αποχώρηση από τη συγκεκριμένη περιφέρεια της τέως προέδρου του Κοινοβουλίου Αννας Μπενάκη-Ψαρούδα και μερικές μέρες νωρίτερα του Γιώργου Βουλγαράκη. Αρα, εκτιμά ότι οι πιθανότητες εκλογής είναι πολύ μεγαλύτερες. Αρκεί βέβαια η Νέα Δημοκρατία να βγάλει ικανοποιητικό αριθμό βουλευτών...

- Σε προχωρημένες συζητήσεις με τη Νέα Δημοκρατία βρίσκεται ο λαϊκός τραγουδιστής Χρήστος Μενιδιάτης που έγινε γνωστός με το τραγούδι «Στ’ αστέρια κάνω μια ευχή». Ισως αυτή η ευχή του να είναι η εκλογή στην περιφέρεια Αττικής και στη συνέχεια η ορκωμοσία του ως βουλευτής.

- Στην Αθήνα θα δοκιμάσει την τύχη της και η αθλητικογράφος Αννα Καραμανλή.

- Ακόμη μία προσπάθεια να εκλεγεί θα κάνει στην Α’ Θεσσαλονίκης η ηθοποιός Μαίρη (Μαρία) Ακριβοπούλου, η οποία -σημειωτέον- δεν είναι απλώς γνωστή στον χώρο της τηλεόρασης, αλλά έχει και πτυχίο νομικής.

- Ενδιαφέρον ακούγεται ότι δείχνει και ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαραντάκος του MEGA για την Α’ Πειραιά και Νήσων με τη Νέα Δημοκρατία.

- Τέλος, ενώ όλοι περίμεναν το μοντέλο Μαρίνα Τσιντικίδου να συμφωνήσει να κατέβει στις εκλογές με τον ΛΑΟΣ, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης η TV persona εθεάθη στη Ρηγίλλης να ανεβαίνει τα σκαλιά της Νέας Δημοκρατίας. Η Μαρίνα Τσιντικίδου, όπως όλα δείχνουν, θα είναι υποψήφια με το κυβερνών κόμμα στον νομό Πιερίας, αφού η καταγωγή της είναι από το Αιγίνιο
http://www.espressonews.gr/

2 σχόλια:

Laplace είπε...

θλιβερα πραγματα..
εγω θα εφερνα μεταγραφη την..εμπειρη στην.. πολιτικη..τσιτσιολινα..
θα την εκανα ελληνιδα με συνοπτικες διαδικασιες κ θα την εριχνα στην μαχη..
χαχα
καλησπερα Ανεμε,καλησπερα Μαριαννα

Aνεμος είπε...

@Laplace να μιλισω ποιο ωμα ...κανουν ωραιες πιπες..παραπομπη για παλιο μου αρθρο για μια πορτογαλεζα που την ελεγαν πιπα
http://anemos5.blogspot.com/2009/09/blog-post_969.html