Σελίδες

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΡΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

Προτού πέσουν δεν έχουν αφήσει φουκαρά για φουκαρά χωρίς να του ρίξουν πρόστιμο Κυνηγάνε σε ακριτικά μέρη σε καφενεδάκια τον καφετζή και του ρίχνουν πρόστιμο γιατί δεν έχει άδεια να βάζει από κασετόφωνο μουσική ενώ αυτοί κάνουν τα αίσχη και παίζουν με μαύρα δις ΑΝΕΒΕΙΤΕ ΡΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΤΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΟΗΘΉΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΡΗΜΑΞΑΤΕ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ Διαβάστε απόσπασμα από το μήνυμα που εστάλη από Δημοκρατική Αναγέννηση - Σταύρος Βιτάλης ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝ ΔΡΑΣΗ

Η Αθήνα γέμισε ναρκωτικά, πόρνες πολυτελείας και μαγαζιά που παίζουν εκκωφαντική μουσική μέχρι πρωϊας , λαδόνοντας Δήμο και Αστυνομία, και εσείς κυνηγάτε τον καφετζή του Έβρου, γιατί δεν πλήρωσε ΑΕΠΙ.

Την έντονη διαμαρτυρία του για τις συνεχιζόμενες ποινικές και αστικές διώξεις αγροτών-καφετζήδων των ακριτικών περιοχών της Μακεδονίας από τις ιδιωτικές εταιρίες πνευματικής ιδιοκτησίας εκφράζει προς το Υπουργείο Πολιτισμού το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο.

Ενώ εδώ και αρκετό καιρό η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για αλλαγή του σχετικού νόμου που αφήνει στα χέρια κάθε ιδιωτικής εταιρίας «προστασία πνευματικών δικαιωμάτων» τους φτωχούς αγρότες-καφετζήδες των χωριών μας, τίποτε δεν έχει γίνει προς αυτήν την κατεύθυνση, προσθέτει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΜΕ.

Καλούμε τον κ. Σαμαρά να προχωρήσει αμέσως στις δεσμεύσεις του για αλλαγή του σχετικού νόμου και του υπενθυμίζουμε τις προτάσεις μας τις οποίες έχουμε επανειλημμένα καταθέσει σε όλους τους αρμόδιους φορείς, αλλά και στις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές.

Οι προτάσεις αυτές είναι απόσταγμα πολύχρονης έρευνας του εκπροσώπου Τύπου του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου κ. Βιτάλη και των συνεργατών του, βασισμένες μάλιστα στην διεθνή πραγματικότητα τη σχετική με τα πνευματικά δικαιώματα. Οι προτάσεις αυτές έχουν ως εξής:

1. Περίπτωση πρώτη: Η Ελλάς είναι η μόνη χώρα της ΕΕ όπου η δημόσια εκτέλεση μουσικού έργου από καφενείο, καφετερία κλπ, θεωρείται ως αυτόφωρο ποινικό αδίκημα κακουργηματικής μάλιστα υφής. Αποτέλεσμα, τόσο η ΑΕΠΙ και οι άλλες ιδιωτικές εταιρίες προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας να πιέζουν για συλλήψεις αγροτών ? κτηνοτρόφων ? καφετζήδων, όσο και να παραβιάζονται έτσι θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα μας με την έλλειψη ισονομίας και ισοπολιτείας που θα πρέπει να υφίσταται στο πλαίσιο της ΕΕ.

Εξαίρεση όλων των παραμεθόριων περιοχών από τις εισφορές της ΑΕΠΙ και των άλλων ιδιωτικών εταιριών πνευματικής ιδιοκτησίας.
  1. Εξαίρεση όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων που βρίσκονται σε παραμεθόριες και μειονεκτικές περιοχές, με πληθυσμό κάτω των 5.000 κατοίκων από τις εισφορές της ΑΕΠΙ.
  2. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΕΗΛ ΜΟΥ

2 σχόλια:

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Καλημέρα.
Πες τα, να αγιάσει το στόμα σου.
Η φρίκη της Αθήνας είναι πολύ μεγαλύτερη. Μιλάμε για σιχαμένη πόλη στο κέντρο της βέβαια.
Κατά τα άλλα όλα καλά και βολεμένα.

Ανώνυμος είπε...

Tο AEΠΙ ειναι η καταρα της ελλαδας.