Σελίδες

Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

Πως αντιμετωπίζει κανείς ένα κράτος που κυνηγά αντί να προστατεύει τους πολίτες του??


Ενας ταξιτζής χθες οργισμένος με τα νέα μέτρα που πρόκειται να μας επιβάλουν σε όσους έχουμε παλαιά αυτοκίνητα, και δεν μπορούμε λόγω φτώχιας να τα αλλάξουμε, μου έλεγε ότι τώρα αυτό που μας μένει να κάνουμε είναι για να ξεφύγουμε από τη ληστεία που μας επιβάλλουν να κλέβουμε κι εμείς ό,τι και όπου μπορούμε το κράτος!!
Αισθάνθηκα προς στιγμή ότι δίκιο έχει!
Πώς αλλιώς θα αμυνθείς στους αρχιμαφιόζους που μας κυβερνούν?

Όμως στη συνέχεια, όταν το ξανασκέφτηκα, τρόμαξα!!
Κατάλαβα ότι ο κόσμος πλέον υιοθετεί και αποδέχεται την κλεψιά και την παρανομία σαν τη μόνη διέξοδο από το χάος που βιώνει!! Αυτό είναι το μεγαλύτερο κακό που έκαναν στην κοινωνία μας. Μας έμαθαν να αποδεχόμαστε το παράνομο σαν ηθικό και απόλυτα σωστό!!! Πέφτουμε σιγά σιγά σε μία νάρκη που θαμπώνει τα μάτια μας και αμβλύνει τη συνείδησή μας, με αποτέλεσμα οι αρχέτυπες αξίες και οι αρχές μας, να ξεθωριάζουν και να σβήνουν από το νου και τη συνείδησή μας, σαν χαραγμένα ποιήματα σε κινούμενη άμμο!!

Ο ίδιος ταξιτζής μου είπε ότι από το πρωί που θα βγει στη δουλειά και θα κάτσει στο τιμόνι, αισθάνεται μόνιμα παράνομος και διωκόμενος, από ένα κράτος που κανονικά έπρεπε να τον προστατεύει και όχι να τον κυνηγά συνεχώς και παντού, για να τον πιάσει παραβάτη και να του επιβάλλει πειθαρχικές ποινές και πρόστιμα με βάση νόμους που ψηφίζονται μόνο και μόνο για να παραβαίνονται, αφού είναι ανεδαφικοί και εκτός πραγματικότητας και συνεπώς δεν μπορούν και να εφαρμοστούν!!
Τον τιμωρούν π.χ. για πολλαπλή μίσθωση, τη στιγμή που αυτή, πολλές φορές είναι αναγκαίο κακό για την εξυπηρέτηση του κόσμου, ειδικά σε ώρες αιχμής!!
"Παίρνω μου λέει έξω από τα δικαστήρια ένα δικηγόρο και μετά με σταματά ένας δικαστής, που βλέπει ότι έχω ήδη "κούρσα" και μπαίνει κι αυτός, εν γνώσει του ότι επιβαίνει σε ταξί με διπλή μίσθωση, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθεί!!
Και όμως αυτός ο δικαστής, όταν θα με πάνε κατηγορούμενο, θα με τιμωρήσει, με υποκρισία"!
Με τιμωρούν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τις συνθήκες της δουλειάς μου και τους κινδύνους που αντιμετωπίζω νυχθημερόν"!!

Πόση αλήθεια είχαν τα λόγια του, που με οργή και αφοπλιστική ειλικρίνεια εκστόμιζε στους επιβάτες του!
Σε ένα κράτος που πράγματι αντί να προστατεύει κυνηγά τους πολίτες του, νύχτα και μέρα με εισπρακτικούς και ληστρικούς νόμους ή με διατάξεις φωτογραφικές για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων μεγαλοσυμφερόντων, πόση ασφάλεια και σιγουριά μπορεί κανείς να νοιώθει? Και τι μπορεί να κάνει για να αμυνθεί??
.
.

7 σχόλια:

ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ" είπε...

Σε ένα κράτος που πράγματι αντί να προστατεύει κυνηγά τους πολίτες του, νύχτα και μέρα με εισπρακτικούς και ληστρικούς νόμους ή με διατάξεις φωτογραφικές για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων μεγαλοσυμφερόντων, πόση ασφάλεια και σιγουριά μπορεί κανείς να νοιώθει? Και τι μπορεί να κάνει για να αμυνθεί??

αντωνης είπε...

Εχθες σε μια παρομοια κουβεντα, γυριζω και ρωταω:
Πληρωνω φορους και τι εχω σε ανταποδοση;
Καλα σχολεια εχω; ΟΧΙ
Καλα νοσοκομεια εχω; ΟΧΙ
Καλους δρομους εχω; ΟΧΙ

Ε τι στο διαλο τους κανουν τους φορους;

* Ο ταξιτζης δυστυχως εχει απολυτο δικιο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΣΑΣ είπε...

ΕΒΛΕΠΑ ΠΡΟΧΤΕΣ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.ΔΕΝ ΜΟΥ,ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΑΝ ΜΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΣΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ,ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ,ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ;ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΒΑΛΑΝΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ Η ΤΣΕΠΗ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΑΡΑΧΝΕΣ,ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ,ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΧΑΝΕΙΣ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΥΓΕΙΑ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΧΟΛΕΙΑ;
ΓΙΑΤ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

αντωνης είπε...

Ας προσθεσω άλλο ενα γιατι στα πολυ ορθα που παρατεθηκαν παραπανω:
Γιατι τους ψηφιζουμε και δεν τους μαυριζουμε;;;

Εδω μπαινει το ζητημα της ατομικης ευθυνης του καθενα μας.

marianaonice είπε...

Τα γιατί παιδιά σ' αυτή τη ρεμούλα της αρπαχτής και της αποθέωσης του ατομικού συμφέροντος των πολιτικών μας, είναι πάρα πολλά!!
Ακριβώς αυτό είναι το κλειδί:
Μπαίνουν στην πολιτική πάμπτωχοι πολλές φορές και βγαίνουν ζάμπλουτοι, σε λίγα χρόνια!
Ενω πρέπει να συμβαίνει το αντίθετο!!
Συμφωνώ με τον @αντώνη να τους μαυρίσουμεεε!!
Αλλά ποιούς να ασπρίσουμε??
Κάτι νέο πρέπει να βγει!
Κάτι αθώο, υγιές και με αληθινό όραμα πρέπει να σχηματιστεί για να μας δώσει ελπίδα!
Όλοι αυτοί που σήμερα είναι στην πολιτική σκηνή είναι για μαύρισμα!
Και πώς να βγει το καινουριο και το υγιές, όταν όλοι οι σκεπτόμενοι, έντιμοι και ηθικοί άνθρωποι απομακρύνονται ολοένα από την πολιτική και κλείνονται στο "καβούκι" τους??
Τι να πω?
Αισθάνομαι μια απογοήτευση, πάντως, και τίποτε καλύτερο δεν ελπίζω πια...
Σ' ένα κράτος χωρίς καμία εγγύηση ασφάλειας και προστασίας και χωρίς καμία παροχή για τον πολίτη!!

Aνεμος είπε...

εδω χρειαζονται οι αγωνιστες σημερα σε μια τοσο δυσκολη εποχη τους χρειαζομαστε

Ανώνυμος είπε...

τίποτε δεν μπορεί να κάνει για να αμυνθεί ο πολίτης