Σελίδες

Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Χειρότερος κι από τον Νέρωνα

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΦΙ

Ο κ. Καραμανλής αποδεικνύεται χειρότερος από τον Νέρωνα. Διότι, αν ο παρανοϊκός Ρωμαίος αυτοκράτορας έκαψε τη Ρώμη μία φορά, ο «καταλληλότερος» Έλληνας πρωθυπουργός έκαψε ολόκληρη την Αττική και μάλιστα δύο φορές!

Είναι χειρότερος από τον Νέρωνα, γιατί, ενώ ο αρχαίος έβαλε τους ανθρώπους του να κατηγορήσουν για τον εμπρησμό τους χριστιανούς, ο σύγχρονος βάζει τα παπαγαλάκια του να κατηγορούν άλλοτε το «στρατηγό άνεμο», άλλοτε «ξένους πράκτορες» και εσχάτως τα… πεύκα!

Είναι χειρότερος από τον Νέρωνα, γιατί «κατόρθωσε» να καταστρέψει όλο σχεδόν το πράσινο της Αττικής τη χρονιά που θεωρείτο η καλύτερη της τελευταίας 30ετίας. Γιατί οι «αρμόδιοι» γνώριζαν ότι κίνδυνος υπήρχε μόνο για το 30% της χώρας στη Νότια Ελλάδα και δεν υπήρχε ανάγκη να διασκορπιστούν οι πυροσβεστικές μονάδες, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.
Είναι χειρότερος από τον Νέρωνα, γιατί αγνόησε τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις των αρμόδιων Αρχών και αδιαφόρησε για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, με αποτέλεσμα να μην καθαριστούν οι περιοχές που παρουσίαζαν υψηλή επικινδυνότητα για δασικές πυρκαγιές. Είναι χειρότερος από τον Νέρωνα, γιατί με την προσπάθεια να αλλάξει το άρθρο 24 του Συντάγματος και τις προεκλογικές εξαγγελίες για ένταξη 150.000 στρεμμάτων της Ανατολικής Αττικής στο σχέδιο πόλεως, άνοιξε την όρεξη των καταπατητών.
Είναι χειρότερος από τον Νέρωνα, γιατί δεν φρόντισε να ζητήσει εγκαίρως βοήθεια από το εξωτερικό, αφήνοντας την Αττική στο έλεος των ανέμων και στο φιλότιμο πιλότων, πυροσβεστών και εθελοντών. Μάλιστα, όταν του προσφέρθηκε βοήθεια, την απέρριψε αλαζονικά.
Είναι χειρότερος από τον Νέρωνα, γιατί μέσα σε τρεις μόλις ημέρες χάσαμε εξαιτίας της ανικανότητας του ίδιου και των ανεκδιήγητων υπουργών του πάνω από 200.000 στρέμματα πρασίνου, ενώ από το 1981 ο θλιβερός απολογισμός των δασικών πυρκαγιών δεν ξεπερνά τις 300.000 στρέμματα.
Είναι χειρότερος από τον Νέρωνα, γιατί επιλέγει συνεργάτες-πραιτοριανούς, με κριτήριο την τυφλή πίστη και αφοσίωση στο πρόσωπό του, και τους αναθέτει καθήκοντα καταφανώς ανώτερα των προσόντων τους, ώστε να τους φορτώνει ανέξοδα τις δικές του ευθύνες.

Είναι χειρότερος από τον Νέρωνα, γιατί υποτιμά κατ’ εξακολούθηση τη νοημοσύνη των πολιτών και ανακοινώνει μέτρα που αποτελούν πιστό αντίγραφο των υποσχέσεων που έδωσε (και, φυσικά, δεν τήρησε) μετά την τραγωδία του 2007.

Επί των ημερών του αυθεντικού Νέρωνα, το μόνο κακό που μας βρήκε ήταν ότι ο αυτοκράτορας πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και, φυσικά, νίκησε σκανδαλωδώς στην αρματοδρομία. Επί των ημερών της Νέας Διακυβέρνησης του σύγχρονου «Νέρωνα», κ. Καραμανλή, το κακό ήταν μεγαλύτερο: το 2007 κάηκε η Ολυμπία και το 2009 έγινε στάχτη ο Μαραθώνας. Αν δεν φύγει εγκαίρως, δεν απομένει παρά να κάνει κάρβουνο και τους Δελφούς.

1 σχόλιο:

marianaonice είπε...

Χειρότερος από το Νέρωνα!!
Ουδέν σχόλιον!!!