Σελίδες

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Απλήρωτοι για τις απαλλοτριώσεις των χωραφιών τους για την κατασκευή της Εγνατίας!!


Αν είναι δυνατόν!!!
Μα σε τι κράτος ζούμε??

Η Εγνατία Οδός στην περιοχή της Θράκης έχει ολοκληρωθεί εδώ και πολλά χρόνια και τους τελευταίους μήνες έχει δοθεί στην κυκλοφορία στο σύνολό του ο αυτοκινητόδρομος από την Ηγουμενίτσα έως τον Εβρο.

Ωστόσο, εκατοντάδες αγρότες στο Νομό Ροδόπης δεν έχουν εξοφληθεί μέχρι και σήμερα από τις απαλλοτριώσεις των χωραφιών τους, που έγιναν πριν από 14 χρόνια!!!

«Οι κάτοικοι αδυνατούν να αντιληφθούν τους λόγους για τους οποίους παραμένουν απλήρωτοι για απαλλοτριώσεις που έλαβαν χώρα πριν από 14 χρόνια και επιπλέον, επειδή είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για το αν τελικά θα λάβουν κάποια στιγμή τις αποζημιώσεις που δικαιούνται».

«Είναι περίπου 72 άτομα εδώ. Αλλος πήρε 50%, άλλος 60%, άλλος 70%», λέει ο κ. Λεχούδης και προσθέτει με παράπονο πως τώρα που ολοκληρώθηκε ο δρόμος θα βάλουν και διόδια, τα οποία θα καλείται να πληρώνει κάθε φορά που τον χρησιμοποιεί"!!

...........
**Εγώ ξέρω ότι με βάση το νόμο περί απαλλοτριώσεων, η απαλλοτρίωση συντελείται μόνο με την καταβολή της αποζημίωσης στο δικαιούχο, αλλιώς αίρεται αυτοδικαίως!!
.

Πραγματικά πώς να προστατευτεί ο πολίτης πλέον, όταν έρχεται το κράτος με το έτσι θέλω και απαλλοτριώνει την ιδιοκτησία του, χωρίς να καταβάλει αποζημίωση, καταλύοντας έτσι το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του!!??
Για ποιό Σύνταγμα μιλάμε πλέον??

Για ποια δημοκρατία??

.

2 σχόλια:

Γραφεας Πεζικου είπε...

Προηγήθηκαν τα εγκαίνια του μισο
τελειωμένου αυτού δρόμου στη περιοχή μας,και ΟΛΑ τ'άλλα είναι απλώς λεπτομέρειες!!!

marianaonice είπε...

@Απόμαχε
Δυστυχώς πολλά θα δούμε ακόμη!
Όλα για το θεαθήναι και με απώτερο σκοπό το χρήμα!!
:))