Σελίδες

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

ΓΑΜΩ ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΜΟΥ


Έβαλε λιτούς και δεμένους ο http://politis-gr.blogspot.com/ να προωθήσουν την σημαντική ανακάλυψη

Εν μέσω πυρκαγιών ο κ .Γ. Παπανδρέου απολάμβανε ...το μπάνιο του...!


Μα γαμω το φελεκι μου ο πρώτος που θα κράξω τον Γιωργάκη είμαι εγώ
Αλλά δεν είναι ακόμα πρωθυπουργός θα είναι σε ένα μήνα
αυτό σας πείραξε ?
και το έχετε πρωτοσέλιδο?
Αυτός έχει την πολιτική ευθύνη?


Δειτε πιος ειναι ο περιβοητος πολιτης

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: POLITIS-GR EXPOSED. Η προπαγάνδα στο blogging

Σε post τις 29ης Μαρτίου, εξέθετα τη στεγνή προπαγάνδα και τις πρακτικές που ακολουθεί το γνωστότατο και δήθεν έγκυρο blog Politis-gr.

Διαβάστε εκείνο το post εδώ.



και Noυδού και Light, 29/3/2008


Ό,τι διαβάσετε από εδώ και κάτω αποτελεί την πλήρη αποκάλυψη ενός blog που θεωρείται και έχει πλασαριστεί (και από τον Τύπο), ως ένα από τα πλέον έγκυρα, αντικειμενικά, ανεξάρτητα κτλ. κτλ. blogs. Πιο συγκεκριμένα, θα δείτε τους τρόπους που χρησιμοποίησε για να προωηθηθεί και τη σχέση που έχει με τη νεολαία της ΝΔ ο, κατά τα άλλα, ασκών κριτική σε όλους Politis-gr.

Τότε δεν είχα ιδέα για τις πρακτικές του Politis-gr στο σύνολό τους. Και φυσικά τότε δεν είχα στοιχεία να ισχυριστώ ότι το συγκεκριμένο blog δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα μέσο νεοδημοκρατικής προπαγάνδας με πιθανές διασυνδέσεις με το κόμμα ή τη νεολαία του, αν και ήμουν σχεδόν βέβαιος.

Τώρα υπάρχουν πλέον αρκετά στοιχεία για το ποιος είναι ο Politis-gr και ποιος είναι ο ρόλος του. Διαβάστε τη συνέχεια.

Όπως τότε, έτσι και τώρα λέω ότι το να έχεις άποψη και να τη λες ανοιχτά είναι ευχής έργον. Το να παριστάνεις κάτι άλλο από αυτό που είσαι είναι υποκρισία. Όταν δε, παριστάνεις τον «έγκυρο, αντικειμενικό και υποψιασμένο» που «τους χτυπάει όλους», ενώ η κριτική σου είναι φανερά μονόπλευρη και το timing της πάντα πονηρό, τότε κάνεις προπαγάνδα.

Τότε, ο Politis-gr με είχε κατηγορήσει, εκτός των άλλων, ότι οι αντιρρήσεις που έγραφα στο blog του σαν σχόλια (και τις οποίες έσβηνε αν και ήταν γραμμένες απολύτως κόσμια) είχαν σκοπό να κερδίσω δημοσιότητα. Ακόμη, με είχε επιπλήξει που διαφώνησα, επικαλούμενος (για ακατανόητο για μένα τότε λόγο) την κοινότητα των bloggers

Ακούστε τώρα πως κατάφερε ο Politis-gr τη γρήγορη προώθηση και την επισκεψιμότητα που έχει πλέον το blog του: Είχε ανοίξει 12 άλλα blogs με δεύτερο username, που όλα έκαναν link μόνο στο Politis-gr! Έτσι μου λύθηκε κι εμένα η απορία με ποιο authority μιλούσε εξ ονόματος της κοινότητας. Με όλα αυτά τα blogs που έχει ανοίξει, λογικό είναι.

dapitis-gr
Ενεργός: Με τουλάχιστον μια ντουζίνα blogs-δορυφόρους και σχολιάζων τα ίδια του τα posts, με δεύτερο username!
Ενημερωμένος: Απ' ευθείας από τα γραφεία της ΔΑΠ.
Υποψιασμένος: Πάνω απ' όλα! Ο υποψιασμένος και τα χαϊβάνια.


Τα στοιχεία που παρατίθενται είναι από έρευνα της Παραπολιτικής αλλά δεν είναι διαθέσιμα εκεί. Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή πρόσφατα emails αναγνωστών της με παράπονα ότι το Politis-gr κάνει προπαγάνδα. Η Παραπολιτική αρχικά ήταν δύσπιστη, κατόπιν αποφάσισε να το ερευνήσει περισσότερο, συνέλεξε στοιχεία αλλά τελικά επέλεξε (σωστά από την πλευρά της) να μην δώσει συνέχεια στο συγκεκριμένο θέμα για συγκεκριμένους αντικειμενικούς λόγους αλλά και από καλώς εννοούμενη καλή πίστη. Οι λόγοι αυτοί δεν συντρέχουν για το δικό μου blog και την καλή πίστη την έχω απωλέσει. Ευχαριστώ πολύ την Παραπολιτική που μου διέθεσε τα συγκεκριμένα στοιχεία.

Κατόπιν των παραπάνω επισημάνσεων, δείτε τώρα τα 12 blogs που άνοιξε ο Politis-gr για να προωθήσει το blog του (υποπτεύομαι ότι πλέον θα βρίσκεται σε δίλλημα για το αν τον συμφέρει να τα διαγράψει):

diapragmatefsi.blogspot.com

aniforos.blogspot.com

eglimata.blogspot.com

epipedo.blogspot.com

tripodo.blogspot.com

sos-gr.blogspot.com

stoxastro.blogspot.com

enaskoukos.blogspot.com

texni-polemou.blogspot.com

perivallon-ingreece.blogspot.com

klisi.blogspot.com

tektonas.blogspot.com

Παρατηρήσεις:

1] Όλα ακολουθούν μια συγκεκριμένη δομή. Έχουν ένα link προς το politis-gr και ένα προς μια εφημερίδα . Διαφορετική κάθε φορά. (Διαφορετικό επίσης είναι και το φόντο. Μην καρφωνόμαστε κιόλας!)

2] Τα blogs αυτά αναπαράγουν κάθε τόσο τις αναρτήσεις του politis-gr με διθυράμβους...

3] Όλα ανανεώνονται σχεδόν τις ίδιες ημερομηνίες.

4] Δημιουργός όλων αυτών των ιστολογίων; Ο user "allos". Όσοι διαβάζετε τον politis-gr , θα θυμάστε ότι ο "allos" σχολιάζει συνέχεια τις αναρτήσεις του politis-gr με κολακευτικά λόγια και τα "χώνει" στους αντιφρονούντες .

5] Όλα έχουν το banner του sync.gr, του κεντρικού portal των ελληνικών blogs. Το portal αυτό έχει δημιουργήσει μια κατάταξη όλων των blogs με βάση πόσα άλλα blogs κάνουν link σε κάποιο συγκεκριμένο. Ο politis-gr με αυτόν τον τρόπο εξασφάλισε 12 blogs που κάνουν link σε αυτόν και ανέβηκε αρκετές θέσεις στην κατάταξη!

6] Update 12 Δεκ 2008: 6 μήνες μετά το κράξιμο, διαπιστώνω ότι ο allos εαυτός του politis-gr, έκανε κάτι πιο έξυπνο από τα να διαγράψει τα blogs δορυφόρους. Απλώς άλλαξε τη μορφή τους.

Δείτε τώρα πως ο Politis-gr συνδέεται με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και πως επεχείρησε και πέτυχε την προώθηση του blog του μέσα από τα forum της (φωτογραφίες γιατί ίσως διαγραφούν):


"Πολλά ΔΑΠίτικα φιλιά"!

Κλικ για μεγέθυνση

Κλικ για μεγέθυνση


Και τα links εδώ και εδώ.

Το να ανήκει κανείς στη ΔΑΠ, την ΟΝΝΕΔ ή τη ΝΔ είναι, προφανέστατα, απολύτως σεβαστό. Το πιο σοβαρό που προκύπτει από τις αποκαλύψεις είναι η απόδειξη του κομματικού (και μάλιστα φιλοκυβερνητικού) χαρακτήρα ενός blog που προωθεί συστηματικά το προφίλ του ανεξάρτητου, ενημερωμένου, υποψιασμένου κτλ. Είναι τόσο έντονη η καλλιέργια του προφίλ αυτού, που στην παλιότερη επικοινωνία μας με είχε «απειλήσει» με "καταδίκη από την κοινότητα των bloggers" επειδή επέκρινα "ένα blog που ασκεί κριτική σε όλους". Τόσο ευρέως είναι υποτίθεται εδραιωμένη η αντικειμενικότητα και η εγκυρότητά του δηλαδή που θα με έκανε νταντά η κοινότητα εκ μέρους του!!! Αυτά, ο άνθρωπος που μοίραζε φιλάκια στα ΔΑΠίτικα fora. Για το λόγο αυτό, το Politis-gr δεν διακρίνεται για την υποκρισία του απλώς, αλλά για ανοιχτή προπαγάνδα.

Όσον αφορά τον τρόπο επιβολής του blog, το internet είναι ένα ελεύθερο μέσο και ο καθένας μπορεί να το καταχραστεί ή να το χρησιμοποιήσει υπεύθυνα άναλογα με την προσωπική του σοβαρότητα και τις αξίες του. Ο Politis-gr θα έπρεπε να γνωρίζει όμως ότι τα ψεύδη δεν παραμένουν κρυπτά επί μακρόν. Η υποκρισία κάποια στιγμή αποκαλύπτεται και ο κόσμος δεν μασάει κουτόχορτο για πάντα.
http://anything-but-nd.blogspot.com/2008/06/politis-gr-exposed-blogging.html

4 σχόλια:

marianaonice είπε...

Επιμένει ακόμη ο politis-gr να υπερασπίζεται αυτούς τους προδότες??
Έχω καιρό να ενημερωθώ...
Κάποτε έμπαινα στο μπλογκ του και έκανα τον αντίλογο, νομίζοντας ότι με επιχειρήματα θα ανατρέψω τη φανερή όντως προπαγάνδα του.
Πίστευα ότι μετά την τόση ανικανότητα και προδοτική καταστροφή μας, θα είχε λίγο... συναιτιστεί.
Αλλά και το να φταίει ο Παπανδρέου που πήγε για μπάνιο, ενώ οι Νεοδημοκράτες πυρπολούσαν το σύμπαν, αυτό δεν το ...περίμενα!!
Τι να κάνει δηλαδή ο Παπανδρέου?
Να βάλει τζάκετ και να περιοδεύει στα καμμένα??
Έλεοςςς!!
Μήπως φταίω κι εγώ που είμαι ακόμη στο χωριό μου και δεν επέστρεψα αμέσως στον τόπο του ...εγκλήματος?
:))

Laplace είπε...

φοβερη αναρτηση φιλε
ετσι για να δουν ολοι πως παιζει το παιχνιδι..

magnitis είπε...

Άνεμε τα σέβη μου!
Αποκαλυπτική ανάρτηση για κάθε blogger, νεότερο ή παλιότερο!
Λύσε μου όμως μια απορία αν μπορείς κι επειδή την συγκεκριμένη εφημερίδα που παρουσιάζει δεν μπόρεσα να την βρω στο web, είναι αληθινό το ρεπορτάζ; Γιατί εμένα απ' την ώρα που το είδα μου "φέρνει" κάτι από photoshop;

Aνεμος είπε...

@magnitis δεν ξερω απο τη σελιδα του το ειδα