Σελίδες

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Όταν προσφέρεις αγάπη, πάντοτε εισπράττεις αγάπη...



Και επειδή πρέπει να αναπαράγουμε όχι μόνο το κακό νέο αλλά και το καλό και θετικό σ' αυτό τον τόπο, για να γίνεται ελπιδοφόρο μήνυμα για όλους τους απελπισμένους της γης, θέλησα σήμερα να αναδημοσιεύσω μία είδηση που διάβασα την περασμένη Τετάρτη στα ΝΕΑ
και που αξίζει να δώσουμε λίγη από την προσοχή μας, να σταθούμε, να αφουγκραστούμε και να ...ελπίσουμε ότι υπάρχουν ακόμη λειτουργοί που τιμούν το ρόλο που τους αναθέσαμε!!

«Όταν είδα για πρώτη φορά μετανάστες, οικογένειες με γυναίκες και παιδιά βρεγμένους και ταλαιπωρημένους έξω από το Κέντρο
Υγείας να περιμένουν για εξετάσεις, χωρίς δεύτερη σκέψη ήθελα να τους βοηθήσω. Ήταν άνθρωποι που πεινούσαν και έπρεπε να φάνε, τι άλλο έπρεπε να σκεφτώ;» λέει ο παπα-Στρατής Δήμου, εφημέριος της εκκλησίας του Κεραμίου στον Δήμο Καλλονής της Λέσβου.

Όνειρο του Ιερέα είναι να φτιάξουν ένα χώρο "Σπίτι της Αγάπης", όπου ο κάθε δυστυχισμένος θα μπορεί να βρει βοήθεια!!

Εδώ και περίπου ένα χρόνο έχει αφιερωθεί πλήρως στην προσφορά βοήθειας στους μετανάστες που βλέπει καθημερινά να φτάνουν από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Έχει ευαισθητοποιήσει και άλλους κατοίκους της περιοχής και όλοι μαζί φροντίζουν να συγκεντρώσουν ρούχα και τρόφιμα, τα οποία προσφέρουν στους μετανάστες όταν φτάνουν βρεγμένοι και εξαντλημένοι. Οι κάτοικοι μάλιστα συμβάλλουν στην προσπάθειά του από το περίσσευμά τους για να ενισχύσουν την πρωτοβουλία του, επειδή, όπως λένε, τους έχει εμπνεύσει και συγκινήσει.

Μόνο στην περιοχή της Καλλονής από πέρυσι μέχρι φέτος υπολογίζεται ότι έχουν αποβιβαστεί 3.000 άνθρωποι. Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις ως προς το καθεστώς υποδοχής των μεταναστών με την παράταση της κράτησής τους και τις μεταγωγές σε άλλα Κέντρα Υποδοχής απαντά αλληγορικά: «”Ο βασιλιάς ξύπνησε, ζήτω ο βασιλιάς”. Μέχρι τώρα οι άνθρωποι αυτοί έρχονταν και γίνονταν ένα κουβάρι στην Αθήνα και την Πάτρα και δεν νοιαζόταν κανείς. Μερικές φωνές διαμαρτυρίας “ξύπνησαν” τον “βασιλιά”, ο οποίος είδε γύρω του στο βασίλειό του μερικά σκουπίδια ξεβρασμένα από τη θάλασσα. Έδωσε λοιπόν εντολή να τα πετάξουν πάλι πίσω. Να σταματήσουν οι φωνές, να κοιμάται και εκείνος ήσυχος...».

Η προσφορά βοήθειας όμως δεν σταματά στους μετανάστες. Καθημερινά δίνει ένα πιάτο φαγητό σε μοναχικούς ηλικιωμένους της περιοχής του, αλλά και σε κρατούμενους στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Ανάμεσά τους έχει τύχει να είναι και Τούρκοι διακινητές. Οι άνθρωποι δηλαδή που εκμεταλλεύονται την ανάγκη των μεταναστών.
Ωστόσο, ο παπα-Στρατής επισημαίνει: Όταν προσφέρεις αγάπη, πάντα εισπράττεις αγάπη».«Και εκείνοι άνθρωποι είναι, δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε. Έχει τύχει να προσφέρω φαγητό σε έναν δουλέμπορο και εκείνος γονάτισε και έβαλε το χέρι μου στο κεφάλι του.

"Οι άνθρωποι αυτοί κουβαλούν τις ζωές τους στους ώμους τους", λέει ο παπα - Στρατής
.

4 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Συγκινητικο! Ανθρωπινο! Ποσο λειπουν τετοιοι ανθρωποι απο τον κισμο, την ηγεσια, την εκκλησια! Γιατι να ειναι η εξαιρεση και οχι ο κανονας;;

marianaonice είπε...

@Πεταλουδίτσα μας
Κι εγώ σαν εξαίρεση το ανάφερα, γιατί μου έκανε τόση εντύπωση!
Φθάσαμε πλέον στο σημείο το αυτονόητο και ανθρώπινο να το θεωρούμε τόσο μα τόσο σπουδαίο, ακόμη κι αν γίνεται από αυτούς που έχουν χρέος να το κάνουν, στη ζωή τους, ως λειτουργοί του Θεού!!
:)))

Antinemecis είπε...

Όντως εξαιρετική προσπάθεια!
Και το καυστικό του σχόλιο για την πολιτική στο θέμα των μεταναστών, νομίζω τα λεέι όλα...

marianaonice είπε...

Όντως @Αντινέμεση!!
Αυτό με εντυπωσίασε κι εμένα!
Ξαναπετάμε τα ...σκουπίδια στη θάλασσα και κοιμόμαστε ήσυχοι... οι βασιλιάδες, τρομάρα μας!!!
Αίσχος!!!