Σελίδες

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

ΜΝΗΜΕΣ 2007

Το pezentel που σκοτώθηκε σήμερα ο άτυχος ήρωας διοικητής και πατέρας δυο παιδιών είναι μονοκινητήρια, ελικοφόρα αεροσκάφη αγροτικών εφαρμογών, πολωνικής κατασκευής. Η Ελλάδα αγόρασε 30 PZL στις αρχές της δεκαετίας του 1980,σήμερα δηλαδή μετρούν πάνω απο 25 χρόνια Ζωής τα λεγόμενα ραντιστικα επειδή είναι ελαφριά δεν αντέχουν σε ισχυρούς άνεμους και εδώ άλλο ένα μεγάλο ερώτημα γιατί το κράτος δεν βγάζει τα συμπαγή στρατιωτικά ΣΙΝΟΥΚ για κατάσβεση που τα έχουμε πληρώσει από την φορολογία μας και νοικιάζει πανάκριβα ιδιωτικά ελικόπτερα και αεροπλάνα φέρετρα σαν τα pezentel? και εδώ μίζες γιατι δεν απάντησε ποτέ σε αυτή την επερώτηση??

Την ένταξη των ελικοπτέρων Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού στη διαδικασία αεροπυρόσβεσης την τρέχουσα περίοδο, ώστε να εξοικονομηθούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που πηγαίνουν σε μισθώσεις ελικοπτέρων ιδιωτικών εταιρειών ζητούν σε ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Μιχ. Καρχιμάκης, Β. Οικονόμου, Γ. Ντόλιος, Βάσω Παπανδρέου και Α. Αθανασιάδης.

Οι βουλευτές, ρωτούν τον Β. Μεϊμαράκη για τους πραγματικούς λόγους που τον εμποδίζουν να εντάξει τα ελικόπτερα Σινούκ στη διαδικασία αεροπυρόσβεσης, την ίδια στιγμή που το κράτος αναγκάζεται να δαπανήσει τεράστια κονδύλια σε ιδιωτικές εταιρείες, εν μέσω μάλιστα της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα. ΕΘΝΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΩΝΑΡΕ ΤΑ ΜΟΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΕΥΚΑ??AN BEBAIA TA ΠEYKA EINAI AYTA ΣΥΜΦΩΝΩ
Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Δυο χρόνια μετά τους νεκρούς τίποτα δεν άλλαξε ούτε καν ένα συγνώμη
Διαβάστε το αποκαλυπτικο άρθρο της Καθημερινής
Ξοδεύουμε για ελλιπή εναέρια πυρόσβεση
Τι λένε οι αριθμοί

Ξοδεύουμε τεράστια ποσά για την εναέρια δασοπυρόσβεση και δεν έχουμε εναέρια δασοπυρόσβεση. Το «οπλοστάσιό» μας μέχρι στιγμής αποτελείται από 13 παλαιά Καναντέρ, τα οποία έχουν προ πολλού εξαντλήσει τα όριά τους και 8 νέα Καναντέρ, οι πιλότοι των οποίων ουσιαστικά σηκώνουν το βάρος των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να καταπονούνται οι ίδιοι και οι μηχανές των αεροσκαφών. Ετσι, στην πράξη, πετούν μόνο τα έξι, τα δύο παραμένουν καθηλωμένα για συντήρηση. Την ίδια στιγμή, η Πυροσβεστική δαπανά 30 εκατ. ευρώ ετησίως για την ενοικίαση ελικοπτέρων. Παράλληλα, στον προϋπολογισμό εγγράφεται και κονδύλι 37,5 εκατομμυρίων ευρώ για τη συντήρηση των απαρχαιωμένων Pezetel, που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη δασοπυρόσβεση. Καθηλωμένα στο έδαφος παραμένουν, λόγω αδυναμίας τεχνικής υποστήριξης, και δύο από τα πέντε υψηλής τεχνολογίας ιδιόκτητα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής. Υπολογίζεται ότι με τα 300 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν σε «νοίκια» την τελευταία εξαετία θα μπορούσαν να είχαν αγοραστεί 37 έως 39 νέα πυροσβεστικά, δηλαδή ακριβώς τόσα όσα χρειάζεται η Πυροσβεστική.


FOTO ΑΠΟ
http://trelosgatos.blogspot.com
http://kefaloniapress.gr
http://asimonis.wordpress.com/

1 σχόλιο:

marianaonice είπε...

Οι μίζες και το μαύρο χρήμα είναι ο σκοπός της ζωής τους Άνεμε!!
Εσύ λες ότι με τα λεφτά που ξοδεύουν για ενοικιάσεις θα έπαιρναν καινούρια πυροσβεστικά?
Κι εγώ σου λέω ότι η Ευρώπη προσέφερε εντελώς δωρεάν 33.000.000 Ευρώ για να τα απορροφήσουμε σε πρόληψη του πύρινου όλεθρου και οι ανίκανοι δεν κατάφεραν μετά από δύο χρόνια από την καταστροφή του 2007, να φτιάξουν τις σχετικές μελέτες για να πάρουμε τα παραπάνω χρήματα!!
Ισόβια θέλουν τα καθάρματα!
Δεν με νοιάζει αν με βλάπτουν από αμέλεια και ανικανότητα ή από δόλο και με σκοπό το συμφέρον τους!
Καμία σημασία δεν έχει για μένα αυτό!!
Θέλω να τιμωρηθούν για τη βλάβη που μου έφεραν σαν έλληνα φορολογούμενο πολίτη και να πληρώσουν με την κατάσχεση των περιουσιών τους, που σίγουρα είναι προϊόν ατέλειωτων εγκλημάτων!!!