Σελίδες

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Mε κομοδινί μαλλί και πληρωμένες πουτάνες


Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ
Του Κώστα Βαξεβάνη
Φοβάμαι στ αλήθεια μην έχουμε τους ηγέτες που μας ταιριάζουν. Μήπως πέρα από τις αυταπάτες, εκφράζουν και το τι είμαστε. Και περισσότερο φοβάμαι μήπως από τους ισχυρούς ηγέτες ενός έστω πολύπλοκου και άδικου κόσμου, πάμε σε αυτούς που ηγεμονεύουν τα πάντα,με όπλο το προσωπικό τους τίποτα. Χωρίς φραγμούς, όνειρο, ανησυχία. Και για να το πω απλά. Είναι δυνατόν, ένας ιταλός, που έκανε τη διαδρομή από τον Δάντη ως τον Τολιάτη, με όλο αυτό το γονιδιακό σχεδόν φορτίο ενός εκλεπτισμένου πολιτισμού, να επιλέγει ως ηγέτη του τον Σίλβιο; Να εγκαταλείπει τον Μιχαήλ Άγγελο, τη Φαλάτσι έστω για να προσεγγίσει έναν αλλοπρόσαλο με κομοδινί μαλλί και πληρωμένες πουτάνες; Που εξηγεί τον κόσμο με όργανο όχι οποιαδήποτε θεωρία ή ιδεολογία, αλλά το γερασμένο του μόριο; Ούτε καν με τον έρωτα. Δέκα δευτερόλεπτα σπερματικής επιβεβαίωσης.
Ναι η ιστορία πάντα σφραγιζόταν από τις προσωπικότητες και πολλές φορές από τις σκοτεινές τους πλευρές. Τους μύχιους πόθους και τις ανθρώπινες αδυναμίες. Κανένας δεν ήταν Άγιος. Υπήρξαν και Ασπασίες και Ιωσηφίνες εκτός από Περικλήδες και Ναπολέοντες. Ο ηγέτης όμως, ακόμη και αν τον όριζε η σκοτεινή του πλευρά, δημόσια, αξιακά, ανήκε στην φωτεινή πλευρά. Το φαινόμενο Μπερλουσκόνι είναι διαφορετικό. Δεν υπερισχύει ούτε η αδυναμία ούτε η υποκριτική έστω στάση του ηγέτη. Υπερισχύει η ανοησία
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
SIBILLA

3 σχόλια:

patsiouri είπε...

Γιατί, το'χετε απίθανο να δούμε καμιά μέρα πρωθυπουργό Ψωμιάδη???
Εγώ πάντως καθόλου...

marianaonice είπε...

@patsiouri μου
γκρρ... ανατρίχιασα...
όχι ότι αυτοί που έχουμε είναι καλύτεροι, αλλά τουλάχιστον προσπαθούν λίγο να κρυφτούν!
Ο Ψωμιάδης είναι αυτό που λέμε:
Θέλει η που@$%να να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει!!

Υπέροχο το άρθρο του Κώστα Μπαξεβάνη!
Έχει τόσο δίκιο...
Έτσι είναι, σήμερα προσπαθούν οι φαύλοι να κυβερνήσουν και να ανάγουν τα ελαττώματά τους και τις αδυναμίες τους, σε προτερρήματα προς μίμηση και παραδειγματισμό!
Γι' αυτό και τα παιδιά μας δεν ξέρουν πια που να στραφούν για να αντλήσουν αξίες και οράματα!!
Πολύ κρίμα!
:(

BUTTERFLY είπε...

Ανεμε ελα κανε ενα διαλειμα και περνα να παραλαβεις το βρανειο σου!