Σελίδες

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Ελεύθεροι οι παιδεραστές της υπόθεσης στο Ιλιον!!!!!

Ελεύθερα αφέθηκαν τα καθάρματα της υπόθεσης παιδεραστίας στο Ίλιον,
λόγω λήξης του 18μηνου της προσωρινής τους κράτησης!!!

Η ανατριχιαστική υπόθεση που συγκλόνισε το Πανελλήνιο αποκαλύφθηκε το Δεκέμβριο του 2007 όταν μια 10χρονη μαθήτρια βρήκε το θάρρος και κατήγγειλε στον δάσκαλό της την απόπειρα απαγωγής της. Ηταν το μεγαλύτερο κοριτσάκι της μητέρας-μαστροπού Ειρήνης Τσονοπούλου. Εκείνη, σε συνεργασία με τον σύντροφό της Σπύρο Σουχλερή πάσαρε προς σεξουαλική χρήση σε διεστραμμένους γέροντες και αντί χρηματικής αμοιβής την ορφανή από πατέρα κορούλα της και τα δύο παιδιά μιας οικογένειας που φιλοξενούσε σπίτι της. Συγκατηγορούμενοι του ζευγαριού είναι ο 80χρονος συνταξιούχος της ΔΕΗ Αθανάσιος Κανάκης και ο 62χρονος ιερέας Σωτήρης Παπαδόπουλος. Κατά το κατηγορητήριο και οι τέσσερεις βίαζαν, εξέδιδαν και βασάνιζαν τα τρία ανήλικα παιδάκια. Από τη σύλληψή τους μέχρι σήμερα που λήγει το 18μηνο της παραμονής τους στη φυλακή, η εκδίκαση της υπόθεσης έχει αναβληθεί δύο φορές, λόγω αναρμοδιότητας του δικαστηρίου και λόγω του αιτήματος αναίρεσης των κατηγορουμένων.

Την ώρα που τέσσερα αγγελούδια πολεμούν σκληρά να επουλώσουν τις πληγές της φρικτής κακοποίησής τους, τα δικονομικά «εργαλεία» επέτρεψαν στους κατηγορούμενους να αποφυλακιστούν και να κλείσουν κάθε χαραμάδα φωτός στα παραθυρόφυλλα της καρδιάς τους...

Οι εφιάλτες συνεχίζουν να στοιχειώνουν τα όνειρα των παιδιών της Ειρήνης Τσονοπούλου και της οικογένειας Αμιλήτου, χωρίς κανείς να μπορεί να εγγυηθεί για τη «θεραπεία» της τσαλακωμένης τους ψυχής.
Η μόνη εγγύηση που μπορεί να δοθεί είναι από τη Δικαιοσύνη για την τιμωρία των φερόμενων ως δραστών που από το περασμένο Σαββατοκύριακο κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Οι αναβολές και οι διακοπές της πολιτογραφημένης ως «υπόθεσης παιδεραστών στο Ιλιον» δεν έχουν τέλος, αφού η υπεράσπιση των τεσσάρων κατηγορουμένων χρησιμοποιεί δεόντως τα δικονομικά «παράθυρα» που ανοίγονται μπροστά τους μετά την παραπομπή της εκδίκασής της ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.


Θεέ μου πώς κατάντησαν έτσι τη Δικαιοσύνη??
Κολοβή και ανίκανη να δράσει αποτελεσματικά με τόσα νομικά τερτίπια και κόλπα διαφυγής που ονομάζονται δικαιώματα και προσωπικά δεδομένα του κατηγορουμένου, τα οποία έχουν εφεύρει με δαιμονικό τρόπο θα έλεγε κανείς και έχουν νομοθετικά θεσμοθετήσει, έτσι ώστε πλέον να καταλύεται κάθε έννοια δικαίου του παθόντος, είτε είναι ιδιώτης είτε ακόμη και το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο!!!
.

13 σχόλια:

patsiouri είπε...

Ωραία.
Εγώ δίνω 5 χιλιάρικα σε όποιον τους χτυπήσει τόσο πολύ ώστε να τους αφήσει ανάπηρους.
Πότε είναι η δίκη τους?

patsiouri είπε...

Ποιός τους ανέλαβε αυτούς???

Aνεμος είπε...

kai εγω πατσιουρι δινω να τους σακατεψουν ελεος ποια

patsiouri είπε...

Και δε μου κατεβάζει ο μπλόγκερ τη γαμωφωτο τους, προσπαθώ να το αναδημοσιεύσω...

patsiouri είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
BUTTERFLY είπε...

Οντως..ενταξει ξερουμε οτι με βαση το Συνταγμα ολοι δικαιουνται υπερασπιση και οι δικηγοροι εχουν ορκιστει να κανουν καλα τη δουλεια τους ακομα και αν δεν συμφωνουν και μπλα μπλα μπλα...αλλα το Συνταγμα νομιζω λεει επισης οτι τα παιδια ΟΛΑ εχουν δικαιωμα να μεγαλωνουν σωστα, οτι ειναι ευθυνη της Πολιτειας και δικη μας υποχρεωση να εξασφαλιζουμε αυτο το δικαιωμα σε ΟΛΑ τα παιδια! Απο ο,τι φαινεται ομως οι θυτες εχουν για αλλη μια φορα περισσοτερα δικαιωματα απο τα θυματα!
Θα το ανεβασω κι εγω, μολις ξεπερασω το σοκ...δεν εχω λογια και δεν μου αρεσει να βριζω!

marianaonice είπε...

@patsiouri μου
Τελικά έχεις δίκιο!
Ο κόσμος θα πάρει το νόμο στα χέρια του, με το χάλι της δικαιοσύνης μας!!

@butterfly μου
Συμφωνώ ότι τα δικαιώματα του κατηγορουμένου είναι θεμελιώδη, και πρέπει να διαφυλάσσονται όμως σήμερα φτάσαμε στο άλλο άκρο!
Να έχουν δικαιώματα μόνον οι κατηγορούμενοι και μάλιστα αυτοί που έχουν τα πολλά μαύρα λεφτά με τα οποία εξασφαλίζουν την πολυτελή τους υπεράσπιση από μεγαλόσχημους και επώνυμους δικηγόρους που δεν βοηθούν στην υπεράσπιση των πελατών τους τηρώντας το καθήκον αληθείας όπως επιβάλλει ο κώδικάς τους, αλλά συνεργούν στη φυγοδικία και ατιμωρησία τους με κάθε νομότυπο ή και παράνομο ακόμη μέσο!!
Δυστυχώς!!!
Και κανείς δεν τους αγγίζει ούτε τους ελέγχει κι αν κάποιος δικαστής θελήσει να κάνει σωστά τη δουλειά του και να καταγγείλει τις λαμογιές τους, τότε σε πληροφορώ ότι την έχει ...βαμμένη!!!

marianaonice είπε...

@Άνεμε
Ευχαρίστως θα τους κρέμαγα με τα ίδια μου τα χεράκια!!!

island είπε...

Κατ' αρχάς δεν έχουν αποδειχθεί οι κατηγορίες που τους δίνουν. Αλλά και τόσες αναβολές κάτι λέει. Αν είναι αυτοί οι τυπάδες που όντως βίαζαν θα ήθελα να είχα από έναν την εβδομάδα μπροστά μου.

Kwlogria είπε...

Ντροπή και αίσχος. Δικαιοσύνη δεν υπάρχει γι' αυτό έχουμε γίνει έτσι όπως έχουμε γίνει. Και γι' αυτό πάμε εκεί που πάμε. Αφήνουν έξω όλους τους ανώμαλους ψυχοπαθείς δολοφόνους εγκληματίες μαστροπούς και πιάνουν κανένα πρεζάκι, κανένα που δεν πλήρωσε μια κλήση, τέτοια μωρέ, ξέρεις. ΣΚΑΤΑ!

marianaonice είπε...

@island
Εγώ να δεις! Δεν έχουν τελεσίδικα αποδειχθεί οι κατηγορίες τους, αλλά σε εγκλήματα που σχεδόν είναι ομολογημένα ή πιάνονται στα πράσσα, για μένα είναι υποκρισία να περιμένω την τελεσίδικη καταδίκη τους από το τόσο χαλασμένο σύστημα δικαιοσύνης στη χώρα μας, με τους μεγαλοδικηγόρους του, για να τους κατηγορήσω και να ζητήσω την παραδειγματική τιμωρία τους!
Ας μου είχε πειράξει εμένα κανένας τέτοιος το παιδί, και θα έβλεπες αν θα περίμενα τους ...δικαστάδες μας να αποδώσουν δικαιοσύνη!!

@kwlogria
Δεν έχω να σχολιάσω τίποτε!
Ακριβώς όπως τα λες!!

Doc είπε...

Υπάρχει διαφορά μεταξύ πρωτόδικης, έστω, καταδίκης και "τελεσίδικης", που λέει ο φίλος και η φίλη παραπάνω.
Απ΄ότι καταλαβαίνω, οι συγκεκριμένοι ούτε πρωτόδικα δεν έχουν δικαστεί.
Αυτό σημαίνει ότι δεν ξέρουμε εάν είναι (όλοι τουλάχιστον) ένοχοι.
Γι'αυτό δε γίνεται η δίκη?
Μόνο έτσι κρίνεται η ενοχή (ή μη ενοχή).
Διαφορετικά, με το που θα κατηγορούσε κάποιος κάποιον, θα τον έπιανε η αστυνομία, θα τον έχωνε μέσα και τέλος...
(Αυτό, ξέρετε, γινόταν, και μάλιστα όχι και τόσο παλιά...)
Είναι άλλο πράγμα λοιπόν να έχεις καταδικασεί, έστω πρωτόδικα, και η έφεσή σου να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα στην εκτέλεση της ποινής (κάτι που δε συμβαίνει σε κακουργήματα, κι αποκλείεται να έχει συμβεί στη συγκεκριμένη περίπτωση), κι άλλο να μην έχεις καταδικαστεί καθόλου.
Και η προ-φυλάκιση (χωρίς δηλαδή να έχεις δικαστεί) για 18 μήνες είναι κάτι απαράδεκτο, κατά τη γνώμη μου...
Το απίστευτο λοιπόν είναι ότι η "Δικαιοσύνη" δεν μπορεί να διενεργήσει μια δίκη μέσα σε τόσο πολύ χρονικό διάστημα.
Νομίζω ότι εκεί πρέπει να εστιάσουμε την οργή και την κριτική μας.
Συνιστώ επομένως ψυχραιμία και αποφυγή ακροτήτων...
Εκτός εάν θέλουμε να γυρίσουμε στο νόμο του Lynch και τον μεσαίωνα...

marianaonice είπε...

@Doc
Συμφωνώ απόλυτα σε όσα λες!
Όμως διευκρινίζω και πάλι:
Στην περίπτωση της ομολογημένης πράξης ή του αυτόφωρου που ο άλλος πιάνεται στα πράσα να κανει την πράξη, τότε είναι αστείο να περιμένω την τελεσίδικη καταδίκη του για να προστατευτώ!!
Και νομίζω ότι στην υπόθεση αυτή σχεδόν οι πράξεις είναι ομολογημένες.
Η διαδικασία της δίκης τους, είναι απλώς για να διαφανεί η έκταση της κακουργίας τους και της αναλγησίας τους και να τους επιβληθεί και η ανάλογη ποινή.
Όσο για το θεσμό της προσωρινής κράτησης, αν εφαρμοζόταν σωστά και σ' αυτούς που πρέπει, θα είχαμε αποφύγει σαν κοινωνία, πολλά εγκλήματα που πράττονται κατ' εξακολούθηση από τους ίδιους ανθρώπους, που μένοντας για πολύ χρόνο εκτός φυλακής, κατορθώνουν ακόμη και να πλουτίσουν από το έγκλημά τους, με αποτέλεσμα να μη φοβούνται μετά την οποιαδήποτε ποινή που μπορούν εύκολα να αντιμετωπίσουν πληρώνοντας ακριβές υπερασπιστικές υπηρεσίες και πολυτελή γενικά εξέλιξη της δίκης τους, από το ίδιο το προϊόν της εγκληματικής τους δραστηριότητας!!