Σελίδες

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Και τώρα κ. Δένδια μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι??

ENA ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑΝΑ ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΣΩ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ 5 ΛΕΠΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑΝΑ

Με τις ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών και εκείνων του ΛΑΟΣ
υπερψηφίστηκε την Τετάρτη (24/6) στο Κοινοβούλιο η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

Με την τροπολογία γίνονται κακουργήματα όλα τα αδικήματα που αφορούν στη διακίνηση λαθρομεταναστών, ορίζονται οι προϋποθέσεις χαρακτηρισμού ενός μετανάστη ως επικίνδυνου και ως εκ τούτου απελάσιμου. Επίσης, επεκτείνεται από έξι σε δώδεκα μήνες ο χρόνος κράτησης για τους υπό απέλαση λαθρομετανάστες.
Και φυσικά εφόσον η απέλαση είναι εφικτή, που συνήθως δεν είναι, αφού πολλοί πρόσφυγες προέρχονται από εμπόλεμες χώρες ή ασύντακτες πολιτείες, που δεν είναι δυνατόν να εξασφαλίσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα!!

Για να λύσουμε λοιπόν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα, λόγω των εξαθλιωμένων προσφύγων που εισέρχονται κατά χιλιάδες, ανεξέλεγκτα, παράνομα εδώ, απλά ψηφίσαμε πάλι νόμους... και ρίξαμε και καμιά σκούπα στις περιοχές όπου συχνάζουν!



Μα νόμους είχαμε κ. Δένδια, και μάλιστα αυστηρότατους, έστω και σε βαθμό πλημμελήματος, αφού προβλεπόταν ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 2 ετών για κάθε μεταφερόμενο λαθρομετανάστη, που θα πιανόταν να μεταφέρεται από το διακινητή, εκτός από τις βαριές χρηματικές ποινές.
Το θέμα μας κ. Δένδια είναι η πολιτεία να είναι σε θέση να συλλάβει το διακινητή και να τον εξουδετερώσει!! Έτσι θα γίνει δυνατή η πρόληψη και η αποφυγή εισόδου στη Χώρα των εξαθλιωμένων ανθρώπων που άθελά τους ξερριζώθηκαν από τον τόπο τους!!
Για να επιβάλλεις ποινές κύριε Υπουργέ, πρέπει να έχεις συλλάβει το δράστη!
Αλήθεια δεν έχετε ακούσει ότι σήμερα τα κυκλώματα των διακινητών έχουν βρει τρόπους ασφαλείς για να κάνουν το ...έργο τους?
Δεν μάθατε ότι:
1) Οι Τούρκοι εκπαιδεύουν στοιχειωδώς ανήλικα 15χρονα παιδιά, στα οποία και αναθέτουν τη διακυβέρνηση των πλοιαρίων που μεταφέρουν τους λαθρομετανάστες στις απέναντι ακτές μας, όπως στη Μυτιλήνη?
Έτσι αν τα πλοιάρια κατορθώσουν να φθάσουν τα παράλιά μας, χωρίς να πνιγούν οι επιβαίνοντες, οι λιμενικές μας αρχές, θα συλλάβουν τους ανήλικους ...καπετάνιους που όπως καταλαβαίνετε γράφουν τα κακουργήματά μας, εκεί που ...ξέρετε, αφού οι προβλεπόμενες ποινές για τους ανήλικους είναι στην ουσία, σωφρονιστικά μόνον μέτρα!! Και
2) Οι επαγγελματίες διακινητές αφού μεταφέρουν μέχρι ένα σημείο τους λαθρομετανάστες, στη συνέχεια τους επιβιβάζουν σε φουσκωτές βάρκες και τους αφήνουν μεσοπέλαγα μόνους τους να πλησιάσουν τις ακτές μας, συμβουλεύοντάς τους μάλιστα σε περίπτωση σύλληψής τους, να τρυπήσουν τις φουσκωτές και να πέσουν στη θάλασσα, από την οποία οι λιμενικοί μας έχουν υποχρέωση να τους περιμαζέψουν.


Επομένως άνθρακες ο θησαυρός!!!
Τι να μας κάνουν οι κακουργηματικές ποινές σας κύριε Δένδια??
Άλλα μέτρα χρειαζόμαστε για να απαλείψουμε τα προβλήματα της λαθρομετανάστευσης!!
Μέτρα που θέλουν χρήματα!!
Κεφάλαια για την πρόληψη και τη φύλαξη των συνόρων μας και κεφάλαια για να εξασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους ξερριζωμένους που κατακλύζουν έτσι κι αλλιώς τη Χώρα μας.
Οι νόμοι σας μόνο ξενοφοβία και μίσος προκαλούν, που έτσι κι αλλιώς περισσεύει σήμερα, και σ' αυτό δεν ευθύνονται τα θύματα της λαθρομετανάστευσης αλλά η ίδια η πολιτεία μας, που τους αναγκάζει να διαβιώνουν παράνομα και εξαθλιωμένα, με αναπόφευτκη την εγκληματικότητα τους!!
Εκπαίδευση και αγάπη χρειαζόμαστε όπως λέει και η φίλη @Μερόπη
απο το αφοπλιστικό blog της

http://meropbird.blogspot.com/2009/05/blog-post_29.html

για να απαλύνουμε το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που δεν είναι τόσο απλό και όχι νόμους!!

Και κυρίως να επιβραβεύουμε και να μην πυροβολάμε τις δασκάλες σαν τη Στέλλα Πρωτονοτάριου!!
Ο σκοταδισμός σε όλο του το μεγαλείο, όπως πάλι ωραιότατα αναλύει η @Μερόπη!!!! Πίσω ολοταχώς πάμε πια σ' αυτή τη Χώρα με ...καπετάνιο το ΛΑΟΣ και ναύτη τη Ν.Δ!!!

1 σχόλιο:

marianaonice είπε...

Πες τα Άνεμε!!!!
Γειά στο στόμα σου!!
Εδώ είμαστε!!
Ας κοπιάσουν!!