Σελίδες

Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου σήμερα μια δασκάλα... για το πρωτοποριακό έργο της!!!

Αχ Ελλάδα που τρως ...τα παιδιά σου!!!!

Το είδαμε κι αυτό:
Σήμερα στο Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών
δικάζεται μια αληθινά φωτισμένη δασκάλα, η Στέλλα Πρωτονοταρίου, πρώην διευθύντρια του 132ου Δημ. Σχολείου, για δράσεις του σχολείου που είχε συναποφασίσει με το Σύλλογο διδασκόντων και που σύμφωνα με το Συνήγορο του Πολίτη είχαν ως αποτέλεσμα «την πραγμάτωση σε σημαντικό βαθμό μιας ατμόσφαιρας αλληλοσεβασμού και συνεργασίας ανάμεσα στα μέλη της σχολικής κοινότητας, πράγμα που αποτελεί ζητούμενο στο πλαίσιο λειτουργίας των σχολικών μονάδων και της επιδίωξης του παιδαγωγικού ιδεώδους».

Το 132ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας. Περισσότερο από το 75% των μαθητών του είναι αλλόγλωσσοι, προερχόμενοι από διαφορετικές εθνότητες. Λίγα χρόνια πριν, η μαθητική διαρροή κινούνταν σε υψηλά επίπεδα, ενώ φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας ήταν συχνά.

Η διευθύντρια του σχολείου, Στέλλα Πρωτονοταρίου και ο Σύλλογος διδασκόντων αντιμετώπισαν συλλογικά το πρόβλημα, προχωρώντας σε μια σειρά παιδαγωγικών παρεμβάσεων, με στόχο την αντιστροφή της κατάστασης. Στα πλαίσια αυτά διοργάνωσαν μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες γονείς και μαθήματα μητρικής γλώσσας σε αλλοδαπούς μαθητές (αλβανικής και αραβικής καταγωγής), εξέδιδαν τις ανακοινώσεις του σχολείου σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αλβανικά και αγγλικά) και ανέλαβαν πλήθος άλλων πρωτοβουλιών με σκοπό πάντα την εξυπηρέτηση των μορφωτικών αναγκών των μαθητών τους. Πολύ σύντομα εξαιτίας των παρεμβάσεων αυτών, η μαθητική διαρροή σχεδόν μηδενίστηκε, τα κρούσματα βίας εξαφανίστηκαν, οι μαθητές βελτίωσαν τις επιδόσεις τους και οι Έλληνες και οι μετανάστες γονείς ξεπέρασαν τις αναστολές και τις φοβίες τους και συμμετείχαν ενεργά στη ζωή του σχολείου.

Φαίνεται όμως ότι για το ΥΠΕΠΘ, η ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των μαθητών δεν αποτελεί πρωταρχικό κριτήριο για τη στάση του απέναντι στις πρωτοβουλίες των εκπαιδευτικών, γι΄ αυτό την προηγούμενη σχολική χρονιά η Στέλλα Πρωτονοταρίου απομακρύνθηκε από το 132ο Δημοτικό Σχολείο. Ο νέος Διευθυντής επέβαλε τη διακοπή όλων των προαναφερθεισών παιδαγωγικών παρεμβάσεων, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τους δασκάλους και τους γονείς, καθώς και από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, συνδικαλιστικούς, πολιτικούς φορείς και πανεπιστημιακούς.

Παράλληλα έκανε αναφορά στη δασκάλα αυτή που τιμά το λειτούργημά της και αποδεικνύει ότι: "δάσκαλος σημαίνει πάνω απ' όλα Άνθρωπος με κοινωνική μόρφωση και αγάπη για τα παιδιά όλου του κόσμου" και έτσι σήμερα, έναν και πλέον χρόνο μετά την απομάκρυνσή της από το 132ο Δημοτικό Σχολείο, η Στέλλα Πρωτονοταρίου διώκεται ποινικά, με μοναδικό μάρτυρα κατηγορίας τον τωρινό διευθυντή του σχολείου κ. Γιουτλάκη, επειδή παραχώρησε σχολικές αίθουσες για την πραγματοποίηση μαθημάτων μητρικής γλώσσας σε αλλόγλωσσους μαθητές το διάστημα 2005- 2007, εκτός διδακτικού ωραρίου. Την ίδια στιγμή που οι σχολικοί χώροι παραχωρούνται από τον Δήμο Αθηναίων για κάθε λογής δραστηριότητες (κοπή πίτας, ενοριακές ανάγκες εκκλησιών, αθλητικούς συλλόγους κ.ά.). Για συνδρομή στο ίδιο «έγκλημα» διώκεται και η δασκάλα που δίδασκε στα προγράμματα αυτά.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ!!!
ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΠΙΑ ΗΡΩΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΟΡΘΙΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΥΣ!!!!

.

11 σχόλια:

Γραφεας Πεζικου είπε...

Είμαστε μαζί Σας!Ψηλά τα κεφάλια!
Μην τα βάζετε κάτω,μη σταματάτε
'ότι αρχίσατε ΩΡΑΙΟ στο τέλος θα
δικαιωθείτε...........

eirini είπε...

Έχω μείνει άφωνη!!!! Άνεμε πες μου σε παρακαλώ ότι δεν διάβασα καλά γιατί θα τρελλαθούμε τελείως!!!
Αντί να δώσουν χίλιους επαίνους σ'αυτή την γυναίκα, θα την δικάσουν κιόλας;;;;;;; Έλεος πια σ'αυτό το κράτος! Αλλά... ξέχασα... βλέπεις έκανε το καλό, δεν πρωταγωνίστησε σε κάνα σκάνδαλο ούτε έφαγε τα λεφτά του κοσμάκη για να μην δικαστεί!!!!! Εδώ παραπέμπονται όσοι αγωνίζονται να κάνουν καλύτερη την κοινωνία μας... τί ειρωνία!!!!!

marianaonice είπε...

@Aπόμαχε και
@Ειρήνη μου

Ναι καλά διαβάσατε!!!
Αυτά συμβαίνουν στο Ελλαδιστάννν!!!
Έλεοςςς πια!!!
Έχουμε τρελλαθεί τελείωςςς!!!

BUTTERFLY είπε...

Καλα μιλαμε ακατοικητο!!! Τετοιοι στενομυαλοι ανθρωποι γινονται διευθυντες σχολειων και τους εμπιστευομαστε τη μορφωση των παιδιων μας;; Η προηγουμενη διευθυντρια που εκανε σωστα τη δουλεια της τι απεγινε; Και βεβαια ειμαστε μαζι σας! Μακαρι η δικαιοσυνη να κανει τη δουλεια της και να στειλει τη δασκαλα στα εδρανα και τον πανηλιθιο διευθυντη στο σπιτι του!

marianaonice είπε...

@BUTTERFLY
Η δασκάλα αυτή απομακρύνθηκε από το συγκεκριμένο σχολείο και σήμερα δικαζόταν!
Δεν ξέρουμε ακόμη τι απέγινε...
Ελπίζω να μάθουμε από τα ΜΜΕ.
Τους πανηλίθιους τους χρειάζονται φίλη μου για να κάνουν τη δουλειά τους, χωρίς αντίλογο!!
Δυστυχώς!!

patsiouri είπε...

Το ειδα και στον Αντώνη.
Εμένα μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί συνήθως ο "Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων" των σχολείων εκπροσωπείται πάντα από τα τελευταία αποβράσματα της Χούντας???
Όσοι έχετε παιδιά please, αναλάβετε ρόλο στο σύλλογό σας, βάλτε υποψηφιότητες του χρόνου, μπας και σώσουμε τίποτα...

marianaonice είπε...

Έχεις δίκιο @patsiouri μου!!
Πρέπει τελικά να αφιερώσουμε από τον ελάχιστο χρόνο μας σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων για να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!
Όμως σε πληροφορώ ότι θέλει μεγάλη αντοχή και γερά νεύρα για να αντιμετωπίσει κανείς όλους αυτούς τους ανεγκέφαλους και ξερόλες που αναλαμβάνουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες σ' αυτούς τους συλλόγους!!

Το έχω παρατηρήσει κι εγώ από τότε που ήμουν μαθήτρια, μόνο οι χουντικοί γονείς ήταν στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων!!
Πω πω!! τι μου θύμησες τώρα!!

Στη Β΄Γυμνασίου βγήκαμε από το προαύλιο του σχολείου μία φίλη μου κι εγώ για να συναντήσουμε ένα εξωσχολικό αγόρι και μας έκανε τσακωτές η επιστάτρια και μας οδήγησε στη Γυμνασιάρχη η οποία τιμώρησε εμένα με διαγωγή κοσμία του έτους εκείνου, ενώ τη φίλη μου που ο χουντικός πατέρας της ήταν στο σύλλογο δεν την "πείραξε" καθόλου!!!
χαχαχαχα!!!!! Άσε πόσο δίκιο έχεις τελικάα σε όλααα!! Είσαι απίθανη!!!

Aνεμος είπε...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ!!!
ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΠΙΑ ΗΡΩΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΟΡΘΙΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΥΣ!!!!

marianaonice είπε...

@Ανεμε
Ναι σκυμμένους και προσκυνημένους μας θέλουν πια!!
Όμως δεν μπορεί!
Κάποιοι επιμένουμε να μένουμε όρθιοι και αγέρωχοι!!

Ρένα είπε...

Μένω άφωνη κι εγώ, Συνταξιούχος εκπαιδευτικός για την αδικία στη φωτισμένη δασκάλα που δοκίμασε να ανάψει ένα Κερί στο σκοτάδι και
το έσβησαν πριν καλά καλά φωτίσει...Κουράγιο στην Δασκάλα είμαστε στο πλευρό της.

marianaonice είπε...

@Ρένα
Δεν θέλουν φως και κεριά!
Σκοτάδια θέλουν για να κρύβουν την ανικανότητά τους και τη βλακεία τους!