Σελίδες

Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων



«.Το θέμα για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου είναι «Πραγματικοί Άνθρωποι, Πραγματικές Ανάγκες»
Τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, σας καλούμε να θυμηθείτε τα εκατομμύρια των ξεριζωμένων και των ανιθαγενών , που πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα μέρα τη μέρα. Όλοι έχουν κάτι κοινό: βασικές ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν ώστε να έχουν την ευκαιρία να ξαναχτίσουν τη ζωή τους.
Ο επικεφαλής του ελληνικού γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Γιώργος Τσαρμπόπουλος τόνισε την απουσία από το δημόσιο διάλογο της διάστασης του ασύλου και τη σημασία της διάκρισης μεταξύ οικονομικών μεταναστών και προσφύγων.Με τον αριθμό των βίαια ξεριζωμένων παγκοσμίως να ανέρχεται σε 42 εκατομμύρια ανθρώπους στα τέλη του περασμένου έτους εξαιτίας των συρράξεων και των διώξεων, η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα κρίσιμη. ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ? Η ΑΝΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΙ Ο ΜΠΡΑΝ ΠΙΤ ΕΔΩΣΑΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΔΩ ΟΛΟΙ ΣΙΓΟΥΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΙΑ http://www.unhcr.gr/WRD2009/

4 σχόλια:

marianaonice είπε...

Ρωτάς:
ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ?
Γίνονται ακόμη πλουσιώτεροι
Άνεμε!!!

16 εκατομμύρια λαθρομετανάστες την προηγούμενη χρονιά! είπε...

Στον βωμό των συμφερόντων...


Τα 42 εκατομμύρια έφτασε στα τέλη του περασμένου έτους ο αριθμός των βίαια ξεριζωμένων λόγω συρράξεων και διώξεων παγκοσμίως, καθώς ο ρυθμός του επαναπατρισμού παρουσίασε απότομη επιβράδυνση και περισσότερες μακροχρόνιες συρράξεις κατέληξαν σε καταστάσεις παρατεταμένου εκτοπισμού.
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) "Παγκόσμιες Τάσεις" που δόθηκε πριν λίγες ημέρες στη δημοσιότητα, στον συνολικό αυτό αριθμό περιλαμβάνονται 16 εκατομμύρια πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο καθώς και 26 εκατομμύρια εκτοπισμένοι στο εσωτερικό της χώρας τους.
Όπως αποκαλύπτεται στη νέα έκθεση, το 80% των προσφύγων του κόσμου και η συντριπτική πλειοψηφία των εσωτερικά εκτοπισμένων - μια ομάδα πληθυσμού με την οποία η Υ.Α. ασχολείται ολοένα και πιο ενεργά- εντοπίζονται σε αναπτυσσόμενα κράτη.
Πολλοί είναι ξεριζωμένοι εδώ και χρόνια, χωρίς ελπίδα στον ορίζοντα. Παρότι ο συνολικός αριθμός των 42 εκατομμυρίων ξεριζωμένων στα τέλη του περασμένου έτους συνιστά μείωση περίπου 700.000 ανθρώπων σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, οι νέοι εκτοπισμοί που έλαβαν χώρα το 2009 -και δεν αντανακλώνται στην ετήσια έκθεση- έχουν ήδη αντισταθμίσει κατά πολύ την πτώση αυτή.
Κι εγώ μένω να αναρωτιέμαι: Ποιός τους ξεριζώνει και γιατί;

BUTTERFLY είπε...

Σορυ, αλλα η ημερα αυτη με εξοργιζει! Δεν προκειται για μια ασθενεια, αλλα κατι που θα μπορουσαν να φροντισουν να σταματησει! Ειναι εμετικα υποκριτικο να θεσπιζουν μια παγκοσμια μερα για τους προσφυγες, ενω θα επρεπε να φροντισουν να σταματησουν οι ανθρωποι να κινδυνευουν και να αναγκαζονται να γινονται προσφυγες! Γραμματεις και Φαρισσαιοι υποκριτες!!!

marianaonice είπε...

@BUTTERFLY
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!
Το ίδιο λέω κι εγώ και αποκηρύσσω τις παγκόσμιες ημέρες όλων των ειδών!!
Την καθημερινότητά μας ποιός θα τη σκεφτεί??
Και την καθημερινότητα όλων αυτών των προσφύγων που τους ξεριζώνουν από τον τόπο τους κάθε φορά, θυσιάζοντάς τους στο βωμό των άνομων συμφερόντων τους!!