Σελίδες

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Ειδησεογραφικά blogs

Περιγράφει πολύ καλά και με λεπτομέρεια το καρκίνωμα που εδώ και αρκετό καιρό έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στα blogs από όλα αυτά τα καθιζήματα της δημοσιογραφίας
Κοιτάξτε τι γράφει ένα χαζό παιδί εξάλλου από χαζό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια
εγώ πάντως δεν έχω άσπρο blog
Ειδησεογραφικά blogs είναι blogs που παρουσιάζουν λάσπες, παρασκήνια (γνωστά και σαν κους κους) και μερικές φορές ειδήσεις. Τα θέματα που απασχολούν τα ειδησεογραφικά blogs είναι κυρίως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καλλιτεχνικά νέα και καθημερινή επικαιρότητα. Σπάνια ασχολούνται με διεθνή θέματα μιας και δεν έχουν επαφές με παπαγαλάκια του εξωτερικού.

Οι αρθρογράφοι των ειδησεογραφικών blogs χωρίζονται σε 2 κατηγορίες. Πρώτη κατηγορία είναι οι αποτυχημένοι δημοσιογράφοι και η δεύτερη οι πληρωμένοι δημοσιογράφοι. Οι αποτυχημένοι δημοσιογράφοι ζηλεύουν τα μεγάλα ονόματα της τηλεόρασης και γι' αυτό τους ρίχνουν λάσπη όσο πιο συχνά γίνεται πάντα με μέτρο όμως για να μην δίνουν δικαιώματα. Οι πληρωμένοι δημοσιογράφοι είναι αφοσιωμένοι στον σκοπό τους ο οποίος σκοπός εκτός από το ότι αγιάζει τα μέσα αγιάζει και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οι περισσότεροι αρθρογράφοι γνωρίζονται μεταξύ τους και αναφέρονται στον πρώτο ενικό ο ένας στον άλλο όταν παίζουν λασποπόλεμο μεταξύ τους.

Στα πιο πολλά ειδησεογραφικά blogs το μόνο αληθινό στα άρθρα που γράφουν είναι η ώρα δημοσιοποίησης των άρθρων.

Κάθε φορά που μια είδηση που έχουν γράψει επιβεβαιώνετε επειδή ούτε οι ίδιοι το πιστεύουν φροντίζουν να ενημερώνουν τους αναγνώστες τους ότι κάτι που γραψανε είναι τελικά σωστό με εκφράσεις του στυλ «Τα λέγαμε εμείς» «Επιβεβαιωθήκαμε» χρησιμοποιώντας όσο μεγαλύτερες σε μέγεθος γραμματοσειρές γίνετε.

Τα ειδησεογραφικά blogs ενώ συνήθως σνομπάρουν τα παραδοσιακά ΜΜΕ και παρουσιάζουν τον εαυτό τους σαν κάτι νέο και καλύτερο κάθε φορά που γίνετε αναφορά σε αυτά είναι πολύ περήφανα και δεν ξεχνανε να γράψουν ένα αρθρο με την πολύ σημαντική είδηση ότι «Τα Νέα του Ψαροντούφεκου» εκτός από τον Χατζηστεφάνου αναφέρονται και σε αυτά.

Τα ειδησεογραφικά blogs στεγάζονται συνήθως στο blogspot.com της Goolge αφενός για να μην μπορούν να τους κάνουν μήνυση για συκοφαντία και αφετέρου γιατί είναι δωρεάν.

Η σχεδίαση των σελίδων είναι λίγο πολύ ίδια. Άσπρο background και σε κάθε άρθρο υπάρχει μια εικόνα (που δεν έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν) λες και αν ένα άρθρο δεν έχει εικόνα τότε ο αναγνώστης δεν θα το διαβάσει.Τέλος τα περισσότερα ειδησεογραφικά blogs θέλοντας να μας υπενθυμίσουν ότι χάνουμε τον καιρό μας διαβάζοντάς τα έχουν ενσωματώσει στις σελίδες τους ένα ρολόι το οποίο βρίσκετε συνήθως δίπλα από τα άρθρα.
Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ BLOG ΤΕΤΟΙΟ//?

4 σχόλια:

Laplace είπε...

ΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΩΝ

marianaonice είπε...

Για τους αποτυχημένους δημοσιογράφους δεν θα μ' ενοχλούσε και πολύ να διατηρούσαν ένα μπλογκ, αφού η αποτυχία στην επαγγελματική τους κατάσταση δεν σημαίνει οπωσδήποτε και ανικανότητα ή έστω και φαυλότητα.

Οι πληρωμένοι όμως δημοσιογράφοι για μένα είναι η ίδια η σαπίλα του συστήματος!! Και μολύνουν επικίνδυνα όποιον πλησιάσουν!!!

Υπάρχουν κάποια μπλογκ άσπρα εδώ τριγύρω... λες??
Θα ψάξω να δω αν έχουν ρολόϊ!!
Ευτυχώς εμένα είναι ροζ!!
χαχαχαχα!!!

Καλημέρεεςς!
:))

marianaonice είπε...

Ααα!!! και το δικό σου έχει ρολόϊ αλλά δεν είναι άσπρο!!

Μπερδεύτηκα!!
χαχαχαχα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Anemos
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια σου

marianaonice
Δεν μιλάω για τους άνεργους δημοσιογράφους. Μιλάω συγκεκριμένα για τους δημοσιογράφους που έχουν ειδησιογραφικά blogs και εκμεταλλεύονται την ανωνυμία για να ρίχνουν λάσπη σε συναδέλφους τους.