Σελίδες

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΑΤΑΜΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΑΙΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ

48ωρη Απεργία σήμερα και αυριο ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ α. Για τη συμπεριφορά που επέδειξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης με την κατάθεση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει απαράδεκτα για τους εργαζόμενους, τους κρατούμενους, αλλά και τη δημόσια διοίκηση άρθρα, καθώς και για την εκδηλωμένη πρόθεσή του, να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων και των κρατουμένων. β. Για τη συμπεριφορά που επέδειξε επαναλαμβάνοντας δημόσια και επί μακρό χρονικό διάστημα σε όλα τα Μ.Μ.Ε. το γεγονός πως είναι «αντίληψη της κυβέρνησης ότι το εγχείρημα δεν μπορούσε να πετύχει χωρίς συμμετοχή εκ των έσω» και παρά το γεγονός ότι οι διωκόμενοι, καθ' υπόδειξη του ίδιου, υπάλληλοι αθωώθηκαν από τη δικαιοσύνη. γ. Για την προσπάθειά του να μετατοπίσετε το βάρος των ευθυνών της πολιτείας για τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές στις φυλακές, στο προσωπικό που με αυτοθυσία και με πέραν των ανθρωπίνων δυνατοτήτων καταβαλλόμενη εργασία προσπαθεί καθημερινά και καθόλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες χιλιάδων κρατουμένων, διασύροντας το με πειθαρχικές διώξεις, μετακινήσεις και αναιτιολόγητες αποσπάσεις. δ. Για την καταστροφική συμπεριφορά του που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καθολική απαξίωση των υπαλλήλων στη συνείδηση της κοινής γνώμης, εκφράζοντας δημόσια με τη στάση του ότι το προσωπικό στις φυλακές λειτουργεί σαν ένα κλειστό κύκλωμα ανθρώπων μέσα στη διαφθορά, αντί να κρατήσει μια υπεύθυνη και σοβαρή στάση που αρμόζει στη θέση που κατέχει. ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ α) Σε δημόσια ανάκληση των δηλώσεών του που προσβάλουν την προσωπικότητα των υπαλλήλων και θίγουν την υπηρεσιακή τους κατάσταση. β) Στη λήψη μέτρων που θα θέσουν επιτέλους το ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα στον 21ο αιώνα, με νέες υποδομές, επαρκές προσωπικό, δια βίου Σε αντίθετη περίπτωση η Ο.Σ.Υ.Ε., μέσω των οργάνων της, θα αποφασίσει για την περαιτέρω αγωνιστική κινητοποίηση με εξαγγελία επαναλαμβανόμενων απεργιών κάθε επόμενη εβδομάδα και μέχρι το τέλος τους έτους. Συνάδελφοι, Σας καλούμε σε ετοιμότητα για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, τις ημέρες ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου, καθώς και αποκλεισμό του κτηρίου της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης το μηνυμα απο τη σελιδα O.Σ.Υ.Ε. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ FEDERATION OF CORRECTIONAL PERSONNEL UNIONS IN GREECE

1 σχόλιο:

marianaonice είπε...

Τα προβλήματα των φυλακών και των κρατουμένων είναι γνωστό ότι αναπόφευκτα έχουν αντίχτυπο και στους εργαζόμενους στις φυλακές που όσοι ξέρουν καταλαβαίνουν πόσο δύσκολο και επικίνδυνο έργο επιτελούν!!

Οι γενικεύσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης, όταν του φεύγουν οι κρατούμενοι με ελικόπτερα ότι δήθεν φταίνε οι διεφθαρμένοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι εκτός από προσβλητικές και αφοριστικές για όλο τον κλάδο, και ύποπτες για μένα !!

Δηλαδή δεν φταίνε οι υπουργοί και οι εντεταλμένοι διευθυντάδες και εισαγγελείς τους, αλλά φταίνε οι απλοί φύλακες, που τους έχουν ρίξει μέσα στη φωλιά των λύκων σχεδόν "άοπλους" και ανυπεράσπιστους, διατάζοντας τον καθένα να φυλάει μέχρι και 250 κρατούμενος!!!!!!!!!! στιβαγμένους σε απαράδεκτους χώρους που καθιστούν το έργο της φύλαξης εκ των προτέρων επισφαλές και επικίνδυνο, λόγω και της οργής των κρατουμένων, που ξεσπάει φυσικά πάνω στο δεσμοφύλακά τους!!

Έλεοςςς κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης!!
Αναλάβετε καμιά φορά τις ευθύνες σας και αφήστε τους υπαλλήλους ήσυχους να δουλέψουν με ασφάλεια και μην ελπίζετε ότι με το να μετατρέψετε το αδίκημα της συμμετοχής σε απόδραση κρατουμένου σε κακούργημα θα σας επιτρέψει να συλλάβετε αυτούς τους σωφρονιστικούς που πραγματικά παρανομούν!! Αν θέλατε θα τους είχατε ήδη συλλάβει!! Και τους ξέρετεεεε!!!!!!
Η ισοπέδωση όλων το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να ελαχιστοποιήσει ακόμη και αυτό το φιλότιμο των όσων παλεύουν να σταθούν στο ύψος των καθηκόντων τους μέσα σ' όλες τις αντίξοες συνθήκες που τους επιβάλλετε να εργάζονται!!!