Σελίδες

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Ομάδες νεαρών τα έκαναν γυαλιά-καρφιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Aνάστατο το κέντρο της Αθήνας, όταν ομάδα πάνω από 40 άτομα εμφανίστηκε ξαφνικά στο Κολωνάκι, σπάζοντας βιτρίνες καταστημάτων, τράπεζες και ΙΧ με πέτρες, ξύλα, λοστούς και άλλα αντικείμενα.

Η ομάδα των νεαρών κουκουλοφόρων ξεκίνησε από το ύψος της πλατείας Κολωνακίου και κινήθηκε προς την οδό Πινδάρου, την οδό Σκουφά και τη Σόλωνος, καταστέφοντας στη διαδρομή παρκαρισμένα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, τράπεζες και βιτρίνες καταστημάτων.

Βομβαρδισμένο τοπίο θύμιζαν μετά την επιδρομή οι οδοί Σκουφά, Σόλωνος, Πινδάρου, Διδότου, Βουκουρεστίου, Ηρακλείτου.

Οι νεαροί άφησαν πίσω τους προκηρύξεις, ζητώντας την αποφυλάκιση κάποιων ατόμων που δικάζονται.

Συγκεκριμένα, άφησαν τυπωμένα φέιγ-βολάν, με τα οποία ζητούσαν την απελευθέρωση αναρχικού που βρίσκεται φυλακισμένος για ληστεία. «Λευτεριά στον Γιώργο Βούτση-Βογιατζή που απαλλοτρίωσε την Εθνική Τράπεζα στο Γκύζη» έγραφαν τα φέιγ-βολάν.

Μετά την επιδρομή τους, οι άγνωστοι κατέληξαν στα Εξάρχεια, ενώ κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν προς το κτίριο της Νομικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δυνάμεις της αστυνομίας έφτασαν στα σημεία των επιθέσεων δέκα λεπτά αφότου η ομάδα των νεαρών έφυγε από την περιοχή του Κολωνακίου.

Νωρίτερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα σε υποκατάστημα τράπεζας, προκαλώντας φθορές στην τζαμαρία, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανένας υπάλληλος ή πελάτης.

Τα ξημερώματα, μάλιστα, άγνωστοι αφαίρεσαν ΑΤΜ από τράπεζα σε σούπερ μάρκετ στο Πανόραμα της Θεσσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=994977&lngDtrID=२४४
Εν τω μεταξύ, με προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στο δίκτυο Indymedia, η ομάδα «Αναρχική Πρόσκρουση-Κομμάντο Ζυλ ΜπονόΤον» ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στα Πετράλωνα στις 6 Μαρτίου και την επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό στην Aspis Bank στην οδό Αγ. Αλεξάνδρου στο Π. Φάληρο στις 10 Μαρτίου. Ως αίτημα τους ανέφεραν την απελευθέρωση του Γιώργου Βούτση-Βογιάτζη.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Λυπάμαι αλλά διαβλέπω πολλύ βουτυρο στο ψωμί του Μαρκογιαννάκη.

Aνεμος είπε...

@taspa δεν έχεις άδικο βλέπεις μπροστά..