Σελίδες

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Σάλος από το δριμύ «κατηγορώ» του δεσμοφύλακα


Σάλο έχει προκαλέσει το δριμύ «κατηγορώ» που εξαπέλυσε μέσω του ALPHA ο σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού Μιχάλης Γανόπουλος, που ήρθε τετ α τετ με τους δραπέτες. Ο 28χρονος μιλώντας την Πέμπτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA ξέσπασε για το ότι βρέθηκε κατηγορούμενος ο ίδιος και συνάδελφοί του περιγράφοντας τη στιγμή της απόδρασης. «Μας είπε (σ.σ. ο Ριζάι) "θα σας πυροβολήσουν αν βγείτε" και όμως εμείς βγήκαμε, γιατί είμαστε αναλώσιμοι. Για ποιον βγήκαμε; Για την τιμή του Κορυδαλλού, τους υπεύθυνους ή επειδή είμαστε βλάκες;».

Συνεχίζοντας το καταιγιστικό ξέσπασμά του είπε, ότι «κατηγορούν εμένα, τους συναδέλφους μου, τον Καραγιώργη. Γιατί; Κάναμε αναφορές ζητώντας να αλλάξουν τα κρεβάτια των κρατουμένων, "δεν έχουμε χρήματα" έλεγε το υπουργείο. Ζητούσαμε κάμερες, τίποτα. Ο Νικολόπουλος που είναι αρχιφύλακας των φυλακών, γιατί δεν είναι στο εδώλιο, γιατί δεν είναι ο διευθυντής και ήμασταν εμείς;». Ο αρχιφύλακας και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Γιώργος Νικολόπουλος μιλώντας στον ALPHA δεν θέλησε να απαντήσει στα ερωτήματα του υφισταμένου του και επιχείρησε να χαμηλώσει τους τόνους, λέγοντας ότι «κάνει την δουλειά του. Σέβομαι την ταλαιπωρία του και έχει δίκιο. Δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση μαζί του».

Οι φυλακές Κορυδαλλού μοιάζουν με «καζάνι που βράζει». «Ήμασταν τα εξιλαστήρια θύματα» είπε μιλώντας στον ALPHA ο σωφρονιστικός υπάλληλος που κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενος για συμμετοχή στην απόδραση και ξέσπασε λέγοντας ότι «έψαξαν το πόθεν έσχες μόνο το δικό μας στη Γ΄ Πτέρυγα, το δικό μου, του Καραγιώργη. Το κινητό-ρόλοι όμως το είχε βρει ο Καραγιώργης και κανείς δεν ασχολήθηκε. Ποιος τους έβαλε αυτούς τους δύο στο ίδιο κελί; Να ψάξει ο υπουργός, να πει "ποιος τους έβαλε αυτούς μαζί;"». Ο αρχιφύλακας Γιώργος Νικολόπουλος ερωτηθείς αν υπάρχουν επίορκοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, απάντησε ότι «υπάλληλοι επίορκοι ενδεχομένως υπάρχουν. Είναι μικρό το ποσοστό, υπάρχουν όμως». Όσον αφορά στην απόδραση Παλαιοκώστα, είπε ότι «και αύριο να θέλει κάποιος να αποδράσει με ελικόπτερο, έρχεται και τον παίρνει. Μόνο κάποια συρματόσχοινα τοποθετήθηκαν επί Παπαληγούρα και τίποτα άλλο. Αποδράσεις με ελικόπτερο δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσα από τη φυλακή».

πηγή

http://www.alphatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: