Σελίδες

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

ΑΛΗΤΕΣ ΑΓΥΡΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ




ΒΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΔΙΑ
ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ
Καημός μας η απόκτηση ενός παιδιού»
Το ζεύγος, δυο χαμηλόμισθοι υπάλληλοι, είχαν καημό να κάνουν ένα παιδάκι. Μετά από προσπάθειες χρόνων κατάλαβαν πως θα μπορούσαν να τα καταφέρουν μόνο με εξωσωματική γονιμοποίηση. Εδώ η ιστορία θα τελείωνε για τα περισσότερα φτωχά ζευγάρια, καθώς πρόκειται για μια διαδικασία εξαιρετικά πολυδάπανη. Αλλά το ζευγάρι της ιστορίας μας ήθελε πάρα πάρα πολύ να κάνει παιδάκι, και έτσι πήραν δάνειο 30.000 ευρώ από τράπεζα για να χρηματοδοτήσουν την εξωσωματική γονιμοποίηση. Το παιδάκι τους γεννήθηκε πρόωρα, με αποτέλεσμα σήμερα να αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στα μάτια. Σύντομα ο μπαμπάς της οικογένειας έμεινε άνεργος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φροντίζουν και το παιδί, να αποπληρώνουν και το δάνειο. Αποτέλεσμα: Το χρέος τους έχει εκτοξευτεί στις 100.000, και τώρα πασχίζουν να σώσουν το σπίτι τους απ' τον αναπόφευκτο πλειστηριασμό.
Μόνο το αίσθημα της ντροπής μπορεί να προκαλέσει η υπόθεση της 32χρονης Κωνσταντίνας Αρβανιτάκη σε όσους συνέβαλαν για να φτάσει μαζί με την οικογένειά της σήμερα σε αυτή τη δυσχερή θέση. Οι τράπεζες φαίνεται να μη συγκινούνται μπροστά στο θαύμα της φύσης.
Το κοριτσάκι της, όμως, γεννήθηκε πρόωρα και σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας με τα μάτια του. Η μητέρα και ο πατέρας ψάχνουν να βρουν τα χρήματα που χρειάζονται για να υποβληθεί η κορούλα τους σε χειρουργική επέμβαση, ενώ την ίδια στιγμή έχουν να αντιμετωπίσουν τα δυσβάσταχτα γι’ αυτούς χρέη που δημιουργήθηκαν από τα δάνειο των 30.000 ευρώ που έλαβαν προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα για την εξωσωματική. Ούτε λίγο ούτε πολύ, το ποσό που καλούνται να καταβάλουν ανέρχεται μαζί με τους τόκους στις 100.000 ευρώ! Οι δύο τράπεζες από τις οποίες δανείστηκαν τα χρήματα αδιαφορούν, όπως καταγγέλλει η μητέρα του 5χρονου κοριτσιού, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν την οικογένειά τους στην απόγνωση.

Με εκβιάζουν οι εισπράκτορες

Ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, όπου ο δανειολήπτης αδυνατεί να καταβάλει τα οφειλόμενα, οι τράπεζες στρέφονται σε εταιρίες που λειτουργούν γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό. Για να βγάζουν τις τράπεζες από τη «δύσκολη θέση», φροντίζουν με διάφορους αθέμιτους τρόπους να πιέζουν τον οφειλέτη για να ξεπληρώσει τα χρέη του.



Rolling Stones Lyrics
Continental Drift Lyrics

6 σχόλια:

eirini είπε...

Άνεμε φίλε μου ειλικρινά δεν ήθελα ως τώρα ποτέ να αναφερθώ σ'αυτό το ζήτημα αλλά μετά από αυτά που διάβασα θα σου πω δύο λόγια από εδώ. Επειδή όλο το θέμα αυτό της εξωσωματικής και της προσπάθειας για ένα παιδί το ζω χρόνια τώρα, να σου πω ότι αυτά όλα που αναφέρεις είναι το κερασάκι στην τούρτα! Η εκμετάλλευση που επικρατεί σ'αυτό το θέμα από γιατρούς, κέντρα υπογονιμότητας, νοσοκομεία κ.λ.π., είναι ανευ προηγουμένου! Το οικονομικό κομμάτι της προσπάθειας για ένα παιδί είναι δυσβάστακτο... στο ψυχολογικό δεν αναφέρομαι γιατί πίστεψέ με κανένας από όλους αυτούς δεν δίναι δεκάρα! Δεν υπάρχει βοήθεια από πουθενά! Να σου αναφέρω μόνο, ότι με το καλησπέρα σας σε ένα κέντρο εξωσωματικής χρειάζεσαι γύρω στα 5000Ε από τα οποία το ΙΚΑ σου δικαιολογεί μόνον τα 200Ε! Δεν σου βάζω τις εξετάσεις (θα μπορούσα να είχα αγοράσει σπίτι), ούτε τα φάρμακα (όσα δεν δικαιολογούνται), ούτε τα πόσα χρειάζεσαι μέχρι να γεννήσεις!
Επίσης, να μην μιλάμε μόνο για τις εξωσωματικές, αλλά και για άλλες μεθόδους που χρειάζεσαι πάλι τεράστια ποσά χρημάτων!
Πίστεψέ με θα μπορούσα να γράψω βιβλίο με όλα αυτά που έχω δει και έχω βιώσει, απλά πονάνε και κανείς δεν ενδιαφέρεται!
Σε φιλώ Άλκη μου!

Aνεμος είπε...

@Eιρηνάκι έχω φίλη που έκανε ενα απίστευτο παιδάκι με εξωσωματική.αλήθεια το κράτος δεν δίνει δεκάρα και μετά κάνει παράπονα για υπογεννητικότητα ......θλίβομαι.....

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Μεγάλε μου καλημέρα. Σ΄ έχασα ή απλά μου λείπεις. ?
Είμαι σίγουρη. Εσύ δεν το βάζεις κάτω.! Ούτε εγώ βέβαια. Μόνο που οι ενδείξεις επιβεβαιώνουν την σοφή παροιμία." Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα"
Έρχομαι να συνηγορήσω απόλυτα με τον εκλεκτό φίλο του ΠΗΓΑΙΜΟΥ τον ΣΤΑΥΡΟ Χ που τοποθετείται κάθετα . Μόνο μια επιλογή υπάρχει τελικά. Η κλωτσιά όλων των επίορκων του Ελληνικού Συντάγματος από το Κοινοβούλιο. Το θέμα όμως ημών των απλοϊκών ταλαίπωρων πολιτών είναι πως θα βγούμε, όσο ζούμε, από αυτήν την λαίλαπα των προβλημάτων που μας έχουν ζώσει και ποιον να εμπιστευτούμε ,όλοι έχουν δώσει δείγμα γραφής τους , είτε μέσα από δράσεις είτε μέσα από αδράνεια.

Να σε βλέπω να τρέχεις επ' αγαθώ, να εισπράττω την θαλπωρή της δικής σου άσβεστης φλόγας, να ακούω την στεντόρεια φωνή σου ακόμη και φάλτσα που λέει ο λόγος, Είναι για μένα ανάταση και πηγή δύναμης ,καρτερίας κι ελπίδας.
Να μου προσέχεις τον εαυτό σου.
Σε ευχαριστώ φίλε που σε συνάντησα σε αυτό το ΄δύσβατο αλλά φωτεινό δρομάκι ,τον Πηγαιμό της Ψυχής μου.
Λυγερή του ΠΗΓΑΙΜΟΥ
http://ligery.pblogs.gr
http://lygeri.pblogs.gr

Σταλαγματιά είπε...

Οι τράπεζες είναι χειρότερες από τους τοκογλύφους γιατί εκείνους τουλάχιστον τους γνώριζες και ήξερες τι σε περίμενε.
Και τώρα εμείς καλούμαστε να τις ενισχύσουμε για να ξεπεράσουν τα δύσκολα.
Θα προτιμούσα να μου εκοβαν το χέρι από το να τους δώσω χρήματα.
Φυσικά δεν με ρωτάει κανείς, μου τα παίρνουν με την βία.
Αυτό το κράτος πάντα θα διοικείται από άχρηστους και απλοχέρηδες πρωθυπουργούς.
Η οργή είναι το λιγότερο που νιώθω αυτήν τη στιγμή

Ανώνυμος είπε...

Άνεμε, και οι υπολοιποι αναγνωστες: κλικαρετε το λινκ που παραθετω, για να δειτε πως αντιμετωπιζουν την κριση και την αλητεια του καπιταλισμου τα τσιρακια του βλαχομπαροκ λαϊφστυλισμου...

http://www.yupi.gr/gkrinia/c5787/Mhpws_Ftais_Gia_Thn_Oikonomikh_Soy_Krish.html

Aνεμος είπε...

@EIRHNH ΕΧΩ ΜΙΑ ΦΙΛΗ στη γαλλια παρόλο δεξιός ο σαρκοζί εκει υπάρχει υγεία έκανε δεκα εξωσωματικές χωρίς να πληρώσει τίποτα ανώνυμε το είδα δυστυχώς αυτός τα ρίχνει όλα στον κόσμο λέει αυτός
σως δεν θα έπρεπε να διαβάζουμε ιστορίες ανθρώπων που δεν διαχειρίζονται σωστά τα οικονομικά τους, αλλά τις πολύ πιο τραγικές ιστορίες των ανθρώπων που υποφέρουν από τις πράξεις άλλων, όχι απ' τις δικές τους επιλογές.
θα του στείλω διαμαρτυρία