Σελίδες

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ



ΚΥΡΙΟΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΑΠΑΔΕΣ
ΠΡΟΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΔΙΑ
ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΡΕΠΕΤΑΙ
ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΙΝΗΤΡΑ

Ποιος είναι ο λόγος που οι Έλληνες αρνούνται να κάνουν παιδιά?


Ας πούμε ότι αποφασίζει κάποιο νέο ζευγάρι να αποκτήσει παιδί, αποδεχόμενο ότι θα στερηθεί αρκετά πράγματα και ότι θα σφίξει αρκετά το ζωνάρι. Υπάρχει όμως μια ακόμη σημαντική παράμετρος: η προστασία της μητρότητας.
Φαντάζομαι ότι αν έχουμε κάποια αναγνώστρια που έχει αποκτήσει παιδί θα γελάσει και μόνο με την παράθεση του παραπάνω όρου. Πως μπορεί να μιλάμε για προστασία της μητρότητας όταν:
- Η διαδικασία του τοκετού σε ένα νοσοκομείο κοστίζει 4500-5000 ευρώ
- Αποδεδειγμένα, υπάρχουν εταιρίες οι οποίες απολύουν εργαζόμενες όταν αυτές αποκτήσουν παιδί
- Δεν εξασφαλίζεται άδεια επαρκούς χρόνου πριν και μετά τη γέννα ώστε να αποφευχθούν οι οποιεσδήποτε επιπλοκές στην υγεία της μητέρας και του νεογνού
- Δεν υπάρχουν πλέον κρατικοί παιδικοί σταθμοί, αλλά έχουν περάσει όλοι στους δήμους, οι οποίοι έχουν επιβάλλει τροφεία

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΙΣΩΣΕΤΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΠΑΔΕΣ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ

ΣΑΣ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Καλημέρα Ελλάδα
Να μου ζήσεις για πάντα
Να τιμάς με παρελάσεις το έπος του 40
Να κρατάς το κεφάλι ψηλά στον αγώνα
Και να βγάζεις για κυβέρνηση το ίδιο κόμμα

Να μου ζήσεις Ελλάδα και όλοι οι βουλευτές σου
Με τ' αυθαίρετά τους όλοι στις ακρογιαλιές σου
Με τους Χριστιανούς σου που κάνουν νηστεία
και ό,τι περισσεύει στέλνουν στην Ελβετία

Κύριοι υπουργοί, κύριοι βουλευταί
Πριν πάτε στο γραφείο, σας κάνω εγώ σεφτέ
Διαλέγω ένα τραγούδι αντί να στέλνω γράμματα
Δε ψάχνω για μ***, δεν περιμένω θαύματα
Πάψε να με παιδεύεις και να με κοροϊδεύεις
Και τα όνειρά μου Ελλάδα μη σκορπάς

8 σχόλια:

Psipsinel είπε...

edo sto kanada apo tin alli, i diadikasia tou toketou ine kalimeni apo tin asfalia igias pou oloi oi katoikoi prepei na exoun. i asfalia stixizi 700 dollaria ton xrono ke kaliptei ta panta.
to moro me to pou genniete, exi diki tou dorean asfalisi igias apo to kratos. episis perni ena miniaio eisodima apo to kratos to opoio kathorizete analoga apo ta eisodimata ton gonion.
i adeia mitrotitas ine enas xronos ke afto ton ena xronon mporis na ton mirastis me to sizigo sou opos thes. diladi mpori i mama na ine off gia 5 mines ke o mpampas gia 7 klp.
kai giafto i kanadoi kanoun pedia :)

Aνεμος είπε...

Psipsinel ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΑ TO ΞΈΡΩ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΜΕΝΩ ΟΤΙ ΕΔΩ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΙΤΙΚΟΙ KIA MEΓΑΛΟΠΑΠΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ μεχρι λίμνη πουλήσανε να πάρουν λεφτά λές και αυτά πίστευε ο Χριστός...το χρήμα να χαίρεσαι το μικρό σου στον παγωμένο Καναδά.. τα φιλιά μας από Ελλάδα

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Παιδιά καλη μέρα σας.
Λυπάμαι ειλικρινά, που δεν μπορώ να σας διαψεύσω.!
΄Ολοι στην Ελάδα ζούμε και ξέρουμε
οτι τα παιδιά μας γεννιούνται σε μια άστοργη κι αφιλόξενη χώρα.
Και αν έχουμε την ατυχία το παιδί να φέρει ένα βάρος ,τότε
η ζωή του διαγράφεται εκ των προτέρων πολύ σκληρή, άπονη και άδικη.
Χαίρομαι την πάλλουσα φωνή σας .Εύχομαι να μην περνάει απαρατήρητη εκεί που πέρνονται οι αποφάσεις. Γιατί σκοπός δεν είναι,πιστεύω, η αντιπαράθεση,η διαμαρτυρία, αλλά η αλλαγή κοινωνικής πολιτικής προς την σωστή κατεύθυνση.
Λυγερή του ΠΗΓΑΙΜΟΥ
http://ligery.pblogs.gr

gatodiakritikos είπε...

Κρίμα πράγματι. Εδω για αλλη μια φορά επιβεβαιωνεται η τραγελαφικη κατασταση στο Ελλαδισταν. Μπες στη πολιτικη,για την κονομα, τη καλοπεραση, τις λιμουζινες, και οτιδηποτε αλλο εχει να κανει με την απολαυση των υλικων αγαθων. Κι ασε το κοσμακη στη καταντια του, σε ολους τους τομεις. Οσον αφορα το συγκεκριμενο θεμα η κατασταση ειναι δραματικη,γιατι μη ξεχναμε οτι εκτος απο αυτα που γραφεις ειναι και αλλοι παραγοντες που υποβοηθουν οπως οι εκτρωσεις..Με τον ενα και με τον αλλο τροπο, θα καταντησουμε ελλας των γεροντων.

Aνεμος είπε...

@ΠΡΟσφατα μια κοπέλλα έκανε έκτρωση και το είπε και στο μπλόγκ της
γιατι βέβαια δεν μπορούσε να αναλάβει ο την οικονομική ευθύνη
@λυγερη το θέμα που θέτεις είναι ακόμα ποιο σοβαρό είναι να ανατριχιάζεις θα ασχοληθούμε και με αυτό

Aνεμος είπε...

αν θέλετε διαβάστε το μπΛόγκ της ειρήνης http://manasieirini.blogspot.com/
να δείτε και στις σκανδιναβικές χώρες τι γίνετε για τον Καναδά μας είπε η Psipsinel άρα είναι οι πολιτικοί και μεγαλοπαπάδες η δεν είναι προδότες ?
Τα λεφτά δεν τα χρειάζονται οι παπάδες. Δώστε τα σε αυτούς που πραγματικά τα χρειάζονται...

Σχολεία, γυμναστήρια, κέντρα απεξάρτησης, νοσοκομεία σε ακριτικές περιοχές Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΙΝΟΠΑΘΕΙ ΤΟΝ ΑΚΟΥΤΕ??

Unknown είπε...

Ανεμακι μου γεια σου ,πολυ ωραια τα γραφεις ,αλλα δεν ξερω ποιος ακουει.Ρωτα με πως μεγαλωσα τους 2 πρωτους γιους που δουλευα και τοτε δεν υπηρχε η πληθωρα των ιδιωτικων παιδικων σταθμων,γιατι για κρατικο δεν το συζητω,ανυπαρκτοι, και τωρα ποιο πευκολα μπαινουν τα παιδια των μεταναστων απο των ελληνων.Λες και στους ελληνες τα λεφτα τρεχουν απο τα μπατζακια.Τιποτα δεν εχει αλλαξει εδω και 3ο χρονια.Φιλακια

fotini είπε...

λοιπον, στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι στο κόστος της γέννας. αν η γεννα πραγματοποιηθέι σε κάποιο κρατικό νοσοκομειο τα χρήματα είναι πολύ λιγότερα (δεν υπολογιζω το πιθανό φακελάκι).απο κει και πέρα όμως οι πρακτικές δυσκολιές ειναι γεγονός. στο ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο για παράδειγμα αν το παιδάκι σου χρειαστεί θερμοκοιτιδα σου το φέρνουν με τις λάμπες κ όλα τα σχετικα δίπλα σου για να ...το χεις το νου σου!εξαλλου απο την πρώτη στιγμή το χεις συνεχώς δίπλα σου κ αν τύχεις σε κλαψιάρικο δε πα να χεις γεννήσει πριν δυο ώρες, είσαι υποχρεωμένη να το φροντίσεις. αν πάλι η διπλανη σου έχει το κλαψάρικο είσαι υποχρεωμενη να ξενυχτίσεις κ να ευχηθείς να μην ξυπνήσει κ το δικό σου. αν πάλι εισαι άπειρη μανούλα σφίγγεις τα δόντια κ τα μαθαίνεις όλα με μιας (καθάρισμα, πλύσιμο, τάισμα). το προσωπικό ειναι σχεδόν πάντα πρόθυμο μα ανεπαρκες λόγω ελλειψης του. εν ολίγοις, γεννάς οικονομικά κ την βγάζεις καθαρή μόνο αν είσαι "σκληρό" καρύδι κ δεν σε αγγίζουν κάποιες ευαισθησίες "φρέσκιας μανουλίτσας".