Σελίδες

Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

Οικολόγους "βαφτίζει" ο Κιλτίδης τους κυνηγούς με στόχο την επιδότησή τους!



Οικολόγους "βαφτίζει" ο Κιλτίδης τους κυνηγούς με στόχο την επιδότησή τους!
Πέρυσι εν όψει εκλογών το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποφάσισε να μην απαγορέψει το κυνήγι σε όλη την Ελλάδα, παρά τις πρωτοφανείς καταστροφές της πανίδας και της χλωρίδας από τις πυρκαγιές και παρά τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ μείωσε σημαντικά τα τέλη έκδοσης άδειας θήρας.
Φέτος -με ορατό το ενδεχόμενο νέας πρόωρης προσφυγής στις κάλπες- το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θέλει να μετατρέψει τους κυνηγετικούς συλλόγους σε περιβαλλοντικές οργανώσεις (!) ώστε να δικαιούνται επιδοτήσεων και συμμετοχής σε κοινοτικά προγράμματα. Είναι πολλοί... οι κυνηγοί-ψήφοι, Άρη. Περίπου 230.000.
Το παραπάνω εξήγγειλε χθες ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης κατά την παρουσίαση της νέας ρυθμιστικής απόφασης για την κυνηγετική περίοδο 2008-2009, η οποία ξεκινά στις 20 Αυγούστου 2008. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον κ. Κιλτίδη οι κυνηγετικοί σύλλογοι είναι στην ουσία περιβαλλοντικοί σύλλογοι και για τον λόγο αυτόν θα πρέπει να τύχουν επιδοτήσεως και χρηματοδότησης από προγράμματα. Όπως ανέφερε, εδώ και 3-4 μήνες έχουν ξεκινήσει διαβουλεύσεις για την τροποποίηση του καταστατικού της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΣΕ) έτσι ώστε πλέον να χαρακτηρίζεται ως περιβαλλοντική οργάνωση.

Της Δήμητρας ΜΑΝΙΦΑΒΑ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΙΑ ..ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΟΥΦΕΚΙΕΣ
OΣΟΙ ΘΕΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΕΤΑΣΧΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ
http://save.pblogs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: