Σελίδες

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Η ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΒΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΠΙΚΑΛΟΜΟΥΜΕΝΟΣ ΤΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Οι γυναίκες στο Πακιστάν δεν είναι «το άλλο μισό του ουρανού», αλλά τα εύκολα θύματα των ανδρών. Τη μία αποπειράθηκε να κάψει ο σύζυγός της, γιατί την είχε βαρεθεί. Την άλλη, ένας γείτονας γιατί είχε απορρίψει την πρότασή του για γάμο. Την Νατζάφ προσπάθησε να κάψει ζωντανή ο πατέρας της, επειδή δεν ήθελε άλλη κόρη. Έξι γυναίκες, έξι πρόσωπα που φέρουν βαθιά τα σημάδια της κακοποίησης. Με τη βοήθεια ενός ιδρύματος (Depilex-Smile Αgain) προσπαθούν τώρα να επανενταχθούν στην κοινωνία. Και επέλεξαν και οι έξι να γίνουν αισθητικοί, να υπηρετήσουν την ομορφιά.

Ουρούγ Ακμπάρ, 28 ετών
Η Ουρούγ έπεσε θύμα του συζύγου της. Ενώ εκείνη κοιμόταν, την έκαψε με κηροζίνη. Οι δυο τους έχουν ένα παιδί, το οποίο τώρα ζει με τον άνδρα της και τους συγγενείς του. Η Ουρούγ δεν μπορεί να δει το παιδί της. Από την επίθεση έπαθε εγκαύματα στο 70% του σώματός της. Έχει υποβληθεί σε πλαστική χειρουργική επέμβαση συνολικά 10 φορές μέχρι τώρα. Η Ουρούγ εργάζεται πλέον στο κέντρο ομορφιάς Depilex, στη Λαχώρη, ως αισθητικός.

Η Σαΐρα Λιακάτ ποζάρει στον φακό κρατώντας μια φωτογραφία που δείχνει πώς ήταν το πρόσωπό της πριν καεί. Όταν ήταν 15 ετών, η Σαΐρα παντρεύτηκε έναν συγγενή της, όμως κατόπιν συμφωνίας των δύο οικογενειών αποφάσιστηκε να ζήσουν μαζί μόλις εκείνη θα τελείωνε το σχολείο. Όμως ο σύζυγός της άλλαξε γνώμη κι επέμεινε να ζήσει μαζί του πριν τελειώσει το σχολείο. Όταν είδε ότι οι προσπάθειές του δεν καρποφορούσαν, επιχείρησε να την κάψει. Η Σαΐρα Λιακάτ έχει υποβληθεί 9 φορές σε πλαστική χειρουργική επέμβαση μέχρι σήμερα.







Το πρόσωπο της Ατίγια παραμορφώθηκε με οξύ. Πριν από τρία χρόνια ένας γείτονας είχε ζητήσει να την παντρευτεί. Εκείνη όμως τον απέρριψε. Οι συγγενείς του, θέλοντας να πάρουν εκδίκηση για την άρνησή της, της επιτέθηκαν. Τρεις φορές έχει υποβληθεί μέχρι σήμερα σε εγχείρηση, με τη βοήθεια του Ιδρύματος Depilex.



Όταν ήταν μόλις πέντε ετών, ο πατέρας της Νατζάφ προσπάθησε να την κάψει ζωντανή. Δεν ήθελε άλλο ένα κορίτσι στην οικογένεια. Έκτοτε, οι γονείς της την εγκατέλειψαν και τώρα ζει με συγγενείς. Ως αποτέλεσμα των εγκαυμάτων, η Νατζάφ τυφλώθηκε. Έχει υποβληθεί σε επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής 15 φορές μέχρι τώρα.


Η Σαμίμ ζει στο σπίτι της στο Πακιστάν. Πριν από τρία χρόνια, τρία αγόρια της έριξαν οξύ στον δρόμο. Η Σαμίμ υποβλήθηκε δέκα φορές σε επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, όμως είναι πολύ δύσκολο να ξαναγίνει όπως ήταν πριν- τα σημάδια στο πρόσωπό της είναι πολύ βαθιά. Η 18χρονη Πακιστανή είναι μία μόνο από τις 240 γυναίκες που υποστηρίζονται από το κέντρο βοήθειας Depilex.


Έχει υποβληθεί 20 φορές σε επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, από τότε που ο σύζυγός της την έλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά. Ο λόγος; Η προίκα που του είχαν δώσει οι γονείς της δεν ήταν αρκετή. Όταν δέχτηκε την επίθεση, η Σαμπίρα ήταν έγκυος. Καμιά φορά, λέει, ο θάνατος δεν είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί. Χειρότερη μπορεί να είναι η ζωή.

ΤΩΡΑ ΟΡΓΙΣΤΗΚΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΛΕΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΙΣΛΑΜ ΠΟΥ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΒΟΥΡΔΟΥΛΙΕΣ.......

10 σχόλια:

Λούσυ είπε...

Πω πω!!! Συγκλονιστικό... Τελικά τα πιο βίαια οντα αυτού του κόσμου είμαστε εμεις οι άνθρωποι. Τι γίνεται εκεί στο Ισλάμ; Πίσω απ το φεγγάρι ζουν αυτοί οι άνθρωποι;

Aνεμος είπε...

έχεις καιρό να γράψεις εσυ.......είδες παρατηρώ

Ανώνυμος είπε...

popo krima... :( :(

Aνεμος είπε...

lonely είσαι καλά γλύκα??

Nobilis είπε...

Homo Homini Lupus !!

Ανώνυμος είπε...

kala eimai...an kai einai krima gia autes tis ginaikes...kai kathe atomo to opoio lambanei tin opoiadipote morfi bias!

Unknown είπε...

Γεια σου ανεμακι, εχω διαβασει παραπολλα βιβλια που αφορουν τις γυναικες στις ισλαμικες χωρες,γενικα σ'αυτα τα κρατη και ειδικα στην ισλαμικη θρησκεια η γυναικα ειναι απλως ενα αντικειμενο κακοποιησης.Ειδικα αυτοι οι πακιστανοι που ειναι μεταναστες στην αγγλια και εχουν κανει το λαθος να τους παντρευτουν δυτικες το μετανοιωσαν πολυ πικρα ιδιως οταν πηγαν στις χωρες καταγωγης των συζυγων.Ειναι δε οι ιστοριες τους πανομοιοτυπες,δεν μπορω αλλη βια,λυπαμαι πολυ και υποφερω.Μ'επηρεαζει ψυχολογικακαι οσο μεγαλωνω δεν αντεχω.Νασαι καλα που πιανεις τετοια θεματα,φιλια ελευθερια.

Aνεμος είπε...

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΈΧΕΙς δίκιο είναι γι αυτούς απλά ένα αντικείμενο.δεν έχει να κάνει με την ανέχεια.παράδειγμα η σαουδική αραβία είναι πλούσια και όμως οι γυναίκες είνε με τη συγκατάθεση του ισλάμ υποχείρια,,,,,,,,,

Eva F. είπε...

Φρίκη- φρίκη- φρίκη!
Σημασία έχει ότι όλα αυτά τα γνωρίζει όλος ο κόσμος......
Ομως και εδώ σε εμάς μήπως δεν υπάρχει βια?.....
Να είσαι καλά.
Την καλημέρα μου....

Γιώτα Παπαδημακοπούλου είπε...

Ε, δεν είμαστε καλά! Μερικοί άνθρωποι είναι εντελώς απολίτιστοι, τόσο που θα έπρεπε να τους αποκαλούμε ζώα και όχι ανθρώπους.
Ή μάλλον όχι... κτήνη θα έπρεπ γιατί αλλιώς προσβάλουμε τα ζώα που είναι πιο στοργικά!
Ντροπή...